Özhan Türemiş´ten Öğrenciye Ücretsiz Toplu Taşıma Müjdesi

Özhan Türemiş´ten Öğrenciye Ücretsiz Toplu Taşıma Müjdesi

Aksaray Haber | Aksaray Haberleri | aksarayhaberci | aksaray sondakika haberleri | aksaray güncel |aksaray gündem

ÖĞRENCİYE ÜCRETSİZ TOPLU TAŞIMA MÜJDESİ

"SERVİS ÜCRETİNİ BELEDİYE KARŞILAYACAK"

İYİ Parti Aksaray Belediye Başkan Adayı Özhan Türemiş maddi imkânsızlıklar nedeniyle okula giderken zorlanan Aksaray´da okuyan öğrencilere doğrudan katkıda bulunmak için ulaşımı ücretsiz yapma sözü verdi. Yapılacak çalışmanın ayrıntılarını paylaşan Türemiş "Okuyan öğrencilerimize katkıda bulunurken, servis yapan minibüsçülerimizi de mağdur etmeyeceğiz. Bu öğrencilerin taşıma ücretlerini belediyeden kaynak yaratarak biz karşılayacağız" dedi.
Aksaray´da 31Mar Mahalli İdareler Seçiminde Belediyeyi yönetmeye talip olan Türemiş "Allah nasip eder de halkımızın teveccühü de bizden yana olursa, Belediye Başkanı olduğumuz günden itibaren kısa sürede bir çalışma yapıp ilimizde maddi sıkıntı çeken dar gelirli vatandaşlarımıza destek olmak için toplu ulaşımı okul saatlerinde ücretsiz yapacağımızı açıkladık. Projemizin ayrıntılarını sizlerle paylaşmak isterim. Bu proje hem vatandaşlarımıza destek olacak hem de toplu taşıma unsurları olan otobüs ve minibüslerimizi mağdur etmeyecek" dedi.
"Servisçiye Bedeli Belediye Ödeyecek"
Belediyenin birçok kaynağı olduğunu ve bu kaynakların doğru planlanması ile her kesime dokunacak projeler üretilebileceğini ifade eden Türemiş dar gelirli ailelerin okuyan çocuklarını kapsayacak ücretsiz taşıma projesi için "Belediye sosyal işler müdürlüğü ve Milli Eğitim arasında yapılacak bir protokol ile ilimiz merkezde taşımalı öğrencilerimizin aileleri ile temasa geçilip bir veri tabanı oluşturulacak. Bu veri tabanı içerisinde maddi imkanları kısıtlı olan öğrencilerimiz ve aileleri belirlenecek. Bu aileler belirlendikten sonra öğrencilerimizin okul sezonu boyunca ücretleri belediyemiz tarafından servisçi arkadaşlara ödenecek. Burada dikkatinizi çekmek istediğim konu şu minibüsçülerimiz ve servisçilerimiz kesinlikle bu konuda mağdur edilmeyecek ve sosyal yardımlaşmanın gereği olan belediyecilik anlayışında bütçesi tamamen belediyemiz tarafından karşılanacak" diye konuştu.
"İsrafın, Talanın Önüne Geçeceğiz"
Belediye bütçesinde nasıl bir çalışma yapılacağını ad ayrıntısıyla anlatan Türemiş "Sevgili hemşerilerim tabii bu bütçeyi nasıl karşılayacağınızı düşünenler vardır. Bakın ilimiz Belediyesi´nin İller Bankası´ndan ve çeşitli taşınmazlara güzel bir bütçesi var. Bu paralar hepimizin cebinden çıkan paralar. İş adamımızın vergisi, devlet memurunun maaşından vergisi, çevre temizlik vergileri, tabela vergileri, su paraları, vesaire ile yıl içerisinde Belediye Meclis Üyelerinin oluşturduğu bu Bütçe daha tasarruflu bir şekilde kullanılarak. Vatandaşımızın hizmetine sunulacak.
Bir fon yapacağız, özellikle buradan söylemek istiyorum, belediyedeki makam aracı saltanatını kaldıracağız. Bugün şube müdürleri ve şeflerin altında bile makam aracı olduğunu biliyoruz. Bu israfın, talanın önüne geçip bu kaynakları yardıma ihtiyacı olan vatandaşlarımızla paylaşacağız inşallah Minibüsçüler Halk Otobüsçüler Ve Umum Servisçiler Esnaf Odası Başkanı ile de yapacağımız görüşmeler sonucu proje tam olarak şekillendirilecek. Burada mağduriyete izin vermeyeceğiz. Amacımız üzüm yemek bağcıyı dövmek değil" ifadelerini kullandı.



  • Pazartesi 11.5 ° / 8.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 13 ° / 8.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 9 ° / 4.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • BIST 100

    17132,20%0,11
  • DOLAR

    43,72% 0,19
  • EURO

    51,92% -0,02
  • GRAM ALTIN

    7075,01% 2,56
  • Ç. ALTIN

    11673,05% -0,41

Zonguldak

16.02.2026

  • İMSAK 06:14
  • GÜNEŞ 07:40
  • ÖĞLE 13:12
  • İKİNDİ 16:05
  • AKŞAM 18:34
  • YATSI 19:54
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri

-Aksaray’da küçükbaş hayvancılığa önemli destek sağlayacak proje başlıyor

TİGAD Batman Temsilcisi Hatice Türkan Batman Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı Oldu

EĞİL BELEDİYESİ RAMAZAN'A HAZIR

RAMAZAN’IN MANEVİ İKLİMİ AKMEK VE KADIN AKTİVİTE MERKEZLERİNDE YAŞANACAK

AKSARAY’DA SOSYAL DESTEK PROJELERİ GÜÇLENEREK DEVAM EDİYOR

Aksaray ÖNDER “İyilik Kanımızda Var” Seferberliği Kampanyasına Verilen Destek İçin Teşekkür Etti

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 22 17 1 4 40 55
2.FENERBAHÇE A.Ş. 22 15 0 7 31 52
3.TRABZONSPOR A.Ş. 22 13 3 6 17 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 22 11 3 8 15 41
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 22 11 4 7 11 40
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 22 9 7 6 13 33
7.KOCAELİSPOR 22 8 8 6 -1 30
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 22 7 6 9 -2 30
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 22 7 8 7 -9 28
10.CORENDON ALANYASPOR 22 5 6 11 -1 26
11.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 22 6 11 5 -5 23
12.HESAP.COM ANTALYASPOR 22 6 11 5 -13 23
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 22 4 9 9 -9 21
14.TÜMOSAN KONYASPOR 22 4 10 8 -10 20
15.İKAS EYÜPSPOR 22 4 12 6 -17 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 21 3 11 7 -13 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 22 2 10 10 -26 16
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 21 3 15 3 -21 12