Vali Ataklı Köylerde İncelemede Bulundu

Vali Ataklı Köylerde İncelemede Bulundu

Vali Ataklı Köylerde İncelemede Bulundu

Aksaray Valisi Şeref Ataklı, köylerin sorunlarını yerinde tespit etmek, vatandaşların taleplerini dinlemek için yaptığı köy ziyaretlerine devam ediyor.
Vali Ataklı beraberinde Jandarma Komutanı Albay Levent Ölmez, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Tüzün ve diğer ilgililerle merkeze bağlı Karaçayır, Taptuk, Ekecik Yeni Köy ve Koyak Köylerini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
Köy muhtarlarından sorun ve ihtiyaçlarla ilgili bilgi alan Vali Ataklı, vatandaşlarla da görüşerek taleplerinin dinledi. Köylerin altyapı eksikliklerinin giderilmesi, tarım hayvancılık faaliyetlerinin geliştirilerek köylerde yaşayan vatandaşların refah seviyelerinin daha da yükseltilmesi için gayret gösterdiklerini ifade eden Vali Ataklı, bu amaçla yaptıkları köy ziyaretlerinin çok verimli geçtiğini, bu ziyaretlere devam edeceklerini söyledi.
Ziyaret ettiği köylerde parçalı tarım arazilerinin etkin olarak kullanılamaması ve köy yerleşim alanları ihtiyaçlarının belirtilmesi üzerine açıklamada bulunan Vali Ataklı, “Tarım arazileri konusunda vatandaşlarımızın yapması gereken konular var. Miras veraset işlerini vatandaşlarımızın kendileri halletmesi gerekiyor. Aksaray’da bütün köylerimizde bu sorunlarla karşılaşıyoruz. Ancak bunun halledilmesi gerekiyor. Vatandaşlarımız aile büyüklerinden kalan ancak hisseli olan bu alanlardaki satış ve paylaşımlarını yaparak tek sahip olarak bu işe devam etmeli" dedi.
Ekecik Yeni Köy ve Taptuk Köylerinde genç kız ve kadınların iş taleplerini dinleyen Vali Ataklı, iki köyde halı kursu açılacağını, talebe göre köyde yaşayan kadınlarında ekonomik kazanç elde etmeyi amaçlayan kurslar açabileceklerini söyledi.



Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
AKSARAYLI GAZİLER VE EŞLERİ ÇANAKKALE VE EDİRNE’DE ŞEHİTLERİMİZİ RAHMET VE MİNNETLE ANDI
Iğdır Üniversitesi Öğrencileri Filistin İçin Çadır Nöbetinde!

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor