Çimeli Aşireti Topyekun Nöbette

Çimeli Aşireti Topyekun Nöbette

Çimeli Aşireti Topyekun Nöbette

Cumhurbaşkanı, Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan´ın çağrısı üzerine 81 ilde olduğu gibi Aksarayda da milli irade nöbetleri tutulmaya devam ediyor. Milli irade nöbeti kapsamında aksaray2ın büyük beldelerinden olan bağlıkaya kasabasında Milli irade nöbeti ve demokrasiye sahip çıkma adına program düzenlendi.

Düzenlenen programa Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, Topakkaya Belediye Başkanı Yılmaz Akbulut, Bağlıkaya Belediye Başkanı Davut Çalışkan, Bağlıkaya Kooperatif Başkanı Mustafa Çakır, Ak Parti Bağlıkaya Belde Başkanı Hüseyin Cansu ve Bağlıkayalı vatandaşlar Katıldı.

Programda Türk milleti tarihte ÖLDÜ denilen yerde DİRİLEN, BİTTİ zannedildiği anda tarihi yeniden yazmaya başlayan şerefli bir millettir? diyen Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök konuşmasında şunları söyledi.

?Hepimiz bu vatan için Kurtuluş Savaşı´nı gerçekleştirdik. Hepimiz ay yıldızlı bayrağımızın altında Cumhurbaşkanımızı desteklemek, Milli İradeye sahip çıkmak için meydanlardayız. Cumhurbaşkanımızın canına kastetmek isteyen hain yapılar bu ülkeyi ele geçirmeye çalışırken kardeşlerimiz onlara karşı dimdik durarak, mücadele etti. Aksaray´ın, Bağlıkaya´ nın coşkusunu görüyoruz. Demokrasi kalesi olarak demokrasimize ve milli irademize nasıl sahip çıkıldığını görüyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başkomutanımızın "meydanlara çıkın" emriyle bütün Hemşerilerimiz Allah´ımıza şükürler olsun ki bu meydanı doldurdu. Ne olursa olsun insanlar vatan nöbetini, demokrasi nöbetini bırakmıyor. Herkes Meydanlarda. Aksaraylı hemşerilerime teşekkür ediyorum. Bu sütü bozuklara asla pirim vermediler, demokrasilerine sahip çıktılar. Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız başta olmak üzere, Başbakanımıza, milletvekillerimize sahip çıkıyorlar. Bu vatanın kurtuluşunda nasıl kahramanca öncü oldularsa, darbe kapılarının kapatılmasında da yine meydanlarda öncü olmaya devam ediyorlar? diyerek ?Ben buradan öncelikle Başkomutan Cumhurbaşkanımızı, Başbakanımızı, vekillerimizi, Emniyet ve TSK´daki imanlı ve inançlı güvenlik güçlerimizi ve en önemlisi milli iradeye sahip çıkarak darbe girişimine kalkışanların tanklarının önüne set oluşturan ve akabinde demokrasi nöbeti tutan asil Türk halkını kutluyor saygılar sunuyorum? dedi.

Bu dava kutsal bir dava. Bu davada sadece hareket sadece Türkiye´ye değil İslam ülkelerine abilik yapmış bir ülkeye yapılan hakarettir diyen Topakkaya Belediye Başkanı Yılmaz Akbulut  ?Günlerce yapılan eyleme ihanet deniyor. Bir insanın ihanet edebilmesi için giymiş olduğu üniforma Türk üniforması, asker üniforması olsun ki ihanet etsin. Bunlar ihanet etmedi. Bunlar Türk değil, ihanet etmek için önce Türk olmaları lazım. Biz Çimeli Aşireti olarak bu davaya sahip çıkacağız. Aşiretimizin uzun adamın yanında olduğunu tüm Türkiye, dünya görecek. Hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum? dedi.

Bağlıkaya Belediye Başkanı Davut Çalışkan ise ?15 Temmuz 2016 günü milletimize demokrasimize karşı şanlı ordumuzun içerisinde çöreklenmiş hainler tarafından darbe girişimi yapılmaya çalışılmıştır. Ancak haince yapılmaya çalışılan girişim milletimizin kahramanca tavrı ve emniyet güçlerimiz milletimize ve demokrasimize karşı yapılan bu girişimi reddetmesi üzerine başarıya ulaşamamıştır. Milletimizin demokrasiye olan bağlılığını, milli egemenliğin hiçbir kurum ve kişinin tekelinde olmayacağını, egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olacağını bir kez daha ispat etmiştir. Ülkemizin böyle olaylaralar ile tekrar karşı karşıya kalmamasını temenni ediyor hepinize saygılar sunuyorum? dedi.

