Tarih: 20.04.2016 09:35

Meteoroloji den Şiddetli Rüzgar Uyarısı

Facebook Twitter Linked-in

 

Meteoroloji İl Müdürlüğünden edinilen bilgilere göre bugün Aksaray ve Bölgemizde hava durumu Az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının Perşembe ve Cuma günleri bölgemiz genelinde hissedilir derecede (10 ila 15 derece arasında) azalacağı ve hafta sonundan itibaren tekrar yükseleceği tahmin ediliyor. Rüzgâr Güney, güneybatı (lodos) yönlerden orta kuvvette, öğle saatlerinden sonra kuvvetli (40-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

Uyarılar; Bugün öğle saatlerinden akşam saatlerine kadar olan periyotta, rüzgârın bölgemiz (Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde) genelinde, güney ve batı yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) ve zaman zaman kısa süreli fırtına (60-75 km/saat) şeklinde, eseceği tahmin edilmektedir.

21.04.2016 Perşembe günü öğle saatlerinden gece saatlerine kadar olan periyotta, rüzgârın bölgemiz (Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde) genelinde, kuzey ve kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) ve zaman zaman kısa süreli fırtına (60-80 km/saat) şeklinde eseceği tahmin edilmektedir.

Mevsim normallerinin yaklaşık 10-12 derece üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının , Balkanlar üzerinden gelen serin ve yağışlı hava ile birlikte , Perşembe ve Cuma günü bölgemiz (Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde) genelinde hissedilir derecede (10 ila 15 derece arasında) azalacağı, ancak hafta sonundan itibaren tekrar yükseleceği tahmin ediliyor.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —