Başlık
K Belgesi Sahiplerine Müjde
Anayasa Mahkemesi tarafından ülkemiz genelinde Ticaret ve Sanayi Odalarından yapılmakta olan K belgesi işlemlerinin iptal
Anayasa Mahkemesi tarafından ülkemiz genelinde Ticaret ve Sanayi Odalarından yapılmakta olan K belgesi işlemlerinin iptal edilmesi sonucunda mağdur olan vatandaşlar için müjdeli haber resmi gazete yayınlanarak yürürlüğe girdi.
Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Kerim Yardımlı, yapmış olduğu açıklama da; “ Bilindiği üzere Anayasa Mahkemesi tarafından geçtiğimiz aylarda şahıslara ve şirketlere vermiş olduğumuz K belgesi işlemleri iptal edilmişti.
Türkiye genelinde alınan karar sonucunda işlemler bölge müdürlükleri tarafından yapılmaya başlanmış olup, vatandaşlar her yaptırmak istedikleri işlem için bölge müdürlüklerine gitmek zorunda kalmıştı.
İlimizde aktif 3700 K Belgesine dosyası sahiplerinin yüzde 70’lik kısmı bu işlemler için bağlı bulunduğumuz Ankara Bölge Müdürlüğüne başvurmuş ve uzun süre beklemelerinin sonucunda işlemlerini yaptırabilmişlerdi.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile genel merkezimiz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin, Türkiye Büyük Millet Meclisine yapmış olduğu başvurular sonucunda Bakanlar Kurulu ile karar çıkartılmış ve Ulaştırma Bakanlığı ile TOBB arasında protokol imzalanmıştır.
İmzalanan protokol sonucunda Türkiye genelinde bölge müdürlükleri tarafından yapılan K belgesi işlemleri yeniden odamız tarafından yapılmaya başlanmıştır” Dedi
Kategoriden Haberler
- Cuma 12.6 ° / 7.5 ° Güneşli
- Cumartesi 11.5 ° / 8.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Pazar 9.3 ° / 8.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
-
BIST 100
15740,74%-0,83
-
DOLAR
44,46% 0,28
-
EURO
51,29% 0,07
-
GRAM ALTIN
6336,96% 1,46
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74
Zonguldak
27.03.2026
- İMSAK 05:23
- GÜNEŞ 06:49
- ÖĞLE 13:15
- İKİNDİ 16:44
- AKŞAM 19:30
- YATSI 20:51





