Son aylarda ilimizde meydana gelen Evden Hırsızlık Olaylarının birbirine yakın adreslerde, aynı zaman aralıklarında meydana geldiği, ikametlere giriş yönteminin aynı olduğu ve çalınan malzemelerin taşınması kolay para ve ziynet eşyası olduğunun tespit edilmesi üzerine yapılan araştırmalarda Aksaray Polisi şüpheli şahsın eşkâl bilgilerine ulaştı
Aksaray Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerinin titiz çalışmaları devam ederken, 10 Mart günü saat:21. 00 sıralarında eşkâle uyan bir şahsın apartmanları gözetlediği, şüpheli hareketler sergilediği görülmesi üzerine yapılan kimlik kontrolünde A.U. isimli şahıs olduğu tespit edildi. Şahsın yapılan üst aramasında altın küpe, saat, bileklik, kolye v.b. ziynet eşyaları, çok sayıda çalıntı malzeme ve ikamete girmek için kullandığı suç aletleri ele geçirildi.
Şüphelinin üzerinden ve ikametinden elde edilen malzemeler değişik tarihlerde farklı ikametlerden çalınan malzemeler olduğu tespit edilerek müştekilerine teslim edildi.
Şüpheli A.U. 11 Mart günü çıkarıldığı Mahkeme tarafından tutuklanarak Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.
9317,24%-0,84
37,95% 0,34
43,14% 0,15
4074,57% 0,31
6621,05% 0,78
Aksaray
19.04.2025