İki Aile Arasındaki Husumet Son Buldu

İki Aile Arasındaki Husumet Son Buldu

İki Aile Arasındaki Husumet Son Buldu

Aksaray Merkeze ilçesine bağlı Çağlayan köyünde iki kardeş arasında yıllardır süre gelen husumet barışla son buldu.

iki kardeş arasında yıllardır süre gelen husumet, Aksaray valisi Aykut Pekmez´in önderliğinde ve himayelerinde, Aksaray Garnizon ve Alay Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Gazi Demir ve Vali Yardımcısı Armağan Önal, Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, Kasaplar Odası Başkanı Kani Yerli ve Aksaray Belediye Meclis Üyesi, Nurettin Yar´ın destekleri ile başlatılan girişimler son buldu.

Aksaray Merkeze Bağlı Çağlayan Köyü Cemevi´ndeyapılan barış yemeğine Alacak verecek nedeni ile aralarında husumet bulunan Bayram Ali Aygün ve yakınları, Murtaza Aygün ve yakınları, Aksaray Vali Yardımcısı Armağan Önal, Aksaray Garnizon ve Alay Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Gazi Demir, Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, Aksaray Kasaplar Odası Başkanı Kani Yerli, Aksaray Belediye Meclis Üyesi Nurettin Yar ve Aile eşrafı katıldı.

10 yıl süren bu husumetten sonra barışta emeği geçen herkese teşekkür eden Aksaray Vali Yardımcısı Armağan Önal ?Bu Köyden çıkan barışın tüm Türkiye coğrafyasına hakim olmasını diledi. Önal "Bugün hayırlı bir gün için buradayız. Bu güzel barışa vesile olan, bugün bize bu mutluluğu yaşatan, bu barışta emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Bizler artık bir arada olmalıyız, bir olmalıyız. İnşallah bundan sonra iki aile arasında da bu tür husumetler olmaz, sürekli barış ortamında yaşarlar? dedi.

Aksaray Garnizon ve Alay Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Gazi Demir ise? Öncelikle Aksaray Ticaret Borsası Başkanımıza teşekkür etmek istiyorum. Bu olayı başından beri takip ederek güzel bir sonuca ulaştık. Bu barışın öncelikle köyümüze daha sonra Aksaray´ımıza, Bölgemize ve Türkiye´mize hayırlara vesile olmasını diliyorum? dedi

Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök? köyümüzün ticaret erbaplarından Bayram Ali Aygün ve Murtaza Aygün kardeşlerimizin arasındaki kırgınlığın, fitne ve fesattın, kötülüklerin bundan sonra bir daha olmaması için inşallah sayın valimizin himayelerinde alay komutanımızın da destekleri ile bu birlikteliği sağladık.  Bizler bir yıldan beri bu sürecin içerişindeyiz. Nurettin Yar Ağabeyim ve Kani Yerli başkanım ile beraber, iki aile ile de yakın dostluğumuz var. Bizler iki dostumuzu da bir araya getirerek çoluğunu çocuğunun ticaretlerine devam edebilmeleri için, hayatlarını makul mantık çerçevesinde sürdürebilmeleri bizler için çok önemli idi. Bizim sektörümüzün de kanaat önderleriydiler. Aksaray da hayvancılık dendiğinde akla ilk gelen ailelerden birisi de Aygün ailesi idi. Oluşan bu olumsuzluklardan dolayı kendileri bu sektörüde bırakmak zorunda kaldılar. İnşallah bundan sonra aralarında bir anlaşma sağlandı. Bundan sonra böyle bir ortamın yaratılmaması konusunda bizlere söz verdiler. Sizinde huzurunda bu sözü teyit eder barış sağlanacaktır. Biz bu olaydan çok memnunuz. Allah ta kendilerini inşallah memnun eder.  Bu güzel olaya vesile oldukları için sayın valimize ve komutanımıza sonsuz teşekkür eder saygılar sunarım dedi.

Konuşmalardan sonra her iki Akrabanın sakinleri el sıkışarak barıştılar. Tören, yemek verilmesinin ardından sona erdi.



Anahtar Kelimeler: Aile Arasındaki Husumet Buldu
  • Cuma 21.3 ° / 16.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.2 ° / 13.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17.8 ° / 15.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    10724,95%1,10
  • DOLAR

    42,05% 0,13
  • EURO

    48,85% -0,10
  • GRAM ALTIN

    5531,68% -0,74
  • Ç. ALTIN

    9459,78% 0,00

Zonguldak

24.10.2025

  • İMSAK 05:42
  • GÜNEŞ 07:08
  • ÖĞLE 12:42
  • İKİNDİ 15:37
  • AKŞAM 18:06
  • YATSI 19:27
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri

ŞAMMAS BABA TÜRBESİ DEFİNECİ KISKACINDA!

EŞİ BENZERİ GÖRÜLMEMİŞ ACI!

Tıp Fakültesi Temel Bilimler Binası ve Teknopark inşaatlarında incelemelerde bulunuldu

BİLGİHANELER, GENÇLERİ HER ALANDA DESTEKLEMEYE DEVAM EDİYOR

Aksaray Üniversitesi akademisyenlerinin geliştirdikleri sensörler patent aldı

DÜNYA GAZETECİLER GÜNÜ’NDE 35 YILLIK EMEK: İSMET ÜNVER’E ANLAMLI HEDİYE

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 9 8 0 1 18 25
2.TRABZONSPOR A.Ş. 9 6 1 2 8 20
3.FENERBAHÇE A.Ş. 9 5 0 4 8 19
4.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 9 5 2 2 1 17
5.GÖZTEPE A.Ş. 9 4 1 4 8 16
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 9 5 3 1 4 16
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 9 4 1 4 4 16
8.CORENDON ALANYASPOR 9 3 2 4 2 13
9.TÜMOSAN KONYASPOR 9 3 4 2 1 11
10.HESAP.COM ANTALYASPOR 9 3 5 1 -5 10
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 9 2 4 3 -3 9
12.KASIMPAŞA A.Ş. 9 2 4 3 -3 9
13.GENÇLERBİRLİĞİ 9 2 5 2 -4 8
14.İKAS EYÜPSPOR 9 2 5 2 -5 8
15.KOCAELİSPOR 9 2 5 2 -6 8
16.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 9 1 4 4 -2 7
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 9 0 4 5 -14 5
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 9 1 8 0 -12 3