Köse; Çanakkale Zaferi Türk Milletinin verdiği bir onur mücadelesidir

Köse; Çanakkale Zaferi Türk Milletinin verdiği bir onur mücadelesidir

Aksaray Ülkü Ocakları Başkanı Ferit Köse Çanakkale zaferinin 99.yıl dönümüyle alakalı bir mesaj yayınladı.

Aksaray Ülkü Ocakları Başkanı Ferit Köse Çanakkale zaferinin 99.yıl dönümüyle alakalı bir mesaj yayınladı. Köse yayınladığı mesajında şunları söyledi. Çanakkale zaferi; Türk ve dünya tarihi için bir dönüm noktasıdır. Kahramanlık ve fedakârlığın doruk noktasına ulaşarak, Viyana önlerinden itibaren Anadolu'ya doğru sürekli gerileyen bir imparatorluğun, esas kurucu unsuru olan Türk Milletinin verdiği bir onur mücadelesidir. Her şeyden önemlisi bu zafer, Kurtuluş Savaşı ateşinin yüreklerde yakılıp, milletçe yeniden doğuşun başlangıcıdır.
Çanakkale Savaşları; büyük Türk Milletinin, tarih önündeki en büyük hesaplaşmalarından birisidir. Türk Ordusu'nun bu savaşta, çağın en modern silah donanımına sahip olan düşman kuvvetlerine karşıkahramanlık destanı yazması, şüphesiz ki; Mehmetçiğin iman ve cesaretiyle, Ulu Önder Mustafa Kemal'in askeri dehasından kaynaklanmaktadır.Bu kapsamda Çanakkale Zaferi, vatanın bütünlüğü ve milletin bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk Milletinin neleri başarabileceğinin en güzel kanıtıdır.Çanakkale destanının üzerinden 99 yıl geçmiştir. Milli iradenin yeniden teşekkül etmesi ve milli bağlarının güçlenmesinin yolu hiç şüphesiz ki; Çanakkale ruhuyla mümkün olacaktır.Buradan aziz şehitlerimize de seslenmek istiyoruz; vatan, vazife ve bayrak uğruna en değerli varlığınız olan canlarınızı vererek şahadet mertebesine ulaştınız. Kanlarınızla sulayarak vatanlaştırdığınız bu topraklarda sahip olduğumuz her şeyi sizlere borçlu olduğumuzu bir an bile hatırımızdan çıkarmadık. Uğruna canlarınızı verdiğiniz değerleri, en kıymetli emanetiniz olarak sonsuza dek yaşatmayı birinci vazifemiz kabul ederek, gerektiğinde bu vazifenin icrası için biz de sizler gibi canlarımızı vermeye daima hazırız.
Bu duygu ve düşüncelerle Çanakkale Savaşları'nın 99. yıldönümünü dolayısı ile başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının, Ezineli Yahya Çavuşların, Yozgatlı Mıstıkların, Tarık Binbaşıların, Seyit Çavuşların, ve ismini sayamadığımız binlerce isimsiz Mehmetçiğin aziz ruhları önünde saygıyla eğiliyor, minnet ve şükranlarımızıbinlerce fatiha ile birlikte yolluyoruz.



Anahtar Kelimeler: 0
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
TİGAD GENEL BAŞKANI OKAN GEÇGEL "19 MAYIS TÜRK MİLLETİNİN İŞGALİDEN KURTULMA YOLUNDAKİ İLK ADIMIDIR"
AKSARAYLI GAZİLER VE EŞLERİ ÇANAKKALE VE EDİRNE’DE ŞEHİTLERİMİZİ RAHMET VE MİNNETLE ANDI

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor