Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti´nde Girne Alsancak Belediyesinin bu yıl ilk kez düzenlediği "Amatör Şairler Buluşması ?etkinliği Old Milos´ta samimi bir ortamda gerçekleşti.
?Amatör Şairler Buluşması? programına Türkiye´den deneyimli şairlerde katıldı. 3 günlük davet üzerine Kıbrıs´a giden şairler arasında Aksaraylı Şair Mustafa Çopur´da yer aldı. Şair Çopur, Kıbrıs´ta Aksaray´ın tanıtım elçiliği görevini de üstlendi. Çopur, Aksaray´ın dünyaca ünlü Taşpınar halısı ile Belediyeden temin ettiği tanıtım broşürleri ve CD´leri Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser´e hediye ederek Aksaray´ı en güzel şekilde tanıttı.
Şair Mustafa Çopur Old Milos´ta düzenlenen ?Amatör Şairler Buluşması? adlı programda ise seslendirdiği birbirinden güzel şiirleri ile hem Aksaray´ı hem de Türkiye´yi başarıyla temsil etti.
Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser ise aralarında Aksaraylı şair Mustafa Çopur´unda bulunduğu tüm şairlere sağladıkları katkılardan dolayı Teşekkür ederek plaket ve belge takdim etti.
10929,80%0,54
40,87% 0,04
47,72% -0,25
4378,16% -0,11
7051,98% -0,04
Zonguldak
19.08.2025