ASÜ Tıp Öğrencilerinin Aksaray’a Gelebilmesi İçin Hazırlıklar Hızlandı

ASÜ Tıp Öğrencilerinin Aksaray’a Gelebilmesi İçin Hazırlıklar Hızlandı

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Tıp Fakültesi öğrencilerinin mümkün olan en kısa sürede Aksaray’a gelerek eğitim-öğretimlerine devam edebilmeleri için tüm imkânları en üst noktada değerlendirme gayretinde olduklarını söyledi.

- YÖK Başkanvekili Hazırlıkları Yerinde İnceledi -

YÖK Başkanvekili Prof. Dr. Safa Kapıcıoğlu, ihtisaslaşma ve Tıp Fakültesi başta olmak üzere kampüste süren bazı çalışmalarla fiziki yatırımları yerinde müşahede etmek ve yükseköğretim sistemindeki değişimler hususunda akademisyenlerle istişarelerde bulunmak üzere ASÜ’ye geldi. Üniversitede son 4,5 yıl içinde yaşanan değişimler, tamamlanan ve süren yatırımlar, akademik ve fiziki durum hakkında bilgiler veren Rektör Prof. Şahin, kaynakları en verimli şekilde kullanmak suretiyle Aksaray’a ve ülkeye hizmet üretmenin gayretinde olduklarını ifade etti. Sağlık alanına dair yatırımları -toplumsal karşılığı yüksek olması münasebetiyle- öncelediklerini, bu kapsamda Tıp Fakültesi’nin tüm eksiklerini en hızlı şekilde tamamlamaya çalıştıklarını vurgulayan ASÜ Rektörü, “Öğrencilerin Aksaray’a mümkün olan en kısa sürede gelebilmesi için asgari fiziki şartları sağlamaya çalışıyoruz. Merkezi Dersliklerin de bulunduğu binada Tıp Fakültesi Dekanlığımız aktif şekilde faaliyette. Biz, bu binanın bazı bölümlerini eğitim için düzenliyoruz. Derslikler, laboratuvarlar, amfi ve Tıp Fakültesi için ihtiyaç duyulan diğer donatılar kısa süre içinde uygun hale getirilebilir” dedi. YÖK Başkanvekili, binayı ve projeleri yerinde inceledi ve kısa sürede eksiklerin toparlanabileceğini belirtti. Heyet daha sonra, Tıp Fakültesi için de büyük önem arz eden Merkezi Laboratuvarları gezdi. Rektör Şahin, bu binada da Tıp’a uygun bazı laboratuvar düzenlemelerinin rahatlıkla yapılabileceğinden söz ederek, planlamalar hakkında bilgiler aktardı. Fakülteye dair kampüste yapılan çalışmaların ardından Eğitim-Araştırma Hastanesi’nde de bir inceleme gerçekleştirildi. Burada Başhekim ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Namık Özkan, genel hatlarıyla hastanenin işleyişine ve imkânlarına dair bilgiler verdi.

- Öğrenci Sayımız Bazı Ülkelerin Nüfusundan Fazla -

YÖK Başkanvekili Prof. Dr. Safa Kapıcıoğlu, Tıp Fakültesi’ne ilişkin incelemelerinin ardından akademisyenlerle bir araya geldi. “Yükseköğretim Sistemimizdeki Yapısal Gelişmeler-Projeler” başlıklı bir sunum yapan Prof. Kapıcıoğlu, Türkiye’de 207 üniversitedeki öğrenci sayısının sekiz milyon civarında olduğunu, öğretim üyesi sayısının 80 bini aştığını ve öğretim elemanı sayısının ise 170 bine yaklaştığını belirtti. Türkiye’nin, öğrenci sayısı bakımından Avrupa Yükseköğretim Alanında önde gelen ülkeler arasında olduğuna dikkat çeken Kapıcıoğlu, “Öğrenci sayımız bazı ülkelerin nüfusundan fazla” dedi. YÖK’ün dört ana projeye önem verdiğini söyleyen ve bunların başında ihtisaslaşmanın geldiğini de anlatan YÖK Başkanvekili, “İhtisaslaşma konusundaki yasal düzenlemeler tamamlanarak devam ediyor. Şu anda 10 ihtisas üniversitemiz var. ASÜ, ikinci grupta, spor ve sağlık temasıyla ihtisaslaşmaya dâhil oldu. Misyon farklılaşması kapsamında bu yıl beş üniversite daha belirlenecek” dedi. Prof. Kapıcıoğlu, idari ve mali açıdan bağımsız bir Yükseköğretim Kalite Kurulunun oluşması, hedef odaklı uluslararasılaşma ve doktora derecesine sahip insan kaynağının artması başlıklarının da önem verdikleri diğer projeler olduğunu söyleyerek, bu alanlara ilişkin yapılanları paylaştı.

Toplantı sonunda Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde bir derse katılan ve öğrencilerle buluşan YÖK Başkanvekili Prof. Kapıcıoğlu, daha sonra kütüphaneyi gezdi, burada ders çalışan öğrencilerle hasbihal etti ve bisiklet sahasında Rektör Şahin’le mini bir gezi yaptı.



Aksaray Nöbetçi Eczaneleri

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor