Valilikte Peş Peşe toplantılar yapıldı

Valilikte Peş Peşe toplantılar yapıldı

Valilikte Peş Peşe toplantılar yapıldı

İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu toplantısı, Vali Aykut Pekmez başkanlığında Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıya; Vali Yardımcısı Kubilay Ant, Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Bayar, Emniyet Müdürü Ali Karabağ, Jandarma Komutanı Albay Gazi Demir ile kurul üyesi kamu kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Toplantı, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Cezmi Türkmen´in Aksaray Afet Müdahale Planı kapsamında yapılan çalışmalar olası afet durumlarında kurumlarla işbirliği yapılarak yapılacak çalışmalar hakkında bilgi vermesi ile başladı. Türkmen; Aksaray´da aşırı yağışlarla meydana gelen sel olaylarına dikkat çekerek bu konuda yapılan ve yapılması gerekli çalışmalar hakkında kurula bilgi verdi.

Vali Aykut Pekmez ilgili kurumların koordinasyon ve işbirliği içinde çalışarak olası doğal afetlere hazırlıklı olması gerektiğini bu konuda yapılan çalışmaların titizlikle takip edilerek raporların güncellenmesini, eksiklik ve ihtiyaçların giderilmesi talimatını verdi.

Aksaray İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün Afet Dışı Risk Analizi çalışması hakkında da kurula bilgi veren İl Müdürü Cezmi Türkmen; sel, trafik kazası, kontrolsüz kuyu ve mağaralarla ilgili tespit ve durum değerlendirme çalışmaları gerçekleştirdiklerini yine yaz aylarında can kayıplarına neden olan boğulma vakalarının önüne geçilmesi için köylerde ve kasabalarda eğitim çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.

-Bağımlılık Yapıcı Maddelerle Mücadele Kurulu Toplantısı

Vali Aykut Pekmez: ?Madde bağımlılığı ile mücadelede hep beraber bir çalışma yürüterek sonuç almak için gayret göstermeliyiz.?

?Bağımlılık Yapıcı Maddelerle Mücadele Kurulu Toplantısı´ yapıldı. Aksaray Valisi Aykut Pekmez başkanlığında Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda, bağımlılık yapıcı madde ile mücadelede kurumların yaptıkları çalışmalar değerlendirildi.

Bağımlılık yapan maddelerle ilgili 3 ana başlıkta mücadele yapılmasının gerekliliğini vurgulayan Vali Aykut Pekmez; ?Uyuşturucunun ticaretinin engellenmesi, zararlarını anlatılması için eğitim çalışmaları ve bir şeklide bu maddeleri kullanan kişilerin tedavi için bir an önce ikna ederek tedailerini yapmak ve bununla ilgili gerekli imkânları sağlamak. Bunları sağlayarak mücadelede daha etkin olunabilir.´ dedi.

Bütün kurumların işbirliği ve koordinasyon içinde hareket etmesinin çok büyük önem arz ettiğini belirten Vali Pekmez:

?Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de madde bağımlılığı artış gösteriyor. Bizim de il bazında bununla ilgili düzenlenen toplantılar dışında fiili olarak mücadele etmemiz gerekiyor. Bunun için bir eylem planı hazırlarsak uygulama daha sağlıklı yürür. Bu plan yaptırılıp rafa konulan planlardan olmayıp, adım adım uygulayacağımız bir eylem planı olmalı. Birçok konuda eylem stratejik planlar hazırlıyoruz ancak raflarda kalıyor. Yöneticiler değişirse planlara sadece bakılıyor. Bu nedenle gerçekten yapabileceğimiz bir plan olmalı. Bu bağlamda hep beraber çalışma yürüterek sonuç almak için gayret göstermemiz gerekiyor.? dedi.

Toplantıda İl Sağlık Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ve Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğünün uyuşturucu ve bağımlılık yapıcı maddelerle mücadelede yaptıkları çalışmalar hakkında sunum yapıldı.

Bağımlılık yapan maddelerle ilgili Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliğince yapılan bilgilendirmede Gülağaç İlçesine açılacak AMETEM (Alkol ve Madde Bağımlılar Araştırma Tedavi Merkezi) merkezinin Nisan ayı sonunda hizmete gireceği merkezde görev yapacak personelin eğitim çalışmalarının sürdüğü bilgisi verildi.

Kurum temsilcileri bağımlılık yapan maddeler ve mücadele yöntemleri ile ilgili görüşlerini aktarırken etkin mücadele için önleme faaliyetlerinin ortak çalışmalarla yapılmasının önemini belirttiler.

Toplantıya, İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ, Jandarma Komutan Albay Gazi Demir, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yusuf Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Bayar ve kurul üyesi kurumlar ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.



  • Pazartesi 21.8 ° / 11 ° Güneşli
  • Salı 22.8 ° / 11.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 21.5 ° / 9.2 ° Güneşli
  • BIST 100

    9668,36%1,33
  • DOLAR

    38,81% -0,09
  • EURO

    43,67% 0,71
  • GRAM ALTIN

    4036,63% 0,90
  • Ç. ALTIN

    6550,35% 0,00

Aksaray

19.05.2025

  • İMSAK 03:42
  • GÜNEŞ 05:23
  • ÖĞLE 12:45
  • İKİNDİ 16:37
  • AKŞAM 19:58
  • YATSI 21:32
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri

ÜNLÜ FOTOĞRAF SANATÇILARI KARAMAN DA

TİGAD Genel Başkan Geçgel’den 19 Mayıs mesajı; “Milli bilinci yaşatma sorumluluğumuzun farkındayız” Türkiye İnternet Gazeteciliği Derneği (TİGAD) Genel Başkanı

Necati Coşkuner: “19 Mayıs, Kararsızlığa Karşı Ortak Aklın ve Cesaretin Tarihe Yazdığı Cevaptır”

AKSARAY’A SAĞLIKTA TARİHİ YATIRIM: YENİ DEVLET HASTANESİ GELİYOR

Aksaray’da son yıllarda etkisini giderek artıran kuraklık sorunu kapsamlı şekilde ele alındı.

Kırsaldan Laboratuvara: Cüce Yarasaların Genetik Kodları Araştırılıyor

Aksaray Üniversitesi’ne “Spor Dostu Kampüs” Ödülü

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 27 1 5 53 86
2.Fenerbahçe 33 24 3 6 51 78
3.Beşiktaş 33 16 7 10 20 58
4.Samsunspor 33 17 10 6 12 57
5.İstanbul Başakşehir 33 15 12 6 6 51
6.Eyüpspor 34 14 12 8 5 50
7.Göztepe 33 12 10 11 13 47
8.Konyaspor 34 13 14 7 -3 46
9.Trabzonspor 33 12 11 10 11 46
10.Kasımpaşa 33 11 9 13 1 46
11.Kayserispor 33 11 11 11 -8 44
12.Antalyaspor 33 12 14 7 -22 43
13.Gazişehir Gaziantep 33 12 15 6 -5 42
14.Rizespor 33 12 17 4 -13 40
15.Alanyaspor 33 10 15 8 -10 38
16.Bodrum FK 33 9 16 8 -13 35
17.Sivasspor 34 9 17 8 -13 35
18.Hatayspor 34 5 21 8 -26 23
19.Adana Demirspor 34 2 28 4 -59