SOMUNCU BABA FİLMİ 2015`E DAMGASINI VURACAK

SOMUNCU BABA FİLMİ 2015`E DAMGASINI VURACAK

Başkan Yazgı ?Somuncu Baba filmimizle Aksaray?imizi en güzel şekilde tanitacağiz?

 

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Somuncu Baba filminin yönetmeni, oyuncuları ve Aksaray medyası ile akşam yemeğinde bir araya geldi.

Yeni açılan Somuncu Baba Sofrası’nda düzenlenen programa Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Eşi Hasibe Yazgı, Ak Parti İl Başkanı Abdulkadir Karatay, Merkez İlçe Başkanı Ömer Gizlenci, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan, Somuncu Baba Kitabının Yazarı Mahmut Ulu, ünlü yönetmen Kürşat Kızbaz, filmde Somuncu Baba’yı canlandıran ünlü oyuncu Furkan Palalı, Suna Selen, Altan Akışık, Altan Gördüm ve set ekibi ile birlikte Aksaray medyasına mensup çok sayıda gazeteci katıldı.

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı yaptığı konuşmada “Somuncu Baba bize öyle bir bereket ve güzellik verdi ki; ilk önce filmi ile başladık bu işe. Bizim için en önemli şeylerden birisi de Aksaray’ımızı her bakımdan tanıtmak. Aksaray’ımız öyle bir noktada ki; Kırşehir’de Ahi Evran var, Nevşehir’de Hacı Bektaş var, Konya’da Mevlana var, bizde de Somuncu Baba var. Biz de Somuncu Babamızla öne çıkalım dedik. İnşallah bu filmimizin yapımından sonra, Somuncu Baba ile ilgili bir gün veya bir hafta belirleyelim ve değerli büyüklerimizin de katılımıyla hep beraber Somuncu Babamızı analım.” Temennisinde bulundu.

Başkan Yazgı, Somuncu Baba film setini ve çekimlerini gördükten sonra “Bir film izlerken 90 dakika veya 2 saat oturduğumuz yerde rahat eleştiri yapıyoruz ama, ben bunda sonra hiçbir film hakkında eleştiri yapmayacağım. Ben kendim şahit oldum; o soğuk şartlarda gecenin 12’sine 1’ine varıncaya kadar çalışmanız ve sabahın erken saatlerinde tekrar çalışmaya başlamanız beni çok etkiledi. Film setini ve çalışma ortamınızı gördüğümde bir kez daha sizleri takdir ettim. Sinemaya emek ve gönül vermek, böyle bir şeymiş bunu anlamış oldum.” Dedi.

Somuncu Baba film ekibini, sanatçıları ve yönetmenini sahiplenerek abi kardeş gibi çok güzel bir dayanışma halinde olduklarını ifade eden Başkan Yazgı film çekimleri hakkında da basın mensuplarına bilgi verdi: “Somuncu Baba filmimiz ayın 15’inde başladı ve Zinciriye Medresesi’nde çekimlerimiz devam ediyor. Önümüzdeki hafta için planlanan çekimler de yapıldıktan sonra geri kalan dış çekim çalışmaları Mart, Nisan ve Mayıs aylarında devam edecek. Bütün film çekimleri tamamen Aksaray’ımızda gerçekleşecek. Hasandağı’nda da inşallah kar sahneleri çekilecek.”

 

Başkan Yazgı konuşmasının devamında filmin gösterime girmesinden sonraki hedeflerinin film çekiminin gerçekleştiği Zinciriye Medresesi’nin bir bölümünü, filmde kullanılan kostüm ve diğer materyallerin sergilendiği bir müzeye çevirmek suretiyle ziyaretçilere açmak olduğunu da ifade etti.

Somuncu Baba filminin çekimlerinin gerçekleştiği bu süreçte Somuncu Baba Sofrası’nın açılışını yapmalarından ötürü çok mutlu olduğunu da belirten Başkan Yazgı, “Bakanlarımızı da burada ağırladık, Onlar da çok memnun ayrıldılar” diyerek restoran bünyesinde görev alan tüm ekibe teşekkür etti.

 

Toplantıda konuşan Yönetmen Kürşat Kizbaz ise duygularını şu şekilde dile getirdi. “En başta bu güzel mekanın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Güzel bir yemekte bir araya geldik. İnşallah insanlar burada güzel yemeklerle güzel muhabbetleri bir araya getirir. Şehirde böylesine güzel bir birleşme noktasının olması da çok anlamlı.

Biz çok mutluyuz ve çok heyecanlıyız. Sinema filmi yapmak hayal kurmakla başlıyor ve hayalinizin gerçeğe dönüştüğünü adım adım görmek çok büyük mutluluk şu an itibariyle.

Set ekibinden arkadaşlarımla toplantı yaptık; bir haftada Somuncu Baba filmi ile ilgili 38 sahne çekmişiz. Yani filmin dörtte birini tamamlamışız. Nasip olursa önümüzdeki hafta filmin % 43’ü bitmiş olacak. Mart, Nisan ve Mayıs aylarında da birer haftalık çekimlerimiz olacak. Ağzıkarahan, Sultanhanı, Yüksek Kilise, Kilise Cami dahil, Aksaray’ın 25 ayrı noktasında çekim yapılmış olacak ve baştan sona % 100 Aksaray filmi olacak. Çok heyecanlıyız çünkü, dünya standartlarında bir iş yapıyoruz. Gerek kamera arkasındaki arkadaşlarımla gerekse kamera önünde filme ortak olan değerli oyuncu büyüklerimle ve dostlarımla uzun yıllar unutulmayacak bir iş yapacağız. Allah nasip ederse bu film 2015’e damgasını vuracak. Gerek filmi çektiğimiz Zinciriye Medresesi gerekse oyuncu dostlarımın performansı benim hayallerimi daha da yukarıya çekti. Böyle bir filme destek olan ve hayallerimizi daha da büyüten değerli Belediye Başkanımız Sayın Haluk Şahin Bey’e çok teşekkür ederim. Başkanımızın manevi desteği de çok anlamlı; sete her geldiğinde, monitöre baktığında çekilen sahneleri birlikte izlediğimizde aslında kenetlenerek bazı şeylerin çok daha büyüyeceğini görmüş olduk.

Filmimiz çok büyük bir film. Filmimizin Somuncu Baba’nın hayatını anlatması açısından farklı şehirlerde geçiyor; Erdebil’de, Şam’da, Bursa’da. Ama biz Aksaray’ın o tarihi muazzam mekanlarında bir yere Şam’ı kuracağız, bir yere İran’ı bir yere de Bursa’yı kuracağız. Aksaray’da yaşadıklarını Zinciriye’de çektik. Filmin genelinde çok ciddi bir oyuncu kadrosu olacak. 2015 yılının da en büyük kadrolarından biri olacak inşallah.

 

Filmde Somuncu Baba karakterini canlandıran oyuncu Furkan Palalı da konuşmasında şunları söyledi:

 “Ben Somuncu Baba’yı oynamaktan çok büyük keyif alıyorum. Oyuncu olarak da gurur duyuyorum. İnsana hayatında böyle projeler çok fazla gelmez. Türk sinema tarihinde 100 seneyi geride bıraktık ve Somuncu Baba filmi bir rüya veya bir fikirken, şu anda somut hale gelmiş durumda. Sinema severler belki 100 sene sonra Somuncu Baba’nın bu filmini hatırlıyor olacaklar.

Belediye Başkanımızın düşünce tarzı hepimizin çok hoşuna gidiyor. Sanatla beraber şehrin gelişimine ne kadar büyük katkı sağlayacağını bilip, bunun üzerine gittiği ve festivali hazırlattığı için teşekkür ediyorum. Sanata verilen önem, aslında insana verilen önemdir. Bu tarz projelerin daha fazla olmasının, oyuncuyla birlikte halkı da çok mutlu edeceğini düşünüyorum. Ben Konyalı’yım Mevlana torunuyum. Tasavvufa merakım hep olmuştur. Bu biraz ailesel ve yöresel bir durumdur. Anadolu’da yaşayan insanların dervişler ve evliyalara olan ilgisi biraz faklı olabilir. O yüzden Somuncu Baba’yı ilk duyduğum andan itibaren heyecanlanarak işe başladım.

Somuncu Baba’dan Hacı Bayram-ı Veliye, Hacı Bayram-ı Veli’den de Akşamsettin’e dolayısıyla Fatih Sultan Mehmet’e; çağları açmış bir padişaha hocalık eden o sevgi ateşini taşıyan ve günümüze kadar getiren hikâyenin mimarlarından biri olarak İnşallah hep birlikte güzel bir film izleyeceğiz. Aksaray’da ağırlanmaktan da çok büyük keyif alıyorum.”

 

Bu arada filmde rol alan ünlü oyuncular da böylesine güzel ve anlamlı bir filmde oynamaktan çok büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’ya teşekkür ettiler.

 

Aksaraylı medya mensupları ise Somuncu Baba filminin Aksaray’ın tanıtımına çok büyük katkı sağlayacağının altını çizerek bu projenin hazırlanmasında emeği geçen Başkan Yazgı ile ünlü yönetmen Kürşat Kizbaz’a ve filmde rol alarak katkı sağlayan tüm oyunculara teşekkür ettiler. 

 



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.4 ° / 9.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 25.2 ° / 11.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.4 ° / 8.7 ° Güneşli
  • BIST 100

    9396,02%1,40
  • DOLAR

    38,02% -0,25
  • EURO

    43,42% -0,34
  • GRAM ALTIN

    4048,93% -1,20
  • Ç. ALTIN

    6569,86% -0,17

Aksaray

18.04.2025

  • İMSAK 04:29
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:30
  • YATSI 20:52
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri

Su Kıtlığına Karşı Etkili Önlemler Şart: “Su Verimliliği ve Sürdürülebilirlik” Konferansı ASÜ’de Düzenlendi

Aksaray'da Hayvan Hırsızlığına Suçüstü: 2 Şüpheli Tutuklandı

ASÜ Rektörü Prof. Dr. Arıbaş’tan Moldova’da Diplomatik Ziyaret

Aksaray Üniversitesi ve TİKA’dan Moldova’da Eğitim Atağı

MİLLET OYUYLA TÜRKİYE’NİN BAŞARILI BAŞKANLARI ÖDÜLLENDİRİLDİ!

Aksaraylı Şehit Gökhan Delen’in Annesi Zeynep Delen Hayatını Kaybetti

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 29 23 1 5 42 74
2.Fenerbahçe 29 22 2 5 47 71
3.Samsunspor 30 15 9 6 9 51
4.Eyüpspor 30 14 8 8 16 50
5.Beşiktaş 29 13 7 9 12 48
6.İstanbul Başakşehir 29 13 10 6 9 45
7.Gazişehir Gaziantep 29 12 11 6 1 42
8.Antalyaspor 30 11 12 7 -19 40
9.Trabzonspor 29 10 10 9 11 39
10.Göztepe 29 10 10 9 9 39
11.Kasımpaşa 30 9 9 12 -4 39
12.Konyaspor 30 10 13 7 -6 37
13.Kayserispor 29 9 11 9 -11 36
14.Bodrum FK 30 9 14 7 -10 34
15.Rizespor 29 10 15 4 -14 34
16.Sivasspor 30 8 15 7 -10 31
17.Alanyaspor 29 8 14 7 -11 31
18.Hatayspor 29 4 18 7 -24 19
19.Adana Demirspor 29 2 23 4 -47