Tarih: 04.10.2024 20:56

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER, BAĞ BOZUMU VE PEKMEZ FESTİVALİNE TÜM VATANDAŞLARI DAVET ETTİ

Facebook Twitter Linked-in

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer tarafından geleneksel hale getirilen Bağ Bozumu ve Pekmez Festivali 6 Ekim Pazar Günü başlıyor. Birbirinden renkli etkinliklerin yapılacak festivale Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer tüm vatandaşları davet etti. 

Geleneksel hale gelen Bağ Bozumu ve Pekmez festivali için Kargın Köyünde belirlenen Festival alanında tüm hazırlıklar tamamlandı. Vatandaşların aileleri ile birlikte doyasıya eğleneceği Hasan Dağı yöresine ait lezzetleri tada bileceği festivalde her yaş grubuna ve her kesime hitap edecek etkinlikler planlandı. 

Her yıl çocukların doğa ile iç içe olma fırsatı bulduğu, doğal güzelliklerin içerisinde oyun oynadığı festival alanına şişme oyun parkuru kuruldu. Sanatseverler içinde organizasyonların planlandığı festivalde Bando takımı katılımcılara müzik ziyafeti sunacak. Ayrıca festivalin sonunda düzenlenecek konserlerde Yılmaz Çil ve Mine Gez gibi sanatçılarda sahne alacak. 

‘’FESTİVAL ALANINA ÜCRETSİZ ULAŞIM İMKANI SUNULACAK’’

Aksaray Belediyesi, festivale ulaşımı kolaylaştırmak için kırmızı otobüslerle ücretsiz toplu taşıma hizmeti sağlayacak. Otobüsler, festival günü saat 11:30’da Aksaray Belediyesi önünden hareket edecek. Vatandaşlar, bu hizmet sayesinde kolayca festivale ulaşabilecek.

Aksaray’ın tarımsal üretiminin bir parçası olan üzüm bağları ve pekmez üretimi, bu festivalle birlikte bir kez daha vitrine çıkıyor. Karkın Köyü’nde gerçekleştirilecek etkinlikte, geleneksel pekmez yapımı da canlı olarak gösterilecek. Festival, yöresel ürün stantları, müzik ve çeşitli etkinliklerle zenginleştirilecek.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Hasan Dağı yöresinin eşsiz lezzetlerini tatmaya ve birbirinden renkli etkinliklerle eğlenmeye tüm vatandaşları davet etti. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —