BELEDİYE EKİPLERİNDEN AKSARAY’A ARALIKSIZ HİZMET!!!

BELEDİYE EKİPLERİNDEN AKSARAY’A ARALIKSIZ HİZMET!!!

BELEDİYE EKİPLERİNDEN AKSARAY’A ARALIKSIZ HİZMET!!!

   Aksaray Belediyesi ekiplerin tarafından şehir genelinde hizmetlerin kesintisiz tarafından götürüldüğü belirtildi.

    Belediye Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden bu konuda yapılan yazılı açıklamada;

 BELEDİYESİ HER AY 30 TON TIBBİ ATIK TOPLAYARAK BERTARAF EDİYOR.

BAŞKAN DİNÇER “GAYEMİZ GELECEĞE TEMİZ BİR ÇEVRE BIRAKMAK”

      Aksaray Belediyesi sağlık hizmeti sunan tesislerden günlük olarak yaklaşık 1 ton tıbbi atık toplayarak bertaraf ediyor.

    Tıbbi atıkların bir kısmı enerji üretiminde kullanırken diğer kısmı ise sterilizasyon ve solidifikasyon işlemlerinden sonra doğaya verdiği zararlar ve enfeksiyon riski sıfıra indirilerek imha ediliyor.

     Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın Atık Yönetim Uygulaması yönetmeliği çerçevesinde başlatılan tıbbi atıkların doğru bir şekilde toplanması, taşınması, depolanması ve imhası içeren çalışma Aksaray’da başarılı şekilde uygulanıyor.

     Sıfır atık yönetimini en başarılı uygulayan belediyeler arasında gösterilen Aksaray Belediyesi, Tıbbi Atık Yönetmeliği gereğince Aksaray’da sağlık hizmeti sunan kamu hastaneleri, özel hastaneler, aile hekimliklerinde günlük olarak tıbbi atıkları toplayarak bertarafını sağlıyor.

   Tıbbi atıkların bertarafı konusunda çalışma alanı genişleten Aksaray Belediyesi, ilçe hastaneleri ve nüfusu oranı fazla yerleşim birimlerindeki sağlık tesislerinden haftanın belirli günlerinde tıbbi atıkları düzenli olarak toplamaya başladı.

     Aksaray Belediyesi, tıbbi atıkların doğaya ve çevreye verdiği zararı önlemek ve insan sağlığını tehdit eden unsurları ortadan kaldırmak için yönetmeliğe uygun lisanslı tıbbi atık toplama araçlarıyla tıbbi atıkları günlük olarak sağlık tesislerinden topluyor.

   Aksaray genelinde sağlık tesislerinde her gün yaklaşık 1 ton tıbbi atık toplanarak imhası için işleme tabi tutuluyor. Tıbbi atıkların bir kısmı enerji üretiminde kullanırken büyük bir kısmı ise sterilizasyon ve solidifikasyon süreci sonrasında imha ediliyor.

     Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Aksaray Belediyesi olarak gelecek nesillere daha temiz ve yaşanabilir bir çevre bırakmak için birçok çalışma yapıldığını bunlar arasında da tıbbi atıkların düzenli toplanması, depolanması ve bertarafının yer aldığını bildirdi.

    Aksaray Belediyesi olarak daha öncesinde Eczacılar Odası tarafından belirlenen eczanelere Atık İlaç Toplama kutularının bırakıldığını hatırlatan Belediye Başkanı Dinçer, tıbbi atıkların çevre kirliliğinde önemli bir etken olduğunu söyledi.

 Aksaray genelinde lisanslı araçlarla tıbbi atıkların toplandığını belirten Başkan Dinçer, açıklamasının devamında “Ekolojik dengenin korunması için Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız tarafından tıbbi atık yönetmeliği hazırlandı. 

   Yönetmeliğe göre belediyemiz, şehir genelinde sağlık tesislerinden tıbbi atık toplamaya yetkili kurum olarak atıkları güvenli bir şekilde toplayarak depolama ve ardından beratafını gerçekleştiriyor. Her ay ortalama 30 ton tıbbi atık işleme tabi tutularak çevre ve insan sağlığına verdiği riski ortadan kaldırarak imha ediliyor.

    Geleceğe temiz ve yaşanabilir bir çevre bırakmak için çevreyi koruma politikalarını etkin bir şekilde yürüterek sürdürülebilir kalkınmayı teşvik etmeyi sürdüreceğiz” dedi.

ESKİ SANAYİ SİTESİNDE YIKIM ÇALIŞMALARINDA SONA GELİNDİ

BAŞKAN DİNÇER; “AKSARAY İÇİN DURMADAN YORULMADAN ÇALIŞARAK ESKİ SANAYİ SİTESİNDEKİ ALANI AKSARAY’A YAKIŞIR BİR HALE GETİRECEĞİZ”

     Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in şehirde yaptığı köklü dönüşümler Aksaray’ı geleceğe taşıyor. Aksaray’da yapılamaz denilen birçok projeyi hayata geçiren Başkan Dinçer’in en önemli projelerinden biriside eski sanayi sitesinde ki oluşturulacak yeni yaşam(yaşanacak alanı.

     Sanayi esnafının Türkiye’nin yeni nesil sanayi sitelerinden olan (ASTİM) yeni sanayi sitesine taşınmalarının ardından eski sanayi sitesinde başlatılan yıkım çalışmalarında sona gelindi. 

   Uzun yıllar şehre hizmet eden fakat işlevselliğini kaybeden, şehir kimliği için olumsuzluk teşkil eden eski sanayi sitesinde yıkım çalışmaları planlandığı şekilde devam ediyor.

  122 Bin metrekare inşaat taban alanından 95 Bin metrekarelik alanın yıkımı gerçekleşti.

     Gönüllülük esasına dayanılarak esnafla uzlaşma sağlanarak yıkımların gerçekleştirildiği eski sanayi sitesi yerleşkesinde 1563 adet Yapı bina ve müştemilat bulunuyordu. Yıkımların sürdüğü eski sanayi alanında uygulanacak yeni imar planı neticesinde güçlü altyapısı ile sosyal donatı alanları ile modern konutlar ve iş merkezleri kazandırılması planlanıyor.

     Şehir genelinde kentsel dönüşüm projelerine öncelik verildiğini altını çizerek şehir kimliğine zarar veren tüm yapıları ortadan kaldırılarak yerine modern ve çağdaş yapılar inşa edileceğini, eski Sanayi sitesindeki Kentsel dönüşümle birlikte Aksaray’a yeni bir yaşam alanı kazandırılacağını ifade eden Başkan Dinçer yapılan çalışalar ilişkin şu görüşlere yer verdi.

    ‘‘Eski sanayi sitesi kentsel dönüşümüyle ilgili Aksaray’ımıza taahhütte bulunmuştuk. Eski sanayiyi sitesindeki alanı Aksaray’a yakışır bir hale getireceğiz. Bugüne kadar yapılamaz denilen birçok radikal projeyi Allah’ıma şükürler olsun şehrimizde hayata geçirdik. Bu şehir için çalışmaya, üretemeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

BELEDİYE BAŞKANI DİNÇER “ÇOCUKLARIN EN SEVDİĞİ EĞLENCE MERKEZİ OLACAK”

     Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in projeleri arasında yer alan Fatih Mahallesinde temelleri atılan Çocuk Aktivite Merkezi’nde çalışmalar son günlerde daha da yoğunlaştı.

      Aksaray Belediyesi tarafından 2023 yılı yatırım programına dahil edilen Çocuk Aktivite Merkezi inşaatında çelik yapı sistemlerinde sona gelindi. Modern mimariyle inşa edilecek Çocuk Aktivite Merkezi hayata geçtiğinde çocuklar gönüllerince eğlenebilecek ve sosyal hayata dair birçok alanda çocuklara ideal bir ortam sağlanmış olacak.

     Fatih Mahallesi Pazar pazarı alanının hemen yanında 2 Bin metrekare alan üzerine inşa edilen Çocuk Aktivite Merkezinde idari binanın yanında oyun alanları, kum havuzları, dev santraç tahtası, kafeterya yer alacak. Çocuk Aktivite Merkezinin bahçesinde ise serbest oyun alanları, oyun grupları ile çocuklara eğlenebilecekleri ve çeşitli aktiviteler yapabilecekleri alanlar oluşturulacak.

     Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Aksaray Belediyesi Çocuk Aktivite Merkezi tamamlandığında her yaş grubu çocukların bu merkezden faydalanabileceğini bildirdi. Bu merkezin sadece oyun üzerine kurulu olmadığının altını çizen Belediye Başkanı Dinçer, “Çocuklarımıza özel oyunların yanında eğitici ve öğretici etkinlikler yaparak onların sosyal gelişimleri desteklenecek” dedi.

     Aksaray Belediyesi Çocuk Aktivite Merkezinde teknolojiden bilime kadar pek çok oyun bölümlerin olacağını müjdesini veren Belediye Başkanı Dinçer, “Aktivite Merkezimize gelen çocuklarımız gönüllerince eğlenilirken bilim ve teknolojiden uzak kalmayacak. Zekâ oyunları oynayabilecek. Bilim ve Teknolojik eğitim araç ve gereçleri ile eğlenirken öğrenmenin, yeni şeyler keşfetmenin farkına varacak” şeklinde konuştu.

    Belediye Başkanı Dinçer, modern mimariyle inşa edilen Çocuk Aktivite Merkezinde çelik yapı sistemleriyle birlikte kısa süre içerisinde diğer yapı işleri ve çatı kısmının tamamlanacağını aktardı. Başkan Dinçer, Çocuk Aktivite Merkezi tamamlandığında çocukların en sevdiği sosyal alanlar arasında yer alacağını söyledi. 

 

 

 

 

 



  • Pazartesi 26.4 ° / 13.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 22.7 ° / 13.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Aksaray

29.04.2024

  • İMSAK 04:10
  • GÜNEŞ 05:42
  • ÖĞLE 12:46
  • İKİNDİ 16:33
  • AKŞAM 19:40
  • YATSI 21:06
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri

Aksaraylı Şehit babası şehit evldımın anısını yaşatıyor

Aksaray 29 Nisan Pazartesi Bu Araştırmayı Bekliyor

Aksaray da ekmeğini seracılıkla kazanan emektarlar

İŞ KULÜBÜ EĞİTİMLERİ TAMAMLANDI, ÖĞRENCİLER SERTİFİKALARINI ALDI

   Aksaray’da 2840 Kilo Kaçak Tütün Ele Geçirildi 2 Kişi Gözaltına Alındı

TEMİZ VE NEZİH BİR ŞEHİR İÇİN 48 MAHALLEDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI RUTİN OLARAK YAPILIYOR

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 34 28 1 5 58 89
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.İstanbul Başakşehir 34 15 12 7 7 52
5.Beşiktaş 34 15 13 6 5 51
6.Kasımpaşa 34 14 13 7 -3 49
7.Sivasspor 34 12 10 12 -4 48
8.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
9.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
10.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Samsunspor 34 10 15 9 -7 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 34 8 14 12 -14 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 34 7 15 12 -10 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16