Tarih: 14.07.2015 12:59

MÜSİAD; Erken seçim koalisyon görüşmeleri tamamlanmadan gündeme gelmemelidir.

Facebook Twitter Linked-in

     Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Ankara´da Şube Başkanları ile bir araya geldi,  yapılan Toplantıda, 2015 Genel Seçim Sonuçları sonrası ortaya çıkan tablo ve yeni hükümetin kurulması çalışmaları değerlendirilerek, iş aleminin beklentileri görüşüldü.

     MÜSİAD Aksaray şube başkanı Eyup Dağdaş, toplantı ile olarak yaptığı açıklamada:

     MÜSİAD ailemizin, bu yıl 25 yılını geride bıraktığını, bu 25 yılda, MÜSİAD ´ın  hem önemli bir boşluğu doldurduğunu hem de zor bir görev ifa ettiğini ifade etmek isteriz. Gerektiğinde ?´hayır´´ demesini bildik, sonra da, "yanlışları" söyledik.

Doğru ve güzel yapılan her işin, arkasında durduk, teşekkür ettik. Geleceğe bıraktığımız değerlerimizin önemli bir parçasıdır, bu tavrımız.

     Ayine si iştir kişinin, lafa bakılmaz. Bu gözle bakınca, hamdolsun ki, MÜSİAD ´ın ne olduğu bellidir.

     Sayın Cumhurbaşkanımız, hükümeti kurma görevini, AK Parti Genel Başkanı Sayın Davutoğlu´na verdi. Temennimiz, ülkemiz için hayırlı bir koalisyon hükümetinin, hızla kurulmasıdır. 

     Siyasi partilerimize bazı çağrılarımız var:

Kurulacak Hükümetin, hak ve özgürlükler noktasındaki kazanımlarımızdan ve ekonomik hedeflerden vazgeçmemesi, öncelikli bir konudur.

     Daha güzelini elde etmek adına, geldiğimiz noktayı yeterli bulmasak da, ekonomimizin geldiği yer ve refah seviyemiz, hepimiz için, önemli, ortak bir kazanımdır. Askeri vesayetin kaldırılmasından, kişisel hak ve özgürlüklere kadar, geniş bir alanda, elde ettiğimiz kazanımlarımıza sahip çıkmak, önceliğimiz olmalıdır.

Başörtüsü ile eğitim gibi, inancından dolayı kızlarımızın çalışmasına konan engellerin ortadan kaldırılması gibi, demokratikleşme, eğitim, sağlık, ulaşım gibi, pek çok alanda, önemli gelişmeler elde ettik.

     Bugün, Yeni Koalisyon Hükümetinin kimler arasında olacağı kadar, sağlıklı ve uzun soluklu devamı için, koalisyon protokolünün detayları da, önemlidir.

Seçim sonuçlarının, bir özeleştiriyle, toplumsal ve siyasal bir fırsata dönüştürülebileceğine de inanıyoruz.

     STK´lar olarak, biz de özeleştiri yapmalıyız. Ülke sorunlarına, zamanında ve doğru yaklaşımlarla, sağlıklı çözümler üretebiliyor muyuz? Siyasetin bizi etkilemesi, hangi boyutlarda?

     Siyasal Özeleştiri noktasındaysa; Seçim Kanunu, Seçim Barajı, Siyasal Partiler Kanunu, tekrar değerlendirilmelidir. Çözüm süreci, hem barış, hem de sosyal ve ekonomik sonuçları itibarıyla önemlidir, ancak, devletin zafiyete uğratılmasına da, asla izin verilmemelidir.

     Eğitim Reformu, Hızlı ve Adil işleyen Hukuk Devleti Reformları, Yatırım Ortamının İyileştirilmesi ve diğer Yapısal Reformlar, devam etmelidir.

Diğer taraftan, Bürokrasi, yeni hükümet kurulana kadarki dönemde, zaafiyet göstermemelidir.

     Ekonomimiz, bu süreçten kısa vadede etkilenmeyecek kadar güçlüdür. Ancak, gündemimizde, siyasi partilerimizin koalisyonu varken, güneyimizde başka koalisyonlar kurulmaya çalışılıyor. Etrafımızda belirsizlikler çemberi var. Hükümet belirsizliğinden kurtularak, Kasım ortasındaki bir erken seçim ve yılsonuna sarkabilecek yeni hükümet hesaplarından, ilk planda uzak durmamız lazım.

Bu açıdan, koalisyon görüşmelerinde, masaya, samimiyetle ve sonuç almak amacıyla oturulmalıdır. Bunun sonunda, sağlıklı bir hükümet kurmak, istisnasız tüm parti liderlerinin öncelikli görev ve sorumluluğundadır.

     Siyasi Partilerimiz, iktidar olmak için siyaset yaptığına göre, çözüm, siyasetin sorumluluğundadır. Şimdi, Milletimiz, siyasetten bunu bekliyor.

     Bu çabalara rağmen bir hükümet kurulamazsa, elbette yeni bir seçim yapılacaktır.

Bir STK olarak, görüş ve beklentilerimizi söylüyoruz, ama Siyaset Mekanizmasının İşleyişine müdahale niyetimizin olmadığını da vurgularız.

     Kamuoyuna saygıyla duyururuz.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —