CHP Milletvekilleri Aksaray´da STK ları ziyaret etti

CHP Milletvekilleri Aksaray´da STK ları ziyaret etti

CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen ile Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker Aksaray´da bir dizi görüşmelerde bulundular

CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen ile Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker Aksaray´da bir dizi görüşmelerde bulundular. Önce Aksaray il örgütünde basın ile bir araya gelen milletvekilleri daha sonra il başkanı Doğan Koşar başkanlığında il yöneticileri, ilçe başkanları, ilçe yöneticileri ve partililer ile toplantılar yapıp arkasından esnaf ziyaretleri ile devam ettiler. Görüşmelerine Ziraat Odası,  Ticaret ve Sanayi Odası ile devam ettiler. Bu toplantılara bazı mahalle ve köy muhtarları da katıldı. Bunun ardından Sarıyahşi ve Ortaköy ilçelerinde Cumhuriyet Halk Partisi ilçe başkanlıklarını ziyaret ederek partililerle toplantılarda bulundular.  7 Haziran seçimi, sonuçları, koalisyon süreci ve yeniden seçimi  anlatan milletvekilleri Av. Elif Doğan Türkmen ve Dr. Mehmet Şeker;

?7 Haziran seçimlerinden bu yana "Herşey Türkiye İçin" diyen tek parti var bu ülkede. O parti Cumhuriyet Halk Partisi. Partimiz;  terör bu noktaya gelmeden, seçimin akşamı bu sözü söyledi. Ve 2015 seçimine muhalefet partileri olarak giren halkın %60´ını  temsil eden partilere "gelin birlikte hükümeti kuralım" dedi. Ne yazık ki MHP´den olumlu yanıt alamadık. Şu anda hükümeti kuralım teklifimiz kabul edilse idi, Türkiye bugün terörü değil,  bambaşka şeyleri konuşuyor olabilirdi. Seçimden bu yana ülkenin her kesimini kucaklayan ve Türkiye´nin bekası için elini taşın altına koyan  CHP´nin yeniden seçimde oyları artacaktır ve başarı ile çıkacaktır. Gerek seçim öncesi seçim bildirgemiz ve gerekse seçim sonrası parti yönetimimizin süreci götürmesi ile görülmüştür ki Türkiye´nin Birleştirici Gücü Cumhuriyet Halk Partisi´dir. Bu nedenle biz CHP olarak gerekir ise oy kaybını dahi göze alarak AKP ile koalisyon yapmayı istedik. Çünkü Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu bayram mesajında şunu söyledi "Önce Türkiye." Biz Türkiye için, Türkiye´de yaşayan tüm vatandaşlarımızın bekası için 7 Hazirandan bu yana süreci yürüttük. Tam bir sorumluluk sahibi parti olarak, vatanını ve milletini seven bir parti olarak, yurtiçinde demokrasiyi tüm kurum ve kuruluşları ile işleten ona uygun anayasasını oluşturan;  aynı zamanda dünya devletlerince  saygı duyulan  devlet olarak, ekonomisi iyi işleyen ve halkının huzur ve refah içinde yaşadığı eğitime dönük sorunların çözüldüğü, sosyal devlet anlayışının tüm kurumları ile yaşama geçtiği ve toplumsal barışı inşa eden bir devleti egemen kılmak için parti olarak sorumluluk almaya hazırdık. Bunu halkımız gördü ve bunun gereğini sandıkta yerine getirecektir. Seçim sonrası AKP yönetimi ne yazık ki sarayın gölgesinde kalmış ve sarayın talebi ile /koalisyon kurulması gerekir iken/ orta alanda top çevirmişlerdir. Halka karşı koalisyon kurma çalışmaları yapıyormuş gibi davranıp CHP´ye de MHP´ye de koalisyon hükümeti kurma değil, 2-3 aylık seçim hükümeti kurma teklifinden bulunmuşlardır. Bu da şunu gösteriyor. Bu güne değin milli irade ve sandık diyen Sayın Cumhurbaşkanı ve AKP, 7 Haziran sandık sonuçlarını nedense kabul etmemiştir. AKP´nin hükümet kurma süresinin büyük bir kısmını kullanıp görevi son 5 gün kala iade etmesine rağmen hükümet kurma görevini diğer partilere vermeyen Cumhurbaşkanı artık ülkenin kötü gidişatından sorumludur. AKP ise bu iradeye teslim olduğu için sorumluluğa ortaktır.

CHP´nin riski göze alarak,  AKP´yle koalisyon yapmaya razı olduğunu, ancak Cumhurbaşkanı´nın iradesiyle bu koalisyonun gerçekleşmediğini belirten Türkmen ve Şeker, koalisyon hükümetinin gerçekleşmesi durumunda Türkiye´nin bambaşka yerlerde olabileceğini söyledi. Ancak şu anda  fiilen hükümet olan AKP, terör alıp başını gitmiş ise,  dolar 2002´de  1,41.TL iken bugün 3,00 TL´ye dayanmış ise, işsizlik had safhada, eğitim tam bir sorun yumağı olmuş  dış politikamız iflas etmiş ise bunların biricik sorumlusudur.

Türkiye Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir süreç yaşıyoruz. Bu olağanüstü süreç bizleri olağan çalışmaktan alıkoymakta.  Koalisyonun önce MHP´nin "ben hiçbir koalisyon seçeneğinde olmam " demesi ve AKP´nin ise zaten koalisyon değil yeniden seçim dışında her seçeneğe kapalı olması ile ülke ne yazık ki yeniden seçime gidiyor. Yeniden seçim kararı milletimizin iradesine saygısızlıktır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak ülkemizin huzur ve refah içinde ana babaların gencecik yavrularını teröre kurban vermediği, yaşayan her vatandaşımızın çağdaş ve gelişmiş bir ülke vatandaşı olarak yaşadığı bir Türkiye´yi hayal ettik, ediyoruz. Tüm dünyada saygı gören bir ülke vatandaşı olarak yaşanılan bir Türkiye´yi hayal ettik. Bunun için şimdi önümüzde bir fırsat var. O fırsat 1 Kasım seçimleridir. Halkımız ?Önce Türkiye ? diyen Cumhuriyet Halk Partisi´nin bu yaklaşımını sandıkta ödüllendirecektir. ? dediler.

Özellikle örgütlerde yapılan toplantılarda çok büyük coşku ile gerçekleştiren toplantıların ardından sivil toplum kuruluşları ile yapılan karşılıklı istişare görüşmeleri ile milletvekilleri Aksaray´dan ayrıldılar.

 



  • Perşembe 25.3 ° / 11.2 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 10.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.5 ° / 10.9 ° Güneşli
  • BIST 100

    10302,54%1,11
  • DOLAR

    39,87% 0,24
  • EURO

    47,04% -0,12
  • GRAM ALTIN

    4310,44% 0,38
  • Ç. ALTIN

    6823,45% 0,00

Aksaray

03.07.2025

  • İMSAK 03:29
  • GÜNEŞ 05:18
  • ÖĞLE 12:53
  • İKİNDİ 16:47
  • AKŞAM 20:18
  • YATSI 21:59
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri

Türkiye İstatistik Kurumu, milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren haziran ayı enflasyon verilerini açıkladı.

“Sahnede Matematik” Projesi TÜBİTAK’tan destek aldı

Aksaray’da Kasa Hırsızlığı 3 Şüpheliyle Birlikte Çözüldü: Suç Makinesi Zanlılar Tutuklandı

Aksaray’da 24 Yıl Cezası Bulunan Hırsızlık Şüphelisi Yorgan Altında Yakalandı

3268 METREDE SSCB SEVGİSİ VE HASRETİYLE KURTULUŞ GÜNÜ KUTLAMASI!!!

Aksaray Müftülüğü’nde İŞKUR Kapsamında Personel Alımı Kura Sonuçları Açıklandı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2