Tarih: 04.10.2022 12:42

Kentsel Dönüşüm Kalealtı Caddesine Uzand

Facebook Twitter Linked-in

Aksaray Belediyesi tarafından Hamidiye Mahallesinde başlatılan kentsel dönüşüm projesinde yıkım işlemleri Kalealtı caddesine kadar uzandı.

Şehrin en yoğun caddelerinden biri olan Kalealtı Caddesinde kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkım işlemleri başladı. Proje kapsamında şuana kadar toplam 48 yapının yıkımı gerçekleştirildi. Yıkım işlemlerinin hızla devam ettiği çalışmaya Kalealtı Caddesinden devam ediliyor. 

Vatandaşları görüntü ve gürültü kirliliğine maruz bırakmamak adına yıkım işlemleri ardından enkazların anında alandan temizlendiği proje planlamalar doğrultusunda ilerliyor. Hamidiye Mahallesi, çarpık yapılaşması ve plansız yapıların olması sebebi ile Belediye hizmetlerinin ulaştırılmasını zorlaştırıyordu. Kentsel dönüşüm projesi ile planlı hale gelecek olan mahalleye ileriye dönük 25 metrelik yeni bulvar yapılmasının yanı sıra Kalealtı Caddesi de şehrin büyüme hızı göz önünde bulundurularak düzenleme yapılacak.  Otopark sorunu trafik yoğunluğu göz önünde bulundurularak Kalealtı caddesi proje kapsamında yer yer 10 metreye kadar genişletilecek.

Şehrin en kapsamlı kentsel dönüşüm projesi hakkında değerlendirmelerde bulunan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Hamidiye Mahallesi Kentsel dönüşüm projesinde hiçbir aksaklık yaşanmadan devam ettiğini vurguladı. Başkan Dinçer açıklamalarının devamında şu ifadeleri kullandı; ‘’şehrimiz hızla büyüyor büyüme hızına bağlı olarak bizlerde şehrimizi dönüştürüyoruz. Şehrimize yakışmayan caddeleri, sokakları ve yapıları ortadan kaldırıyoruz. Yeni modern ve kullanışlı caddeler, sokaklar ve yapılar inşa ediyoruz. Kentsel dönüşüm projemiz kapsamında Kalealtı Caddemizi genişleteceğiz ve vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız.’’ Dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —