Haftada 3 gün, günde 4 saat hemodiyaliz makinesine bağlı olarak yaşamını sürdürmekte olan Durmuş Dikyol (66) isimli hasta, Aksaray Devlet Hastanesi Nefroloji Uzmanı Dr. Banu Diri´nin takip ve kontrolleri sonrasında, diyaliz makinesinden kurtuldu.
?7 YILDIR DİYALİZE GİRİYORDU
?Aksaray´da yaşayan Durmuş Dikyol (66) isimli hasta, 2009 yılından itibaren kronik böbrek rahatsızlığı nedeniyle hemodiyaliz makinesine bağlı olarak yaşamaya başladı. ?Haftada 3 gün, günde 4 saat Hemodiyaliz makinesine bağlı olarak yaşamını sürdüren Dikyol, Aksaray Devlet Hastanesi Nefroloji Uzmanı Dr. Banu Diri tarafından takip edilmeye başlandı.
?Hastanın diyet ve doktor önerilerine uyması sonucu böbrek rahatsızlığının azalmaya başlandığını fark eden Nefrolog Dr. Banu Diri, hastayı tamamen diyalize bağlı yaşamaktan kurtarmak üzere harekete geçti ve hastayı yakın takibe aldı.
DİYALİZ MAKİNESİNDEN KURTARMAYI BAŞARDI
Kronik Böbrek Hastası Durmuş Dikyol´un, takip ve kontroller sonrasında diyaliz makinesine bağlı kaldığı gün sayısı kademeli olarak önce haftada 2(iki) seansa ve takip eden aylarda da haftada 1 (bir) seansa düşürüldü. ?2016 yılının başında hastanın son kontrolleri yapılarak, laboratuvar sonuçları Dr. Banu Diri tarafından detaylıca değerlendirildi ve bundan sonra artık diyaliz ihtiyacının olmadığına, diyaliz makinesine bağlı olmadan da yaşamını sürdürebileceğine karar verildi.
EN SON BİR AY ÖNCE DİYALİZE GİRDİ
?Aksaray Devlet Hastanesi Nefroloji Uzmanı Dr. Banu Diri, Durmuş Dikyol´un diyaliz makinesine bağlı olmaksızın yaşamaya başladığını ve hastanın en son bir ay önce hemodiyalize girdiğini açıkladı.
BÖBREK HASTASININ DİYETE UYMASI ÇOK ÖNEMLİ?
Böbrek hastalarının doktor kontrolünden çıkmadan, diyetlerine uymaları ve ilaçlarını kullanmalarının çok önemli olduğunu söyleyen Dr. Banu Diri; ?Durmuş bey, son dönem böbrek rahatsızlığı nedeniyle haftada 3 gün hemodiyalize bağlanarak yaşamını devam ettiren bir hastaydı. Kendisi son derece bilinçli ve farkındalığı da yüksek olan bir hastamızdı. Doktoru olarak benim önerilerime harfiyen uydu. Diyetine dikkat ederek, ilaçlarını zamanında ve düzenli olarak kullandı. Böbrek hastalarında doktor kontrolünden çıkmamak, diyetine uyup, ilaçlarını düzenli ve zamanında kullanması çok önemli. Durmuş bey de olduğu gibi diyaliz hastalarının arasında sürekli hemodiyalize bağımlı yaşamaktan kurtulup, normal hayatlarına dönme şansları yüksek olan hastalarımız bulunmaktadır? dedi.
İKİNCİ KEZ DOĞDUM
Dr. Banu Diri´nin sıkı takipleri sonrasında adeta bir mucizeye imza atan kronik böbrek hastası Durmuş Dikyol´da duygularını dile getirirken, "İkinci kez doğdum" dedi.
2009 yılından itibaren, haftada 3 gün, günde 4 saat diyaliz makinesine bağlı olarak yaşamını sürdürdüğünü beyan eden Durmuş Dikyol; "Diyaliz makinesine bağlı yaşamak kadar zor bir durum yok. Bayram seyran demeden, kar kış demeden bir elin kanda da olsa diyaliz makinesine bağlanmak zorundasınız. Ben bütün bu zorlukları yaşadım. Dr. Banu Diri´nin sayesinde diyaliz makinesine bağlı olarak yaşamaktan kurtuldum. Bu durum benim için bir mucize. Banu hanımın sayesinde ikinci kez doğdum. Artık hayatıma kısıtlama olmadan devam ediyorum. Başta Dr.Banu Diri olmak üzere, Aksaray Devlet Hastanesi Diyaliz Ünitesi hemşire ve çalışanlarına ve hastane yöneticilerine teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun" dedi.
?DİYALİZ ÜNİTESİNDE 7 GÜN 24 SAAT HİZMET
?Aksaray Devlet Hastanesi Diyaliz Ünitesi; Bir Nefroloji uzmanı, 3 diyaliz teknisyeni ve 8 diyaliz sertifikalı hemşiresi ve toplam 20 cihazı ile Aksaray halkına 7 gün 24 saat kesintisiz diyaliz hizmeti sunmaktadır. Diyaliz Ünitesine kayıtlı bulunan hali hazırda 58 hastaya en güncel diyaliz tedavisi uygulanmaktadır.
?Ayrıca, Aksaray Devlet Hastanesinde bulunan 3. basamak yoğun bakım ünitesinde de genel durumu bozuk ve yoğun bakım ihtiyacı olan hastalarımıza da yatak başında gereksinim olduğunda yine 7 gün 24 saat hemodiyaliz tedavisi yapılmaktadır.
9367,77%3,72
34,49% 0,09
36,24% -0,28
2961,76% 0,91
4956,37% 0,55
Aksaray
22.11.2024