ŞEHRE NEFES ALDIRACAK KALANLAR MİLLET BAHÇESİ BAKAN ÖZHASEKİ’NİN KATILIMI İLE AÇILDI

ŞEHRE NEFES ALDIRACAK KALANLAR MİLLET BAHÇESİ BAKAN ÖZHASEKİ’NİN KATILIMI İLE AÇILDI

ŞEHRE NEFES ALDIRACAK KALANLAR MİLLET BAHÇESİ BAKAN ÖZHASEKİ’NİN KATILIMI İLE AÇILDI

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in şehre nefes aldıracak projesi, Kalanlar Millet Bahçesi; Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’ nin katılım sağladığı açılış töreni ile açıldı. 
Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer tarafından yapımı tamamlanan Kalanlar Millet Bahçesi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ve beraberindeki TOKİ Başkanı Ömer Bulut, Kentsel Dönüşüm Başkanı Hakkı Alp, Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Abdullah Uçan, İlbank Genel Müdür Yardımcıları Erdoğan Topçu ve Ferit Yüksel’in katılımları ile hizmete açıldı. Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ve beraberindeki heyetin katılımı ile açılışı gerçekleştirilen Millet Bahçesinin açılışında Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer ile birlikte Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, AK Parti İl Başkanı Hamza Aktürk, MHP İl Başkanı Burhanettin Karataş, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Muammer Gür, AK Parti yönetim kurulu üyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarının idari ve mülki amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş tören alanında hazır bulundu.  
Hamidiye Mahallesinde yapımına başlanılan kentsel dönüşüm projesinin temel atma töreninin ardından Millet Bahçesinin açılışına geçen Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ve beraberindeki heyet Millet Bahçesi içerisinde bulunan çocuk oyun alanlarını, yürüyüş yollarını, bisiklet yollarını, yeşil alanları ve Millet Kıraathanesini incelediler. Millet Bahçesinde bulunan vatandaşlarla açılış öncesinde sohbet eden Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Millet Bahçelerinin şehirlere nefes aldırdığını söyledi.  
Millet Bahçesinin açılış konuşmasını gerçekleştiren Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Aksaray’a görev süreci boyunca kazandırdıkları yeşil alanlar ve Millet Bahçeleri hakkında bilgiler verdi. Kişi başına düşen yeşil alan varlığının 4,7 kat arttığına dikkat çeken Başkan Dinçer açılışa katılanlara hitaben yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: ‘’Temel atma törenimizin ardından şimdide Millet Bahçemizin açılışını gerçekleştiriyoruz. Şehrimizin bir taraftan çevresini çehresini değiştirirken bir taraftan da yeşil alan varlığımızı yeşil dokusunu artırmak için hem belediye olarak hem de Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olarak çalışmalar yürütüyoruz.  Hamd olsun Millet Bahçemizin açılışı ile bunu taçlandırmış olacağız.  
Klanlar Millet Bahçesi Aksaray’ımızın en kadım mahallelerinden biridir. Millet Bahçemizde etrafında genişlemeye müsait alanlarımız var. Önümüzdeki dönemde de inşallah bu alanları millet bahçemize dahil edeceğiz. Millet Bahçemizin hayırlı olmasını temenni ediyorum. Teşriflerinizden dolayı hepinize teşekkür ediyorum. ‘’ Dedi.  
Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in açılış konuşmasının ardından kürsüye çıkan Bakan Özhaseki, küresel ısınmanın dünya ve Türkiye için bir gerçek olduğunu ifade etti.

Yağışların azaldığını, kurak bir dönemin başladığını vurgulayan Özhaseki, şöyle konuştu:

“Yer altındaki sular daha da aşağılara çekiliyor. Küresel ısınmanın felaketleri bizleri yavaş yavaş bekliyor. Bunun bir tek sebebi var, insanoğlu yaşadığı yerde ortamı bozuyor ve kirletiyor. Sanayi devrimiyle birlikte çok üretmeye ve tüketmeye başladık. Bununla birlikte de çok kirletiyoruz. Atmosfer dahil her şeyi kirletiyoruz. İnsanoğlu eliyle bozuyor ve kirletiyor. Bunun neticesinde de karşımıza bir sürü felaketler geliyor. Bir tarafta seller, heyelan, kuraklık ve müsilaj dediğimiz belalar arka arkasına insan oğlunun elleriyle yaptıklarından dolayı geliyor. Bizlerin artık etrafı kirletmeden hareket etmesi gerekiyor.”

