CHP Aksaray İl Teşkilatı Kılıçtaroğlu´na Yapılan Saldırıyı Kınadı

CHP Aksaray İl Teşkilatı Kılıçtaroğlu´na Yapılan Saldırıyı Kınadı

Aksaray Haber | Aksaray Haberleri | aksarayhaberci | aksaray sondakika haberleri | aksaray güncel |aksaray gündem

          CHP Aksaray İl Teşkilatı Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçtaroğluna yapılan saldırıyı kınamak amacıyla 15 Temmuz Milli İrade Meydanında bugün saat 12 00 de Basın açıklaması yaptıCHP İl Başkanı Kemal Kılıçtaroğlu yaptığı basın açıklmasında şunları söyledi.

          Bugün ülkemizin başkentinde, hepimizin şehidi Mehmetçiğimizin cenaze töreninde, şehidimizin cenazesine katılan tek siyasi parti lideri olan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanına hain bir saldrıda bulunulmuştur. Bu hain saldırı aynı zamanda şehidimiz Yener Kırıkçı´ya ve onun ailesine karşı da yapılmış büyük bir saygısızlıktı

         Yapılan sıradan bir protesto değildir. Yapılan sıradan bir provakasyon da değildir. Bu, son derece organize bir eylemdir. Bu hain saldırı, ülkemizin demokrasisine, birlik ve beraberliğine ve iç huzuruna karşı yapılmıştır.

         Bu saldırının azmettiricileri bellidir :

Adına gazete denen bir takım paçavralarda kimler  Cumhuriyet Halk Partisi´ni ve Cumhuriyet Halk Partilileri hedef gösterdiyse ;

         Bir takım operasyon kanallarıyla kimler sayın Genel Başkanımıza idam tehditlerinde bulunduysa ;

         Cumhuriyet Halk Partililerin şehit cenazelerine alınmaması için kim talimat verdiyse;

         Meydanlarda bu ülkenin kurucu partisine, Gazi Mustafa Kemal´in ?İki büyük eserimden biri´ dediği, Cumhuriyet Halk Partisine kimler ağza alınmayacak hakaret ve tehditlerde bulunduysa, bu saldırının alt yapısını hazırlayanlar onlardır.

         Toplumumuza kin ve nefret  tohumu eken, bundan da siyasi rant bekleyen zehirli dil ve bu dilin sahipleri bugün yapılan bu hain saldırı da pay sahibidirler.

         Askerimize kurşun sıkarak bu ülkeyi bölüp parçalamaya çalışan hainlerle, attığı manşetlerle milleti şehit cenazeleri üzerinden bölüp parçalamaya çalışan edepsizler aynı emperyalist güçlerin hizmetkarıdır. Aralarında açıkça bir amaç birliği vardır. Bunların ipini tutan odaklarda aynıdır.

         Biz, Cumhuriyet Halk Partisinin her bir üyesi olarak, bu hain saldırıyı gerçekleştiren zavallıların arkasındaki güçlere karşı dimdik ayaktaydık, ayakta durmaya da devam edeceğiz.

         Türkiye´yi korku ve terör ortamına sürükleyerek, bulanık suda balık avlamaya çalışanlara karşı son derece uyanığız. Buna fırsat vermeyeceğiz. ? Gün kızgın demiri soğutma günüyse´ herkes de  buna gore davranmalıdır. Ancak demiri bugün bile, kızdırmak için çaba gösteren siyasiler olduğunu üzülerek görüyoruz. Bunları sağduyuya  davet ediyoruz. Basit siyasi menfaatler için ülkemizin tüm demokratik birikimi, birlik ve bütünlüğü feda edilemez.

         Bu saldırının ardındaki güç ve azmettiriciler derhal yargı önüne çıkarılmalıdırlar.

         Cevaplandırılması gereken çok sayıda soru vardır. Bu sorular mutlaka cevaplandırılmalıdır. Kamuoyu rahatlatılmalıdır. Bu girişimin failleri bellidir.  Bu güvenli zafiyetine sebebiyet verenler, saldırının büyümesine seyirci kalanlar hakkında derhal gereken işlemler yapılmalıdır.  Ankara Valisi ve İç İşleri Bakanı, daha önce sarf etmiş olduğu sözlerde dikkate alınarak derhal istifa etmelidir.

            Bu arada Milli Savunma Bakanına da bir sorumuz vardır. Genel  Başkanımızı linç etmek isteyen, ?o evi yakın´ diye bağıran hainlere dönüp de ? mesajlarınızı verdiniz´ demek ne anlama gelmektedir? Bu organize durum ne mesajını vermiştir, bu nasıl bir cümledir ?

         Bu kendini bilmezlerin vermek istediği mesaj bellidir. Kimlerin değirmenine su taşıdıkları da bellidir.  Bugün ve bu saatten sonra artık sorumluluk makamındakiler kullandıkları dile özen göstermelidirler.

         Herkes müsterih olsun bizler ve aziz milletimiz soğuk kanlılıkla, oynanmak istenen bu oyunu bozacak güçteyiz. Bizler Kuvayı Milliye´nin  devamı olan Cumhuriyet Halk Partisi´yiz.

Teşekkür ediyorum. Saygılar sunuyorum.

 

Haberin Videosu İçin Tıklayınız



  • Pazartesi 11.5 ° / 8.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 13 ° / 8.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 9 ° / 4.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • BIST 100

    17330,64%1,16
  • DOLAR

    43,70% -0,05
  • EURO

    51,81% -0,21
  • GRAM ALTIN

    7014,90% -0,85
  • Ç. ALTIN

    11672,76% -0,70

Zonguldak

16.02.2026

  • İMSAK 06:14
  • GÜNEŞ 07:40
  • ÖĞLE 13:12
  • İKİNDİ 16:05
  • AKŞAM 18:34
  • YATSI 19:54
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri

ÇARDAKLILAR DERNEĞİNDEN ALTINSOY’U ANMA PROGRAMINI ERTELEME AÇIKLAMASI!!!

AKSARAY BELEDİYESİ RAMAZAN ÖNCESİ KABRİSTANLIKLARDA VE KÜLLİYELERDEHAZIRLIKLARINI TAMAMLADI

Mehmet Altınsoy Ölümünün 19. Yıldönümünde Hemşerileri Tarafından Anılacak!

Türkiye’de Azerbaycan Kültürüne Katkı Sağlayanlara Onur Belgesi Verilecek

Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Tanışma Programı Düzenledi

-Aksaray’da küçükbaş hayvancılığa önemli destek sağlayacak proje başlıyor

TİGAD Batman Temsilcisi Hatice Türkan Batman Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı Oldu

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 22 17 1 4 40 55
2.FENERBAHÇE A.Ş. 22 15 0 7 31 52
3.TRABZONSPOR A.Ş. 22 13 3 6 17 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 22 11 3 8 15 41
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 22 11 4 7 11 40
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 22 9 7 6 13 33
7.KOCAELİSPOR 22 8 8 6 -1 30
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 22 7 6 9 -2 30
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 22 7 8 7 -9 28
10.CORENDON ALANYASPOR 22 5 6 11 -1 26
11.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 22 6 11 5 -5 23
12.HESAP.COM ANTALYASPOR 22 6 11 5 -13 23
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 22 4 9 9 -9 21
14.TÜMOSAN KONYASPOR 22 4 10 8 -10 20
15.İKAS EYÜPSPOR 22 4 12 6 -17 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 21 3 11 7 -13 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 22 2 10 10 -26 16
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 21 3 15 3 -21 12