Aksaray Valisi Aykut Pekmez´in eşi Yeşim Pekmez Aksaray Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde Okuma Yazma Kurslarına katılım oranlarının iyi durumda olduğunu söyledi.
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan´ın başlatmış olduğu ?Okuma-Yazma Seferberliği´ kapsamında düzenlenen kurslara ilginin artarak devam ettiğini belirten Pekmez, Aksaray´da misafir edilen yabancı uyruklu kişilerinde bu kurslara katılım sağlayarak okuma ve yazma öğrendiğini söyledi.
Okuma-Yazma Seferberliğinin önemini belirten Yeşim Pekmez, okuma yazma bilmeyen kimsenin kalmaması için başlatılan kampanya kapsamında Aksaray´da il merkezi ve ilçelerde açılan kurslara özellikle kadınların büyük ilgi gösterdiğini ziyaret ettikleri kurslarda bunu gördüklerini belirterek bundan memnuniyet duyduklarını söyledi.
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan´ın başlatmış olduğu ?Okuma-Yazma Seferberliği´ ne Aksaray´dan en güçlü şekilde desteklendiğini kaydeden Pekmez; okuma yazmayı bilmeyen kimsenin kalmaması için başlatılan bu seferberliğin amacına ulaşması için hep birlikte gayret gösterilmesi gerektiğini vurguladı.
16345,82%-0,38
43,60% 0,16
51,57% 0,37
6942,61% 3,13
11654,37% 0,11
Zonguldak
08.02.2026