Bağlıkaya Kooperatif Başkanı Mustafa Çakır´ da ?Başkomutanın emri ile nöbetimizi tutmaya devam edeceğiz. Şunu bilmenizi isterim ki bu darbe Amerikan darbesidir. Bu darbe ?feto? darbesidir. Sağcısı ile solcusu ile Alevisi ile Çerkez´i ile bu bayrak bizim, bu vatan bizim. Biz bayrağımıza, vatanımıza hep beraber sahip çıkacağız. Buraya kadar geldiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyor saygılar, sunuyorum dedi.

Ak Parti Bağlıkaya Belde Teşkilat Başkanı Hüseyin Cansu ise konuşmasında "Başkomutanımız emretti çıkın sahaya dedi. Bağlıkaya olarak bizlerde çıktık. Allah hepinizden razı olsun. Aksaray´da tek fark olduğumuzu inanın şu kareler belli ediyor. Bu bize büyük bir gurur ve onurdur. Allah sizlerden tekrar tekrar razı olsun. Ayaklarınıza sağlık, gecenizin mübarek olmasını diliyor hepinize saygı sevgi ve şükranlarımı sunuyorum dedi.

Yapılan konuşmaların ardından yaklaşık olarak 1000 araçlık konvoy bağlı kaya kasabasından Aksaray hükümet meydanına milli irade nöbeti ve demokrasiye sahip çıkmak için hareket etti. Yapılan konvoyun büyük bir çoğunluğunun kamyon olması dikkatlerden kaçmadı. Program Aksaray hükümet meydanında gecenin geç saatlerine kadar devam etti.

 



  • Cuma 9.3 ° / -3.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 9 ° / -4.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 5.4 ° / 0 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    9380,95%0,45
  • DOLAR

    38,06% 0,39
  • EURO

    43,08% 1,24
  • GRAM ALTIN

    3957,47% 2,23
  • Ç. ALTIN

    6383,07% 2,67

Aksaray

11.04.2025

  • İMSAK 04:41
  • GÜNEŞ 06:07
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:29
  • AKŞAM 19:23
  • YATSI 20:43
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri

Aksaray İl Genel Meclisi’nden Bir Yıllık Hizmet Raporu: Kırsal Altyapıya Yoğun Mesai

TİGAD Yeni Nesil Gazetecilik Çalıştayı Kayseri'de Başladı

Eskilli Esnaftan Gazzeli Yaralılara Destek: Mısır'a Ambulans Gönderdi

Aksaray’da Film Gibi Operasyon: Hırsızlık Suçundan Aranan Şahıs Balkondan Atlayarak Yaralandı

Down Sendromlu Polis Hayranı Fatih’e Anlamlı Jest

Aksaray Şehit Aileleri Derneği’nden Emniyet Müdürü Bekir Demir’e Anlamlı Ziyaret

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 28 22 1 5 40 71
2.Fenerbahçe 28 21 2 5 45 68
3.Samsunspor 29 15 8 6 11 51
4.Beşiktaş 28 13 6 9 14 48
5.Eyüpspor 29 13 8 8 10 47
6.İstanbul Başakşehir 28 12 10 6 7 42
7.Göztepe 28 10 9 9 10 39
8.Gazişehir Gaziantep 28 11 11 6 0 39
9.Kasımpaşa 29 9 8 12 -3 39
10.Antalyaspor 29 11 12 6 -19 39
11.Trabzonspor 28 9 10 9 9 36
12.Konyaspor 29 9 13 7 -7 34
13.Rizespor 28 10 14 4 -12 34
14.Bodrum FK 29 9 14 6 -10 33
15.Kayserispor 28 8 11 9 -12 33
16.Sivasspor 29 8 14 7 -8 31
17.Alanyaspor 29 8 14 7 -11 31
18.Hatayspor 28 4 17 7 -23 19
19.Adana Demirspor 28 2 22 4 -41