Eyüp Dağdaş´ın Arakan İzlenimleri

Eyüp Dağdaş´ın Arakan İzlenimleri

Aksaray Haber | Aksaray Haberleri | aksarayhaberci | aksaray sondakika haberleri | aksaray güncel |aksaray gündem

Aksaray İHH´yı temsilen Arakan´a giden MÜSİAD Aksaray Şube Başkanı Eyüp Dağdaş Türkiye´ye dönüş yaptı. Ramazan´ın ilk haftasını Arakan´da geçiren Dağdaş, iki yıldır Myanmar hükümetinin soykırım ve baskısı altında mazlum bir hayat yaşayan binlerce Müslüman´a gıda paketi dağıtımı ve İftar programlarına iştirak etti. Aksaray İHH´nın Ramazan yardım projeleri kapsamında Arakan´a giden MÜSİAD Başkanı Dağdaş, resmi adı Rakhine olan Arakan eyaletinde yaklaşık 10 milyon Müslümanın oldukça zor bir imtihandan geçtiğini görmekten duyduğu üzüntüyü dile getirdi. 

Dağdaş şunları söyledi: "İHH İl Başkanımız Önder Özkan´ın daveti üzerine Ramazan vesilesiyle Arakan´a gidip, Allah katında kardeşlik sorumluluğumuzu bir nebze yerine getirmek için faaliyetlere katıldık. İHH´nın 22 yıldır ülkede yürüttüğü çalışmaları yerinde gözlemleme imkanı bulduk. Sağlık projeleri, binlerce Bambu evleri inşaatı, Yetim projesi kapsamında Yetimlerin desteklenmesi, Rehabilitasyon merkezleri gibi hizmetlerin mevcut olduğunu öğrendik. Oldukça profesyonel bir çalışmaya şahit olduk. Binlerce insana Ramazan kolisi dağıttık, iftar verdik, beraberimizde götürdüğümüz zekat ve fitreleri dağıttık ve açılan su kuyularını yerinde inceledik. Bunlar Allah´ın hoşuna gidecek önemli hizmetler diye düşünüyorum. Türkiye, Myanmar´dan onlarca yıl daha gelişmiş, hayat standartları oldukça yüksek bir ülke. Halimize ne kadar şükretsek azdır. Bu tür ülkeleri gördükçe, Rabbimizin bizlere verdiği nimetlere sürekli şükretmek gerekiyor diye düşünüyorum. Uzaktan bakıldığında Türkiye´nin ne kadar geliştiğini görmek insanı gururlandırıyor. Arakan ismini Türkiye gündemine ilk getiren İHH olmuştu. Şimdi Arakan´da Türkiye o kadar çok seviliyor ki, bizlere gösterilen sevgi ve muhabbetten bunu anlamak zor olmuyor. Sadece bir pirinç lapasının iftar menüsü olduğu bir Myanmar´dan sofraları rengarenk nimetlerle dolu bir Türkiye´ye döndüğümde milletçe önüne geçilmeyen bir israf kültürü aklıma geldi ve hüzünlendim. Orada bir pirinç tanesinin ne kadar kıymetli olduğuna şahit oldum. Bu bağlamda insanoğlu olarak, israf ettiğimiz her nimetten hesaba tabi tutulacağımızı akıllardan çıkarmamak gerektiği kanaatindeyim. Buna ilaveten, Aksaray´lılar olarak hem kendi ihtiyaç sahibi ailelerimize hem de binlerce kilometre uzaklıktaki kardeşlerimize yönelik yardım faaliyetlerinde rol almaktan mutlu olduk. Elhamdulillah. 
Bununla birlikte Yemen´de 1000 Yetim emanete gıda yardımının yanısıra bayramlık kıyafet hediye edeceğiz İnşaAllah. Katkı sunmak isteyen kardeşlerimize buradan sesleniyoruz: Aksaray yetimlerimiz oldukça şanslı, İHH Yetim Biriminde görevli gönüllü öğretmenler, hanımlar ve öğrenci kardeşlerimiz özel çocuklarımız ve anneleri ile sürekli ilgileniyor, her türlü ihtiyaçlarını gideriyorlar. Emeği geçenlere buradan tekrar teşekkür ediyoruz. Lakin Yemen´de durum içler acısı. Hayırseverler zekatlarının bir kısmını bu projede değerlendirebilirler. Mazlum, mağdur ve muhtaç coğrafyalardan gelecek duaları çok önemsiyorum. Mazlumun duası ile Allah arasında bir perde olmadığını biliyoruz. 
Sonuç olarak, Rabbimden güzel ülkemizi ve aziz milletimizi her türlü beladan muhafaza eylemesini ve Ramazan´ın hayırlar ülkemize ve İslam alemine hayırlar getirmesini dilerim."



  • Salı 8.9 ° / 1.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 5.7 ° / 2.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 2.5 ° / -1 ° Şiddetli yağmurlu
  • BIST 100

    13929,80%-0,56
  • DOLAR

    42,94% 0,03
  • EURO

    50,56% 0,02
  • GRAM ALTIN

    6059,09% 1,28
  • Ç. ALTIN

    9885,55% 0,47

Zonguldak

30.12.2025

  • İMSAK 06:39
  • GÜNEŞ 08:12
  • ÖĞLE 13:00
  • İKİNDİ 15:18
  • AKŞAM 17:39
  • YATSI 19:06
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri

ŞANLIURFA B.Ş.B. BAŞKANI VE DUAYEN GAZETCİ YEMEKLERİNİ GELVERİ GÜVECİNDE PİŞİRECEKLER

ZİHİNSEL ÖZÜRLÜLER FEDERASYONU GENEL MERKEZİN’DEN “AKSARAY MANİFESTOSU”

SOĞUK VE KARLI GÜNLERDE DOĞADAKİ KUŞLAR UNUTULMADI

Türkiye İnternet Gazeteciliği Derneği Genel Başkanı Okan Geçgel şehit polislerimizin yakınlarına ve Türk milletine baş sağlığı diled

Afyonkarahisar Belediye Başkan Burcu Köksal:2025 atılım yılı oldu 2026 hedeflerimiz net

Mahalli(Yerel) medyada tasarruf çıkmazı “tasarruf mu tasfiye mi?”

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ 20 YAŞINDA

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9