Tarih: 01.12.2017 09:47

Hacı Bayrâm-ıVelî Aşkın Nefesi Kitabı Çıktı

Facebook Twitter Linked-in

?Somuncu Baba Aşkın Sırrı´ sinema filminin senaristi Mahmut Ulu, biyografik roman niteliğinde olan ?Hacı Bayrâm-ı Velî Aşkın Nefesi? adlı kitabının tanıtımını yapmak üzere Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı´yı ziyaret etti. Başkan Yazgı, birinci baskısı yapılan kitap ile ilgili ?Şehrimizin manevi önderlerinden Somuncu Baba gibi Hacı Bayram Veli´nin de öğretilerine her zaman ihtiyacımız var? diye konuştu.

?Somuncu Baba Aşkın Sırrı´ kitabının yazarı ve aynı zaman da Somuncu Baba sinema filminin senaristi Mahmut Ulu´nun kendi kalemi ile ele aldığı ?Hacı Bayrâm-ı Velî Aşkın Nefesi? adlı kitabın ilk baskısı çıktı.

Somuncu Baba´nın yetiştirdiği Hacı Bayram-ı Velî; İstanbul´u fetheden Fatih Sultan Mehmet´in Hocası Akşemsettin´i yetiştiren mutasavvıf önder?

Hacı Bayram Veli´nin düşünce ve öğretisinin yer aldığı kitap da manevi aşka ulaşmak için çekilen çile ve uğraşlar Yazarın ifadesiyle ?Yokluk Yolcusu ve Yitik Derviş´ ağzından anlatılıyor.

Son dönemlerde adından sıkça söz ettiren Aksaray´ın yetiştirdiği yazarlardan Mahmut Ulu, kendisine her konuda destek olan Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı´ya teşekkür ziyaretinde bulundu. Yazar, tanıtımı yaptığı ?Hacı Bayrâm-ı Velî Aşkın Nefesi? adlı romanı Başkana hediye etti.

Başkan Yazgı ise roman ile ilgili olarak ?




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —