Uluslararası Öğrenciler Tüm Dünyanın İlgilendiği Bir Konu

Uluslararası Öğrenciler Tüm Dünyanın İlgilendiği Bir Konu

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Dış İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Erman Akıllı, Türkiye’nin 1990’lı yılların başından buyana uluslararası öğrenci meselesiyle ilgilendiğini söyledi.

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ile Edebiyat, Kültür ve Sanat Topluluğu tarafından düzenlenen “Türkiye’nin Kültürel Diplomasisi: Uluslararası Öğrenciler” konulu konferansta konuşan Akıllı, uluslararası öğrenciler meselesinin sadece Türkiye’nin değil, dünyanın da gündeminde olduğunu belirtti. Zaman zaman medyada veya toplumda bazı yanlış algılamaların olabildiğine dikkat çeken Doç. Dr. Erman Akıllı, “Bu husus pek çok açıdan ehemmiyet arz ediyor. Uluslararası İlişkiler bağlamında mesele değerlendirildiğinde, ortaya bir kültürel diplomasi çıkıyor. Diplomasi, en genel tabiriyle, devletlerin birbirleri arasında yürüttükleri ilişkidir. Bu noktada tarzlar ve araçlar farklılaşabilir. Ticari anlaşmalar, askeri anlaşmalar veya eğitim-öğretim faaliyetleri birer diplomasi aracı olabilirler” dedi. Akıllı, konuşmasının devamında kültürel diplomasi konsepti, büyük öğrenci projesi, Türkiye bursları, kültürel diplomasi ve markalama başlıklarına ilişkin detaylar verdi.

Etkinlik, daha önce TRT Haber Kanalında yayınlanan “Gönüllü Elçiler” programının Aksaray Üniversitesi bölümünün izlenmesiyle tamamlandı.



Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
Aksaray Çevrecilerinden "Benim Ormanım" için El Ele
İÇ ANADOLUNUN EN BÜYÜK MEDYA PLAZASI BUGÜN NEVŞEHİRDE AÇILIYOR
TÜRKİYENİN İNTERNET GAZETECİLERİ BATMAN’DA BULUŞACAK!!!

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor