Bugün Aksaray'ın İlk Valisinin Göreve Başladığının 30. Seneyi Devriyesi

Bugün Aksaray

*Tarihin Aksaray için 1845-1920 ve 1933-89 arasındaki toplam olarak 131 yıl süren iki ilçelik esaretinin tekerrürünün yegâne çaresi başta Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu ve Yıldırım ve UDH bakanları  olmak üzere bakanında  2002’den şimdiye kadar Aksaray’dan seçilen Milletvekilleriyle birlikte bir çok siyasinin de vadesi çoktan dolan 15 yıl 5 aylık vaadi olan istikbalimizin 1. olmazsa olmazı olan Aksaray-Ulukışla Tren hattımızın ihalesinin yıl içinde bitim tarihide belli olacak şekilde yapılması, bizimle birlikte güzergahtaki 10 ilçenin de can damarı olan 75000 kişinin direk olarak ekmek kapısı olan,1 Milyon kişinin can damarı  E.90 Karayolunun Ankara-Niğde Otobanından en az şekilde etkilenmesini sağlayacak tedbirlerin zamanında aldırılmasında!

 * Coğrafi yönden ülkemizin her yerine yakın olmamızdan dolayı zaman ve  ulaşımdan ve  bunlara harcanacak bedelden azami  tasarrufun sağlanabilmesi için Aksaray’ın mutlaka  öncelikle bölgenin ardından ise ülkemizin ve komşu ülkelerinde ihtiyacını karşılayacak 4 Mevsim 7/24 yolcu ve kargo ulaşımını birlikte sağlayacak hava alanıyla bölgemizle ülkemizin istikbalini  ak edecek yatırımlarda.

    1845-1920 arasındaki hiç hak etmediğimiz asla ve asla da hak etmeyeceğimiz 1. İlçelikten 13 Ekim 1920 günü Büyük Millet Meclisinde kabul edilen 40 Numaralı Kanunla il olmamızdan sonra başta Elektriği ülkemizdeki ilk 10 yerle birlikte sanayi ve aydınlatılmasında kullanan yer olmamız, ayrıca da tüm çevre illerle bazı ilçeler ve ilimize bağlı ilçeleri arasında ulaşımı sağlayacak şose yollarını açmamıza, eğitim ile köyler arası ulaşım da dahil her konuda çevremizi kıskandıracak konumda olmamıza rağmen akla ziyan bir şekilde 20 Mart 1933 günü TBMM’sinde ulaşım yolları dışında olmamız bahane edilerek kabul edilen, aynı yıl 27 Mayıs günü resmi gazetede yayınlanan ve 86 yıl önce ise yürürlüğe giren 2197 sayılı kanunun 3. maddesiyle 56 yıl sürecek  olan bizi adeta yer yüzünde yokmuşuz gibi ortadan kaldıran ikinci ilçelik esaretinden kurtulmamızı sağlayan  3578 sayılı kanunun amir emri gereği ilk Vali Rıdvan Yenişen ’in düzenlenen muhteşem törenle göreve başlamasıyla 30 yıl önce bugün fiilen vilayet olduk.

TARİHİN TEKERRÜRÜNÜ ENGELLEMENİN VE VİLAYETİMİZİN MUTLU İSTİKBALİNİ SAĞLAMANIN ÇARESİ COĞRAFİ KONUMUMUZLA LOJİSTİK MERKEZİ OLMAMIZDA! VE BUNU SAĞLAYACAK HİZMETLERDE!

  TBMM’sinde 30 yıl önce bugün kabul edilen 3578 sayılı kanunun 2. Maddesiyle 56 yıl süren 2. İlçelik esaretinden fiilen kurtularak yeniden vilayet olan Aksaray’ın  mutlu istikbali için yetkililere seslenen hemşerilerimiz ”Aksaray’ın bir daha asla ve asla hak etmediği ve etmeyeceği sıkıntılara düşmemesi için başta son 15 yıldır verilen Aksaray-Ulukışla Demiryolu sözü ve can damarımız E.90 Karayolunun Ankara-Niğde Otobanından en az şekilde etkilenmesini sağlayacak tedbirler olmak üzere söz verilip te yerine getirilmeyen ihtiyacımız olan hizmetlerin zamanında alınmasında.

SÖZÜ VERİLEN VAATLARIN GERÇEKLEŞTİRİLMESİNDE 1. DERECEDE GÖREV,YETKİ VE SORUMLULUK MİLLETVEKİLLERİYLE ,MÜLKİ VE MAHALLİ MAKAM SAHİPLERİYLE AK PARTİ TEŞKİLATLARINDA!!!  

 2004 yılından 10 itibaren birçok bakan, UDH bakanı ve başta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde ilimizi ziyaret ettiği 26 Mayıs 2011’de o zaman Gazeteciler Cemiyetleri başkanları Ali Südemen ile Celil Acar’ın çabasıyla şehrimizde yayınlanan 13 gazeteden 11 inde bu konudaki haberin yayınlandığı gün  ilimizi ziyaretinde bizzat tarafından hem sözü hem de  çalışmalara başlatılması talimatı verilen.

     2013 yılında Çed Projesi ,2016 yılında ise Etüt projesi tamamlana, zemin etüdü yapılan, DPT ve  Kalkınma Bakanlığı tarafından 2017 yılı yatırım programına alınan, Erdoğan’dan sonra Ak Parti Hükümetlerinde görev yapan Başbakanlar Davutoğlu ve Yıldırım tarafından da defalarca  yakında yapılacağı sözü verilen

    10 Şubat 2017 günü Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım tarafından yanlarındaki birçok bakanla ilimize yapılan ziyarette yeniden teyit edilen, daha sonra yine aynı yıl içinde DDY Genel Müdürü ile UDH bakanı tarafından da ihalesinin yıl içinde yapılacağı belirtilen.

  2017 yılı yatırım programına alınan ve geçen sene ise 2 Haziran günü Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ilimiz ziyareti esnasında” Yakında ihalesini yapacağız” sözü yeniden verilen, Milletvekili İlknur İnceöz tarafından 13 Ekim 2017’de Cengiz Aydoğdu tarafından da yine  geçen sene 15 Ağustos günü teyit edilen tren hatlarımızın ihalesinin yapılacağı sözlerinin gereğinin bitim tarihide belli olacak ihale ile neticelendirilmesi başta olmak üzere istikbalimizi ilgilendiren diğer hizmetlerinde zamanında gerçekleştirilmesinde.

   Bunun için ise hem  görev hem de yetki ile sorumluluk İlimiz Milletvekilleri İlknur İnceöz, Cengiz Aydoğdu , Ayhan Erel, Ramazan Kaşlı,5. Vekilimiz Erzurum Ak Parti Milletvekili Selami Altınok Valimizle ilimiz Valisi Ali Mantı, Belediye Başkanı Evren Dinçer ve Ak Parti İl başkanı Hüseyin Altınsoy ile birlikte tüm siyasetçilerle atanmış ve seçilmişlerinde,25. Dönem Aksaray Milletvekili ve 2004-14 arası Belediye başkanı Nevzat Palta ile 25. Dönem milletvekili Turan Yaldır’ında.

   Bu konuda önce ilimizin vekilleriyle, mülki ve mahalli atanmışlarıyla Ak Partinin tüm teşkilatları 1845-1920 ve 1933-89 arasındaki toplam olarak 131 yıl süren ve bizi her yönüyle yeryüzünden silen 2. ilçelik esaretinin tekerrür etmesini  engelleyecek çalışmaların sözü verilen tarihlerde gerçekleştirilmesi için gecelerini gündüzlerine katmaları!

 AKSARAY İLİYLE BİRLİKTE 10 İLÇENİN 75000 KİŞİYE EKMEK VEREN 15000 KİŞİNİN ÇALIŞTIĞI VE  TOPLAM OLARAKTA 1 MİLYON KİŞİNİN CAN DAMARI OLAN E.90 KONUSUNDA UDH BAKANI AHMET ARSLAN TARAFINDANDA 5 ŞUBAT 2017 DE KABUL EDİLEN GÜZERGAH BOYUNCA YOLUN ALTINDAN YÜKLERİ VE İNSANLARLA HAYVANLARIN GEÇİŞİNİ SAĞLAYACAK TÜNELLERİN YAPILMASI,TIP FAKÜLTEMİZİN İLİMİZDE EĞİTİME BAŞLAMASI VE DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİNİN KURULMASI ŞART!!!

    Ankara-Pozantı otobanı hizmete açılmadan Aksaray merkez ilçesiyle birlikte Ağaçören ve Sarıyahşi ilçelerimizin, Şereflikoçhisar, Evren, Kulu, Cihanbeyli, Haymana, Altunhisar, Ereğli ve Ulukışla  ilçelerinin de can damarı olan E.90 Karayoluna en az birer şerit ilavesiyle bu yollarda trafik seyrini tehlikeye sokan geçişlerin sıkça yapıldığı yerlerde yolun üstünden karşıdan karşıya geçen insan, yük ve araçlarla hayvanların yolun altından karşıya geçmesini sağlayacak yeterli sayı, genişlik ve yükseklikteki alt geçitlerin yapılması.

    Hızla büyüyen OSB’de yatırım yapanların ulaşımları ve yatırım yapacak olanların ise teşviki için ilimiz merkezine çokta uzak olmayan bir yerde yılın 4 mevsimi 7/24 tüm hava şartlarında çalışabilecek ilimize ait olan Miletler arası bir Hava limanının yatırım programına alınması.

   Tıp fakültemizin en kısa zamanda kendi ilimizde eğitime başlamasının sağlanması, Tıp fakültemizin sağlıktaki hizmetinin eksiği olan diş tedavisi içinde Diş Hekimliği Fakültemizin açılmasının sağlanması.

 Geçen sene Kasım ayında hizmete açılan Aksaray araştırma hastanesinin eski hastanenin taşınmasıyla boşalan SGK yanındaki eski SSK hastanesinin ilimiz sınırları içinden geçen araçların sebep olduğu kazalarda yaralananlara en kısa zamanda müdahale edilerek can kaybının milimize edilebilmesi için Trafik hastanesi olarak açılmasının sağlanması başta olmak üzere şimdiye kadar verilip te yerine getirilmeyen sözlerin gerçekleştirilmesi için konunun ısrarlı şekilde takip edilmesi  ve istikbalimizi ilgilendiren diğer hizmetlerde zamanında alınmalı.

VERİLEN SÖZLERİN YERİ VE ZAMANINDA ALINMASINDA 2. SORUMLULUK MUHALEFET PARTİLERİ,İLİMİZ  GENELİNDEKİ MESLEK ODALARI,STK’LARIYLA MEDYA CEMİYETLERİYLE ÜYELERİ OLAN MEDYA MENSUPLARININ TAMAMINDA!!!

     CHP İl başkanı Ramazan Koçak, MHP il Başkanı Mustafa Çölkesen ile İYİ Parti il Başkanı Özhan Türemiş  Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cuneyt Göktaş, Esnaf Ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Doğan Ceylan, Ticaret Borsası Başkanı Hamit  Özkök, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, Damızlık Sığırı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bekir Kayan, Süt Birliği Başkanı Esat Zengin,Baro Başkanı Ramazan Erhan Toprak ile STK Platformu Başkanı Eyüp Dağdaş.

     Aksaray Gazeteciler Cemiyeti  Başkanı Yaşar Karatay ,68 Aksaray Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Südemen ‘le Aksaray Yazarlar ve Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Celil Acar,68 Aksaray İnternet Gazetecileri Cemiyeti Başkanı Mustafa Avcı,Uluslar Arası İnternte Gazetecileri ve Gazeteciler Cemiyeti Aksaray il temsilcisi Ali Genç ile bu cemiyetlerin yönetim kurulu üyeleriyle gazetecilerin tamamıyla.

   İlimiz merkez ilçesi ve ilçelerimizdeki, yurt içi ve dışındaki Aksaray’la direk ve dolaylı bağlantılı tüm seçilmişler, atanmışlarla Meslek Odaları ve STK yetkilileriyle mensupları tarafından da her türlü siyasi taassup ve mevki ile makam ve diğer tüm dünya çıkarları beklentilerinden kurtularak samimiyetle  takip edilmeli.” dediler. (Haber Araştırma, belge, bilgi ve fotoğraflar Ali Genç)



  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    8978,43%1,95
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,06% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2298,04% 0,92
  • Ç. ALTIN

    3855,46% 0,02

Aksaray

28.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:28
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:10
  • YATSI 20:27
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri

5 BİN ÖĞRENCİYİ HAYAL ETTİĞİ BAŞARIYA KAVUŞTURAN AKSARAY BELEDİYESİ, AYT VE TYT KURSLARINA DEVAM EDİYOR

Başkan Dinçer yapamayacağım işin sözünü vermem dedi

Aksaray jandarma ekipleri yol kontrollerini sürdürüyor

AKSARAY ORTAKÖY M.Y.O DAN GAZİ VE ŞEHİT YAKINLARI VE YETİM ÇOCUKLARI VE ÖĞRENCİLERİNE İFTAR

ABB BAŞKANI MANSUR YAVAŞ “PELİNSU YILDIRIM DEMİR’E YAPMAK İSTEDİĞİ HİZMETLERDE DESTEK OLACAĞIM”

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN AKSARAY'DA COŞKULU KALABALIĞA HİTAP ETTİ

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13