Başlık
Bu Kadınlar ev bütçesine günlük katkı sağlıyor
Aksaray Helvadere Beldesi kadınları, yaz aylarında büyük uğraşlarla
Aksaray Helvadere Beldesi kadınları, yaz aylarında büyük uğraşlarla yetiştirdikleri doğal meyve ve sebzeler ile hayvansal ürünleri açtıkları tezgahlarda satarak aile bütçelerine katkı sağlıyor.
Aksaray Helvadere Beldesi kadınları, yaz aylarında büyük uğraşlarla yetiştirdikleri doğal meyve ve sebzeler ile hayvansal ürünleri ilçe açtıkları tezgahlarda satarak aile bütçelerine katkı sağlıyor.
Aksaray Helvadere de yaz aylarında yerli çiftçinin yetiştirdiği doğal domates, biber, patlıcan, salatalık, yeşil fasulye gibi ürünler hasatla birlikte Hasandağı yolundaki meydanda yerlerini aldı.
Fiyatıyla da oldukça uygun olan sebze ve meyveler vatandaş tarafından büyük ilgi görüyor. Birçok vatandaş, köylülerin sattığı doğal ürünlerin bulunduğu tezgahlara gelerek haftalık yiyecek ihtiyaçlarını karşılıyor.Hayvansal gübresi ve su dışında hiçbir katkı maddesi bulunmayan ve yüzde yüz doğal yetiştirilen bu ürünler, köylülerin bütçesine de önemli katkılar sağlıyor."Ürettiğimiz ürünlerimizle ev ekonomimize katkı sağlıyoruz" diyen üreticiler, "Bahçemizden birkaç defa ürün hasadı yapıyoruz. Kendi ihtiyacımızın fazlasını da pazarda satıyoruz. Ayrıca süt ve süt ürünlerini de halkımıza temin ediyoruz" dediler.
Sattıkları ürünlerden aile bütçelerine katkıda bulunduklarını belirten üreticiler, "Yıllardır kendi halimizde sebze üreticiliği yapıyoruz. Ürettiğimiz ürünler yüzde yüz doğal ve ekolojik olduğu için insanlar tarafından büyük ilgi görüyor. Bizim ürünlerimiz tamamen doğal olduğu için tercih ediliyor. Ayrıca tüketici birinci elden ürün aldıkları için de ucuz oluyor. İlçede yaşayan vatandaşlar sırf doğal ve pazara göre ucuz olduğu için bizim ürünleri satın alıyorlar. Kendi yetiştirdiğimiz sebze ve meyveler yüzde yüz doğal, tadının da diğer ürünlere göre çok lezzetlidir. İnsanlar bizim ürünlerimizi gönül rahatlığı ile yiyebilirler" ifadelerini kullandılar.
Öte yandan birçok vatandaş hem Helvadere ve Hasan Dağı´nın doğal güzelliklerini görüp geziyorlar ham de kışlık kurutmalık yiyeceklerini ve turşuluklarını üreticilerin sattığı doğal ürünlerden temin ediyorlar.
Kategoriden Haberler
- Cuma 12.6 ° / 7.5 ° Güneşli
- Cumartesi 11.5 ° / 8.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Pazar 9.3 ° / 8.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
-
BIST 100
15873,27%-1,56
-
DOLAR
44,46% 0,28
-
EURO
51,33% 0,20
-
GRAM ALTIN
6350,12% 1,67
-
Ç. ALTIN
10614,40% 0,00
Zonguldak
27.03.2026
- İMSAK 05:23
- GÜNEŞ 06:49
- ÖĞLE 13:15
- İKİNDİ 16:44
- AKŞAM 19:30
- YATSI 20:51





