Başlık
Türkiye, Polonya, Almanya ve İspanya barış şarkıları için bir araya geldi
Avrupa Birliği Bakanlığı AB Eğitim Ve Gençlik Proğramları Merkezi Başkanlığınca desteklenen Hayat Boyu Öğrenme Proğramları kapsamında
Avrupa Birliği Bakanlığı AB Eğitim Ve Gençlik Proğramları Merkezi Başkanlığınca desteklenen Hayat Boyu Öğrenme Proğramları kapsamında “ Barış İçin Şarkı Söyle” isimli Comenius Okul Ortaklıkları proje toplantısı 29 Eylül-3 Kasım 2014 tarihleri arasında proje koordinatörü Sağlık İlkokulu’nun katılımıyla Polonya’nın Strzebin şehrinde gerçekleşmiştir.
Avrupa Birliği Bakanlığı AB Eğitim Ve Gençlik Proğramları tarafından koordinatör okul olarak hibe almaya hak kazanan Sağlık İlkokulu, 29 Eylül-3 Kasım 2014 tarihleri arasında projenin dördüncü toplantısını Polonya da gerçekleştirdi.
Aksaray Sağlık İlkokulunun Koordinatörlüğünü yürüttüğü, Sing For Peace (Barış İçin Şarkı Söyle) Projesinin toplantısı 29 Eylül-3 Kasım 2014 tarihleri arasında , Polonya’nın Strzebin şehrinde gerçekleşti. Proje Ortaklarından Gimnazjum nr 2 im Armii krajowej Okulunun ev sahipliğini yaptığı Proje toplantısına İspanya, Türkiye ve Almanya dan 18 öğrenci ve öğretmen katıldı.
Projenin ilk yılının değerlendirilip, yeni yıldaki aktivitelerinin ele alındığı proje toplantısında, yeni toplantı tarihi ve yeni yılda yapılacak olan aktivitelerin içerikleri istişare edildi. Proje koordinatörü ve irtibat kişisi Ümit YEL proje toplantısının çok verimli geçtiğini belirtirken ülkemizden götürdükleri hediyeleri takdim etti.
Öğrencilerden Edanur NAZLI, Hilal NAZLI, Betül SAĞLAM ve Nuriye BAŞSOY’un katıldığı proje toplantısında, öğrencilerin ilk defa uçağa binerek farklı bir ülkeyi ziyaret etmenin ve farklı kültürlerle tanışmanın mutluluğunu yaşadıkları gözlendi. Ayrıca katılımcı öğrencilerin İngilizceyi kullanarak iletişim kurdukları için, dilin önemini kavradıkları görüldü.
BARIŞ İÇİN AĞAÇ DİKTİLER, GÜVERCİN UÇURDULAR
Barış adına çeşitli şarkıların söylenerek, yarışmaların yapıldığı ziyarette; kültürler arası iletişim ve etkileşimin oluşturduğu harmoni tüm katılımcıları memnun etti. Polonya ya ait çeşitli bölgelerin danslarının tüm katılımcılarla birlikte sergilendi. Ayrıca Polonya kültürünü tanıtan çeşitli müzeler, dans kursları ve tarihi yapılar ziyaret edildi. Proje etkinliği kapsamında, her ülkeyi temsilen bir adet barış ağacı dikilerek, daha barışçı bir Avrupa dileğiyle barış güvercinleri uçuruldu.
Kategoriden Haberler
- Pazartesi 9.5 ° / 7.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Salı 8.6 ° / 7.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Çarşamba 8.6 ° / 7.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
-
BIST 100
16119,15%-0,25
-
DOLAR
44,26% 0,00
-
EURO
51,26% 0,00
-
GRAM ALTIN
6385,98% -0,31
-
Ç. ALTIN
11186,94% 0,00
Zonguldak
23.03.2026
- İMSAK 05:31
- GÜNEŞ 06:56
- ÖĞLE 13:16
- İKİNDİ 16:42
- AKŞAM 19:26
- YATSI 20:46