- “Evlerden atılan suların yüzde 90'ını temizleyerek tabiata veriyoruz”

Özhaseki, dünyanın ısısının sanayi devriminin ardından 1,1 derece arttığını, bu artış 2 ulaştığında kuraklık olacağını ifade etti.

Kuraklık başladığında insanların artık geçimini sağlayamayacak duruma geleceğini vurgulayan Özhaseki, şöyle devam etti:

“Dolayısıyla insanlar göçmek durumunda kalır. Göçler her zaman harp sebebidir. Bizler hükümet olarak büyük bir mücadele içerisindeyiz. Bir taraftan Paris İklim Anlaşmasına taraf olduk. Yeşil alanlarımızı çoğaltıyoruz. Denizlerimizde temizliğe dikkat ediyoruz. Şu anda 500'ün üzerinde mavi bayraklı plajla dünya üçüncüsüyüz. Kirletme durumunda olan fabrikaları sürekli takip ediyoruz. Çevre cezaları gerçekten çok ağır. Atık su arıtma tesisleri yapıyoruz. Evlerden dışarıya atılan suların yüzde 90'ını temizleyerek tabiata veriyoruz.”

Yapılan duanın ardından Özhaseki ve beraberindeki çocuklar, kurdele keserek Kalanlar Millet Bahçesi'nin açılışını gerçekleştirdi.
 

 



  • Cumartesi 28.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Pazar 31 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 32.3 ° / 17.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    9356,04%-1,26
  • DOLAR

    38,77% 0,04
  • EURO

    44,08% 0,52
  • GRAM ALTIN

    4201,78% 1,92
  • Ç. ALTIN

    6731,05% 1,32

Aksaray

24.05.2025

  • İMSAK 03:36
  • GÜNEŞ 05:19
  • ÖĞLE 12:46
  • İKİNDİ 16:38
  • AKŞAM 20:02
  • YATSI 21:38
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri

TAPU VE KADASTRONUN 178. KURULUŞ YILINDA AKSARAY GÜLAĞAÇ KAYMAKAMI POLAT’A ZİYARET!

Aksaray, Tarihinde İlk Kez Milletlerarası( Uluslararası) Bir Zirveye Ev Sahipliği Yapıyor

AKSARAY’DA SİLAHLA HAVAYA ATEŞ EDENLERE EŞ ZAMANLI OPERASYON

AKSARAY’DA KURBAN KESİM NOKTALARI BELİRLENDİ

GÜLAĞAÇ VE ESKİL İLÇELERİ 35 YAŞINDA!

Şehit Aileleri ve Gazileri Dernek Başkanlarından Sert Tepki: "Şehitlerimizin Hatırasına Saygısızlığa Sessiz Kalmayacağız"

AKSARAY SANAYİ VE TEKNOLOJİ İL MÜDÜRLÜĞÜ HAYATİ TEHLİKENİN ÖNÜNE GEÇİLMESİ İÇİN ASANSÖRLER İN BAKIMI KONUSUNDA BİLGİLENDİRDİ

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 28 1 5 56 89
2.Fenerbahçe 34 25 3 6 52 81
3.Samsunspor 34 18 10 6 13 60
4.Beşiktaş 34 16 7 11 20 59
5.İstanbul Başakşehir 34 16 12 6 7 54
6.Eyüpspor 35 14 13 8 4 50
7.Trabzonspor 34 12 11 11 11 47
8.Göztepe 34 12 11 11 10 47
9.Kasımpaşa 34 11 10 13 0 46
10.Konyaspor 34 13 14 7 -3 46
11.Kayserispor 34 11 12 11 -11 44
12.Antalyaspor 34 12 14 8 -22 44
13.Gazişehir Gaziantep 34 12 15 7 -5 43
14.Rizespor 34 13 17 4 -10 43
15.Alanyaspor 34 10 15 9 -10 39
16.Bodrum FK 34 9 16 9 -13 36
17.Sivasspor 35 9 18 8 -14 35
18.Hatayspor 34 5 21 8 -26 23
19.Adana Demirspor 34 2 28 4 -59