Tarih: 13.05.2019 15:11

Hemşerimiz, Prof Dr. Ünal Akdağ, Aksaray Üniversitesi Rektörlüğü´ne Aday....

Facebook Twitter Linked-in

?Ben merkezli? değil; ?istişare?ye önem veren yönetim anlayışı ile hareket edeceklerinin altını çizen Rektör Adayı Ünal Akdağ adaylığı ile ilgili şuaçıklamalara yer verdi:

 

/resimler/2019-5/13/1516143294382.jpg

Aksaraylı olup Üniversitede 24 yıldır hizmet etmekteyim. Yaşadığım şehrin ve kurulduğu günden beri mensubu olmaktan gurur duyduğum Aksaray Üniversitesi´nin sorunlarını en iyi bilenlerdenim. Şehrimizin ve Üniversitemizin dinamiklerini çok iyi bilen birisi olarak, dışarıdan değil yerinden yönetimin Üniversiteyi hak ettiği yere taşıyacağı kanaatindeyim. Üniversitemizi yönetecek kadrolarımız yetişmiştir. Üniversitemizi dünya ile yarışan, ileri bilimsel araştırmaların yapıldığı, bölgesel kalkınma odaklı projeler üreten, kaliteli eğitim veren saygın bir kurum haline getirmek gayesiyle yola çıkmış bulunuyorum.

 Bu bağlamda Aksaray´ın dinamiklerini bilenüniversitenin içinden bir akademisyen olarak  Aksaray Üniversitesi´ni 2023 vizyonuna ve geleceğe hazırlamak için Rektörlüğe aday olduğumu kamuoyuna açıklıyorum.

 Bu çerçevede başlıca yönetim anlayışımız, Liyakati esas alan, adil, şeffaf ve ortak akla önem veren geniş ufuklu Üniversite yönetimi oluşturmak olacaktır. 

Prof. Dr. Ünal AKDAĞ kimdir?

Ünal AKDAĞ, 1970 yılında Aksaray´da doğdu. İlk ve orta tahsilini burada tamamladı. 1992 yılında Erciyes Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümünü bitirdi. 1997 yılında Niğde Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde Yüksek Lisansını ve 2005 yılında İTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Makine Mühendisliği, Enerji programında Doktorasını tamamladı. 2006 yılında Texas A&M Üniversitesi´nde (ABD´de) Doktora sonrası araştırmalarda bulundu. 1995 yılında Aksaray´da Araştırma Görevlisi olarak başladığı görevine, halen Aksaray Üniversitesi, Makine Mühendisliği Bölümünde Profesör olarak devam etmektedir. Çok sayıda uluslararası ve ulusal makale ve bildirisi bulunmaktadır. TÜBİTAK ve Sanayi Bakanlığı projelerinde, panelist, hakem ve izleyici olarak görev yapmıştır. Uluslararası indeksli dergilerin Editörler kurulunda yer almıştır. Alanında önemli projeler yürütmüş olan Ünal AKDAĞ, Isı ve kütle geçişi, akışkanlar mekaniği ve nanoakışkanlar konularında çalışmaktadır. Evli ve üç çocuk babasıdır.

PROJELERİMİZ

Nedir dijital dönüşüm: Etkin eğitim, araştırma ve yerel kalkınmaya liderlik, açık şeffaf online veri ve bilgi sistemleri, Eğitim-Öğretim faaliyetlerinin 21. yüzyıl becerileriyle ilişkisinin güçlendirilmesi, yenilikçi mali kaynak oluşturabilme, Kampüs ve dışına eğitim ve araştırma hizmetlerinin yayılımı, iletişim teknolojileri ile eğitim ve araştırma mekanını sınıfın dışına kampüse ve onun da ötesinde tüm mekana taşımaktır.

YENİ REKTÖR AKSARAY´LI OLSUN

  /resimler/2019-5/13/1518503297316.jpg  

Böyle bir kamuoyu oluşulabilir mi?

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —