Tarih: 26.10.2015 15:14

Sulama sistemlerine 15 Milyonluk yatırım

Facebook Twitter Linked-in

Aksaray´da su kaynaklarının etkin ve verimli kullanılması, tarımsal ürün çeşitliliğinin arttırılmasına yönelik çalışmalar ve yatırımlar devam ediyor.

Aksaray Valisi Şeref Ataklı, KOP Projesi kapsamında 2015 yılı için sağlanan 15 Milyon liralık ödenek ile 8 adet yerüstü kapalı sistem sulama tesis ile 2 adet yer altı yağmurlama sulama tesisinin yapım ihalelerinin tamamlanarak bir kısmının inşaatlarına başlandığını bildirdi.

-Su israf olmayacak üretici daha çok kazanacak

Aksaray İl Özel İdaresince yapımı gerçekleştirilecek sulama tesislerinin tamamlanması ile önemli bir alanda tarımsal faaliyetlerin artış göstereceğini ifade eden Vali Ataklı, ?2015 yılında tarımsal alanda planlanan yatırımların önemli bir bölümü sulama sistemlerinden oluşuyor. Buradaki amacımız kıt su kaynaklarımızı en etkin ve verimli şekilde kullanıma sunmak. Bunun için modern sulama sistemleri yönelik çalışmalarımıza ağırlık verdik. Bu kapsamda KOP kaynakları kullanılarak yapılacak 10 yerleşim biriminde sulama tesislerinin ihalelerini tamamlayarak bu tesislerin yapım işlerini başlattık. Tarımsal alanda ürün çeşitliliğini arttırmak çiftçilerimizin ekonomik durum olarak daha iyi seviyeye gelmesini sağlamak için bu yatırımları arttırmayı hedefliyoruz. ´ dedi.

 Yapılacak 10 yeni sulama sistemi yatırımı ile yaklaşık 21.311 dekar tarım arazisinin daha suya kavuşacağı bildirildi.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —