MAMASIN BARAJINDA SU MİKTARI SON 10 YILIN EN DÜŞÜK SEVİYESİNE İNDİ

MAMASIN BARAJINDA SU MİKTARI SON 10 YILIN EN DÜŞÜK SEVİYESİNE İNDİ

MAMASIN BARAJINDA SU MİKTARI SON 10 YILIN EN DÜŞÜK SEVİYESİNE İNDİ

Aksaray içme suyunu karşılayan en önemli kaynakların başında yer alan 165 milyon metreküp su tutma kapasitesine sahip Mamasın Barajında su seviyesi son yılların en düşük seviyesine ulaştı.

Su seviyesinin düşmeye devam ettiğini açıklayan ve tehlikenin ciddi boyuta ulaştığını söyleyen Aksaray Belediye başkanı Dinçer, “Mamasın barajındaki su seviyemiz yüzde 20 civarında. İçinde bulunduğumuz bu günlerde şehrimizin günlük su tüketim miktarı arttı. Barajdaki su miktarı her geçen gün azalmaya devam ediyor. Barajımızdaki su miktarı son 10 yılın en düşük seviyesinde” dedi.

Ülke genelinde yaşanan kuraklıktan en çok etkilenen illerin başında Aksaray’ın da olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “Meteoroloji verilerine göre son yıllarda en az yağış alan illerin arasında Aksaray birinci sırada. Kış mevsiminde kar yağışının olmaması ve bu yılki beklenen yağış miktarı göz önünde bulundurulduğunda şehrimiz kuraklık tehdidi ile karşı karşıya” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Dinçer, su tasarrufu konusunda sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda “Kıymetli hemşerilerim; hava sıcaklığının 40 dereceyi bulduğu şu günlerde su tüketim oranımız saniyede 680 litreden yaklaşık yüzde 20 artarak 800 litreye kadar çıktı.

İçme suyu kaynağımız Mamasın Barajında su seviyesi yaklaşık yüzde 20 düzeyinde. Bu nedenle su tasarrufunu çok önemli hale geldi. Alacağımız basit tedbirlerle evimizde ve işyerlerimizde günlük yüzde 20 su tasarrufu yapabiliriz” ifadelerini kullandı.

Suyun tasarruflu kullanması noktasında çağrıdan bulunan Başkan Dinçer, Aksaray Belediyesi olarak bu konuda gerekli hassasiyeti gösterdiklerini ve suyun daha dikkatli kullanılması için sürekli farkındalık çalışması yürüttüklerini sözlerine ekledi. 



Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
AKSARAYIN TAMAMI YALAN OLAN, FAKAT GERÇEK SANILAN ŞEHİR EFSANELERİ!!!
Kayseri'de Büyük Çaplı Olayları Önleyen Kahraman Vali Gökmen Çiçek

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor