Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, uzaktan öğretim derslerinin başladığı 23 Mart 2020 gününden buyana, yaklaşık 22 bin öğrenci ve uzaktan öğretime ders yükleyen yaklaşık 650 öğretim elemanının, sisteme 650 bin kez eriştiğini söyledi.
- Derslere Erişimlerin Yüzde 99,3’ü Türkiye’den -
Anlık ortalama bin 500, günlük ise ortalama 21 bin kez sisteme erişildiğini belirten ASÜ Rektörü, öğretim elemanlarının her gün 2 binin üzerinde yeni aktivite eklediğini ve sisteme giren öğrencilerin günlük 90 bin aktivite izlediğini kaydetti. Bu aktivitelerin videolar, ders notları, derslere dair hazırlanan grafik ve sunum dosyalarından oluştuğunu anımsatan Prof. Şahin, “ASÜ Uzaktan Öğretim Sistemi sabah 10.00 ila gece 24.00 arasında yoğun şekilde kullanılıyor ve kullanımların yüzde 99,3’ü Türkiye’den. Öğrencilerimizin yüzde 50’si dersleri masaüstü bilgisayarlardan takip ederken, diğer kısmı ise akıllı mobil cihazlardan izliyor. 23 Mart’ta başlayan uzaktan öğretim dersleri kapsamında sisteme erişim sayısı 650 bini buldu” dedi. ASÜ’nün, Türkiye genelinde uzaktan öğretime en hızlı uyum sağlayan Üniversitelerden birisi olduğunun da altını çizen Şahin, “Biz, uzaktan öğretim çalışmalarının koordinasyonunu sağlayan ve sistem başarısının ana aktörlerinden olan Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezimiz (ASUZEM) aracılığıyla, sürecin aksamadan devamı için yapılması gereken her çalışmayı titizlikle takip ediyoruz” dedi.
- Sistem Anlaşıldı, Destek Taleplerinde Azalış Var -
ASUZEM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Selçuk Kılıç da dört haftalık süreçte tüm çalışmaların sorunsuz şekilde ilerlediğini belirtti. ASÜ’de son dört yıldır ortak zorunlu derslerin uzaktan öğretim sistemi ile veriliğini ve öğrencilerin çok büyük bir bölümünün sisteme ve kullanımına dair bilgi sahibi olduklarını kaydeden Dr. Kılıç, “Bu durum, sürecin aksamadan ilerlemesindeki önemli bir etken olarak dikkat çekiyor. Öte yandan öğretim elemanlarımız, uygulanmanın başladığı ilk günden beri büyük bir gayretle dersleri video ortamına kaydediyor ve sisteme yüklüyor. Onların hızlı uyumlanması da sistemin başarıyla ilerlemesinin ana parametrelerinden birisidir” dedi. Sistem kullanımında yaşanabilecek teknik sorunlara müdahale amacıyla oluşturdukları destek birimlerinin aktif şekilde çalıştığına da dikkat çeken ASUZEM Müdürü Kılıç, “Şu ana değin elektronik ortamda 500 civarında destek talebi aldık ve anında dönüş yaptık. Son bir hafta içinde destek talepleri ciddi biçimde azaldı. Bu durum, sistemin teknik açıdan anlaşıldığının bir göstergesidir” dedi.
ASÜ Rektörü Şahin, sürecin ilerlemesine katkı sağlayan başta ASUZEM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Selçuk Kılıç, Müdür Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Osman Okumuş ve Öğr. Gör. Mustafa Yerlikaya ile büyük bir gayretle dersleri video ortamında hazırlayıp sisteme yükleyen tüm öğretim elemanlarına teşekkür etti.
10085,50%0,10
35,28% -0,20
36,67% 0,52
2992,58% -0,26
4821,21% -0,78
Aksaray
07.01.2025