Şehit Önder Güzel İmam Hatip Lisesinde Milenyum Gençliği Konuşuldu

Şehit Önder Güzel İmam Hatip Lisesinde Milenyum Gençliği Konuşuldu

Şehit Önder Güzel İmam Hatip Lisesinde Milenyum Gençliği Konuşuldu

Aksaray Şehit Önder Güzel Anadolu İmam Hatip Lisesinin düzenlediği etkinliğin konuğu ASÜ Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Süleyman Yılmaz oldu. Profesör Yılmaz, Anadolu İmam Hatip Lisesindeki gençlerle buluşarak, ?Milenyum Gençliğinde Değer Algısı? başlıklı konferans verdi.

Profesör Yılmaz, gençlere bazı önemli kavramları tanımlayan sözel mini anket uygulamasıyla başlattığı konferansta şunları söyledi; ?Eğitim; insanda olumlu davranışlar geliştirme sürecidir. İnsan ailesinden getirdiği kalıtsal özelliklerle doğar, eğitim süreciyle mevcut davranışlarını değiştirir, geliştirir. Bu süreç, Yunus´un retoriğinde; ?Hamdım, piştim elhamdülillah!´ şeklinde ifade edilir. Eğitimin, hem bireysel duyguları tatmin yönü hem de toplumsal faydayı esas alan yönleri vardır. Bunlarla birlikte eğitimin, bilişsel, duyuşsal ve beceri düzeyi kazandırma özelliğinin yanı sıra, ahlaki değerler kazandırma boyutu vardır. Bu çerçevede Türk Eğitim Sisteminin amaçları arasında; iyi insan, iyi vatandaş, iyi üretici ve iyi tüketici yetiştirmek gibi önemli bir misyonu vardır. Uygulamada evdeki hesap çarşıya uymadığından; idealler ve gerçekler zaman zaman örtüşmeye bilir. Önümüzde, hayat standartları ve tarzları farklı olan bir gençlik var. Herkesin malumu olarak; x, y ve z kuşakları süreçlerini tamamlarken yeni bir kuşağının izleri görünmeye başladı. Çevrenin tüm baskın faktörleriyle birlikte, eğitimciler olarak gençlerin öğrenme ikliminde bu kuşağın anlayışına göre hayat tarzımızı dizayn etme gerçeğini ıskalamamız gerekiyor. Onların ikbalini, akademik ve ahlaki anlamda kaybetme gibi lüksümüz yoktur. Öykündüğümüz Finlandiya´daki eğitim başarısı efsanesi bu işe gönüllü bir halk kahramanının eseridir. Bizimde efsaneler yazabilecek pek çok başarılı eğitimcimiz var. Singapur, Japonya, Çin ve Şangay bölgesi son zamanlarda eğitimde yaptığı atakla dikkatleri üzerine çekmiştir. Bunun altında yatan en önemli etken eğitimde milli ruhu kavramıdır. Biz de zaman kaybetmeden Türkiye milli ruhunu harekete ve heyecana getirmeliyiz.?

Profesör Yılmaz konferansına; sevgi, saygı, doğruluk, dürüstlük, tarafsızlık, adalet, hak gözetme, sorumluluk, yardımseverlik, alçakgönüllülük, misafirperverlik, vatanseverlik, hoşgörü, empati ve vefa değer başlıklarından örnekler vererek tamamladı. Konferans sonunda Okul müdürü Cemal Önyön, Profesör Yılmaz´a sunumundan dolayı teşekkür etti. Profesör Yılmaz, öncelikle geçen yıl 253 kitap okuyarak rekor kıran öğrenciye imzalı kitabını hediye ederek, diğer öğrencilere ?Şahsiyet ve Değerler Eğitimi? kitabını imzalayarak takdim etti.



Aksaray Nöbetçi Eczaneleri

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor