Milli Servet Değirmeni Üniversitemiz 13. Yaşında!

Milli Servet Değirmeni Üniversitemiz 13. Yaşında!

Aksaray Haber | Aksaray Haberleri | aksarayhaberci | aksaray sondakika haberleri | aksaray güncel |aksaray gündem

 *Kampüs sahasındaki suyun zemine çok yakın olması ,ayrıca burada kanalizasyon için kod verilebilmesi için zeminlerin mecburen yükselmek mecburiyetinde kalınmasıyla  zemine yakın tuzlu suyun tahliyesi için yapılan ekstradan yatırımlarla bina maliyetlerinin yanında bakımlarının da normal binalara göre ekstradan maliyet getirmesinin yanında ayrıca sahanın ağaçlandırılması ve çimlendirilmesi için dışarıdan getirilen binlerce kamyon temiz toprağa ekilen çim ve ağaçlarında tuzlu su ile sulanması nedeniyle ağaç ve çimlerinde ömrü kısaltılıyor.

*Milli servetin hebasının önüne geçilmesi için öncelikle mevcut ağaçlar ile çimlerin ömürlerinin uzatılması için DSİ, Belediye veya Üniversite tarafından bunların sulanması için tatlı su bulunarak buraya getirilmesinin sağlanması, yapımı devam eden binaların dışında mevcut kampüs sahasında başkaca yeni binaların planlanmaması, yeni binalar için inşaat yapımı ve ağaç ile yeşillendirmeye daha müsait yerin bulunması gerekiyor.

 Yarın 29 Ocak 2005 günü başlayıp 30 Ocak sabahına kadar deva eden çetin müzakerelerin ardından içinde ilimizin de bulunduğu Ak Parti hükümeti tarafından TBMM sine getirilen Üniversite kurulmasını sağlayan ilk kanunun kabul edilmesiyle 1 asra yakın aradan sonra Aksaray´ın yeniden akademik eğitim veren kendi kurumuna kavuşmasının 13. yıl dönümü.

İLK REKTÖRDEN İTİBAREN GÖREV YAPANLARIN SAMİMİ ÇABASIYLA BÜYÜYEN GELİŞEN ÜNİVERSİTENİN HEBA EDİLEN KAYNAKLARININDA İYİ KULLANILMASIYLA BU GELİŞME İVME KAZANIR!

30 Ocak 2005 sabahı içinde Aksaray Üniversitesinin bulunduğu 15 Devlet Üniversitesinin kurulmasını sağlayan kanunun o zamanki Cumhurbaşkanı Sezer tarafından veto edilmesinin ardından bu kanunun 2006´nın Mart ayında TBMM´sinde aynen kabul edilerek yürürlüğü girmesiyle Üniversitemizin kurucu Rektörlüğüne atanan Profesör Necdet Sağlam´ın samimi ve fedakar çalışması.

   Ardından bu göreve getirilen Profesör Mustafa Acar ve halen görevde bulunan Profesör Mustafa Şahin´inde aynı şekildeki samimi çabalarıyla her geçen gün öğrenci sayısı, eğitim kalitesi ve öğrencilerin eğitim ile barınma standardı ile ivme kazanan ASÜ´nün en büyük sıkıntısı zeminin sebep olduğu boşa harcanan kamu kaynaklarının önüne geçilememesi.

KAMPÜSE YAPILAN BİNALARIN YAPIMI VE BAKIMI ORTALAMA %25 ARTI MALİYET GETİRİYOR!

 Dönemin Milletvekillerinden ilimizin 2 elin parmaklarını geçmeyen efsane siyasetçilerinden Mahmut Öztürk´ünde karşı çıkma sebebi olan kampüs sahasındaki zemin suyunun yakınlığı ve  kod vermedeki çekilen sıkıntı ile bina maliyetleriyle binaların bodrumuna dolan zemin suyunun tahliyesi gibi ekstra masraflar nedeniyle şehrin diğer yerlerindekilere göre %20-25 artı maliyet getiriyor.

 HER BİRİ İÇİN DIŞARIDAN GETİRİLEN ONLARCA TON TEMİZ TOPRAĞA EKİLEN AĞAÇ VE ÇİMLERİN BURADAN ÇIKARTILAN TUZLU SU İLE SULANMASI ÖMÜRLERİNİ KISALTIYOR!

    Kampüsün bulunduğu sahanın zemin suyunun yakınlığı bina maliyetini arttırmasının yanında sahanın ağaçlandırılması ve çimlendirilmesi için dışarıdan orta başlıkta belirtilen miktardaki temiz toprağın getirilmesi bunların ekim maliyetini de hem arttırıyor.

   Hem de ekilen çimler ile dikilen ağaçların buradan çıkartılan tuzlu(çorak) su ile sulanması nedeniyle yapılan artı harcamayla sağlanan ağaçlarla çimlerin ömrünü kısaltıyor.

  Bu olumsuzlukların göz önüne alınmasını ve milli servetin hebasının önüne bu bilinçle geçilmesini isteyen hemşerilerimiz? Mevcut inşaatı devam eden veya ihalesi yapılan binaların dışındaki yeni binaların burada planlanmaması.

   Bunlar için inşaatın artı maliyetini ve bakımını ortadan kaldırılması için öncelikle Genç Osman köyünde bulunan sahanın değerlendirilmesi, burası yeterli değil ise buradaki inşaatlar yapılırken yeni bir yerin bulunması çalışmalarının başlatılması.

   Mevcut çim sahanın ve dikilen ağaçların ömürlerinin uzatılması için ise mutlaka mümkün olan en yakın yerden ve en kısa zamanda DSİ ,Belediye veya Üniversite tarafından  bir tatlı su kaynağı bulunarak bunların bu su ile sulanması sağlanmalı. ?dediler.(Haber Araştırma, belge, bilgi ve fotoğraflar Gazeteci Ali Genç arşivi)



  • Cumartesi 11.5 ° / 8.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 9.3 ° / 8.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 8.9 ° / 7.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • BIST 100

    15807,88%-0,41
  • DOLAR

    44,37% 0,19
  • EURO

    51,18% -0,07
  • GRAM ALTIN

    6417,41% 2,74
  • Ç. ALTIN

    10535,37% -0,74

Zonguldak

28.03.2026

  • İMSAK 05:21
  • GÜNEŞ 06:48
  • ÖĞLE 13:14
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:31
  • YATSI 20:52
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri

AKSARAY BELEDİYESİ 12 PARKI YENİLEDİ; PARKLAR FUTBOL SAHALARIVE AYDINLATMALARLA MODERN HALE GETİRİLDİ

ASÜ’nün 20. yılında “Ordan Bi Şeyler”ekibi unutulmaz bir gösteri sundu

ZABITA EKİPLERİNDEN KANTİNLERE DENETİM; HİJYEN VE ÜRÜN GÜVENLİĞİ KONTROL EDİLDİ

MİNİK YÜREKLERDEN BÜYÜK DESTAN: ÇANAKKALE RUHU SAHNEDE CANLANDI

SEYİT TEMEL VEFATININ YIL DÖNÜMÜNDE RAHMETLE ANIIYOR

POLONYA LODZ’DA DOLU,DOLU RAMAZAN VE UNUTULMAZ BAYRAM

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 26 20 2 4 44 64
2.FENERBAHÇE A.Ş. 27 17 1 9 33 60
3.TRABZONSPOR A.Ş. 27 18 3 6 24 60
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 27 15 5 7 18 52
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 27 12 8 7 14 43
6.GÖZTEPE A.Ş. 26 11 5 10 10 43
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 26 8 7 11 -2 35
8.KOCAELİSPOR 27 9 12 6 -9 33
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 27 8 10 9 -10 33
10.CORENDON ALANYASPOR 27 6 8 13 1 31
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 26 7 10 9 -4 30
12.TÜMOSAN KONYASPOR 27 7 11 9 -8 30
13.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 27 6 14 7 -9 25
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 27 6 14 7 -18 25
15.KASIMPAŞA A.Ş. 27 5 13 9 -15 24
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 27 4 12 11 -27 23
17.İKAS EYÜPSPOR 27 5 15 7 -19 22
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 27 4 18 5 -23 17