Tarih: 23.05.2017 20:09

Kurduğu ayrıştırma tesisinde hurda plastik, bakır ve demirleri geri dönüştürüyor

Facebook Twitter Linked-in

İşadamı Recep Gök Vali Aykut Pekmez´i ziyaret etti. Aksaray´da kurduğu ayrıştırma tesisi hakkında Vali Pekmez´e bilgi veren Gök; hurda kablolardan bakır, demir ve plastik malzemeleri ayrıştırıldığı tesiste ayrıştırılan metallerin ham madde olarak tekrar fabrikalara gönderdiklerini söyledi.

Uzun süredir üzerinde çalıştıkları tesisi tamamlayarak çalışmaya başladıkları bilgisini Vali Pekmez´e ileten Gök, Aksaray´da ilk olan tesiste ilk olarak kabloların plastik, bakır ve demir aksamlarını ayrı ayrı ayrıştırarak tekrar hammadde olarak üretim yaptıklarını söyledi.

Ayrıştırılan hammaddeleri tekrar üretime kazandırılması için fabrikalara gönderildiğini belirten Gök; hurda malzemelerden elde edilen hammaddelerin tekrar ekonomiye kazandırıldığını belirtti.

Geri dönüşümün önemini belirten Vali Pekmez; işlerinde kolaylıklar dilediği Recep Gök´e ziyareti nedeniyle teşekkür ederek; geri dönüşüm tesislerinin kaynak ve hammadde tasarrufu sağladığını; bu tür tesislerin sayısının arttırılması gerektiğini belirtti. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —