Başlık
MEHMET ŞİŞMAN İŞ HANI’NDA KENTSEL DÖNÜŞÜM BAŞLADI
MEHMET ŞİŞMAN İŞ HANI’NDA KENTSEL DÖNÜŞÜM BAŞLADI
İlk Yıkım Gerçekleştirildi – Başkan Dinçer: “Aksaray’ın Geleceğine Yatırım Yapıyoruz”
Aksaray Belediyesi, şehir merkezindeki dönüşüm çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda uzun yıllardır hizmet veren ve artık ekonomik ömrünü tamamlayan Mehmet Şişman İş Hanı’nda kentsel dönüşüm süreci resmen başlatıldı. Yapılan kontrollü yıkımla dönüşümün ilk adımı atıldı.
Toplam 4.800 metrekarelik inşaat alanını kapsayan iş hanı, geçmişte şehrin ticari merkezlerinden biri olarak hizmet vermişti. Ancak zamanla çağın ihtiyaçlarına cevap veremez hale gelen yapı, yapılan teknik analizlerin ardından dönüşüm kapsamına alındı.
Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Mehmet Şişman İş Hanı’ndaki dönüşümün yalnızca fiziki bir değişim olmadığını vurgulayarak şu ifadelere yer verdi:
“Bu dönüşümle hemşehrilerimize daha güvenli, estetik ve fonksiyonel bir alan kazandırmayı hedefliyoruz. Bugün ilk yıkımı gerçekleştirdik. Bu adım, şehir merkezindeki kentsel dönüşüm projelerimizin en somut örneklerinden biridir. Aksaray’ın geleceğine yatırım yapıyoruz. Amacımız, modern şehircilik anlayışıyla şekillenen yeni bir yaşam alanı inşa etmek.”
Yıkım sonrası açığa çıkacak alanın, ticaret, sosyal yaşam ve kent estetiği açısından yeniden planlanarak Aksaray’a yakışır modern bir yapıya dönüştürülmesi hedefleniyor.
Kategoriden Haberler
- Perşembe 8 ° / 7.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Cuma 8.4 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Cumartesi 8.2 ° / 7.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
-
BIST 100
16159,06%-0,58
-
DOLAR
44,29% 0,23
-
EURO
50,84% 0,09
-
GRAM ALTIN
6893,07% 0,65
-
Ç. ALTIN
11465,56% 0,00
Zonguldak
19.03.2026
- İMSAK 05:38
- GÜNEŞ 07:03
- ÖĞLE 13:17
- İKİNDİ 16:40
- AKŞAM 19:21
- YATSI 20:41





