TİGAD Genel Başkanı Okan Geçgel: "Anadolu Medyasının feryadına ayna oldu.

TİGAD Genel Başkanı Okan Geçgel:

TİGAD Genel Başkanı Okan Geçgel: "Anadolu Medyasının feryadına ayna oldu.

 

 

TİGAD (Türkiye İnternet Gazeteciliği Derneği) Genel Başkanı Okan Geçgel, Medya nkara stüdyosunda basın ve medya sektöründeki mevcut sorunlara(dertlere/meselelere) dair önemli açıklamalarda bulundu.

 Geçgel, özellikle Anadolu basınının yaşadığı zorluklara ve tasarruf tedbirleri genelgesinin olumsuz etkilerine dikkat çekti.

Geçgel, Anadolu basınının ciddi bir mali kriz içinde olduğunu vurguladığı açıklamasında "Anadolu medyasının feryadı var," diyen Geçgel, yere(mahalli) medya kuruluşlarının ekonomik zorluklarla karşı karşıya kaldığını ve birçok yerel medyanın neredeyse kapısına kilit vuracak duruma geldiğini ifade etti. “Yerel(mahalli)medyanın gelir kalemlerinin çoğu başta belediyeler olmak üzere yerel8mahalli)dinamitlerden aldığı ilanlar ya da gazete dergi abonelikleriyle karşılanıyor,” diyen Geçgel, bu gelir kaynaklarının kesilmesinin medyanın yaşamasını imkansız hale getirdiğini belirtti.

 

TİGAD’ın Mücadelesi ve Gelişmeler

Geçgel, Türkiye İnternet Gazeteciliği Derneği’nin tüm medya alanlarındaki meslektaşlarının sorunlarını8dertleri ve sıkıntılarını)çözmek için büyük bir mücadele içinde olduğunu söyledi. "Dijital medyanın bir yasada tanımı yoktu. Bunun koşturmasını gerçekleştirdik, mücadele ettik ve neticede onun kanununu çıkartırdık," diyen Geçgel, internet gazetecilerine gazeteci statüsü kazandırıldığını ve Basın Kartı hakkının sağlandığını belirtti. Ancak, son yayınlanan tasarruf tedbirleri genelgesinin Anadolu medyasını ciddi şekilde etkilediğini ve bu durumun düzeltilmesi için hala çözüm bulunamadığını ifade etti.!!!

 

 

Görüşmeler ve İlerleme

Geçgel, tasarruf tedbirleri genelgesini Hazine ve Maliye Bakanı ile bir toplantıda görüştüğünü, sorunları birebir aktardığını ve çözüm önerilerini sunduğunu söyledi: "Hazine ve Maliye Bakanı'na bu durumun ne kadar sıkıntıya sebep olacağını Anadolu medyasının ne derece olumsuz yönde etkileneceğini birebir anlattım. Kendisi de bunu tekrar değerlendireceklerini söylemişti," dedi. Ayrıca, Cumhurbaşkanı ve medya tanıtımından sorumlu Hamza Dağ ile bu sorunları tartıştıklarını ve bu konuyu Hazine ve Maliye Bakanlığı ile tekrar görüşeceklerini belirtti. Ancak, bu görüşmelerden somut bir ilerleme sağlanamadığını vurguladı.

 

Medyanın Geleceği ve Çözüm Önerileri

Medyanın geleceği için çözüm önerilerini de paylaşan Geçgel, "Basın halkın haber alma özgürlüğüdür. Basının yaşaması için gerekli önlemlerin alınması gerekir," dedi. Kamudaki israf ve basın ilan kurumunun dayatmalarına dikkat çeken Geçgel, "Sadece basının 3 kuruşluk gelirine göz dikmek akıl kâr işi değildir," diyerek basının gelir kaynaklarının artırılması ve desteklenmesi gerektiğini ifade etti.

 

Anadolu’daki Gazetecilerin Tepkileri

 

Geçgel, Anadolu genelindeki gazetecilerin, tasarruf tedbirleri genelgesinin sektörde sebep olduğu olumsuz etkileri dile getiren açıklamalarda bulunduklarını ve bu açıklamaların ülke genelinde benzer sorunları/ sıkıntılarla dertleri ortaya koyduğunu belirtti: "Edirne’den Kars’a kadar her bölgede gazeteciler aynı sıkıntıları yaşıyor ve ortak bir dil kullanıyor. Sorun bir, dert bir," dedi.

Geçgel, Anadolu medyasının sorunlarının çözülmesi için mücadelelerine devam edeceklerini ve bu konunun daha fazla duyurulması gerektiğini belirtti: "Tasarruf tedbirlerinin basını kapsam dışı bırakana kadar bu mücadeleye devam edeceğiz," şeklinde konuştu.



Aksaray Nöbetçi Eczaneleri

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor