Tarih: 13.12.2023 19:05

BAŞKAN DİNÇER “IHLARA CAM TERAS PROJESİ ŞEHİR TURİZMİNE İVME KAZANDIRACAK”

Facebook Twitter Linked-in

   Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, tarihi ve doğal güzelliklerin bir arada bulunduğu dünyanın en büyük kanyonu Ihlara Vadisi’ne yapılan cam teras projesiyle şehir turizminin ivme kazanacağını belirtti.

   Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in kültür ve turizm yatırımları arasında yer alan Ihlara Cam Teras Projesinde son günlerde önemli gelişmeler yaşandığını yılda yaklaşık 1 milyon yerli yabancı turistin ziyaret ettiği Ihlara Vadisi’nde turizmin çeşitlendirilmesi amacıyla(maksadıyla) başlatılan cam teras projesinde kafeterya kısmının çatı kısmı tamamlandı. 

   Cam teras da ise kısa süre içinde montaj çalışmaları başlayacak.

   Ihlara Vadisinin en hâkim noktasında yaptırılan Ihlara Cam Terası ziyaretçilerine görsel şölen sunacak. Modern mimariyle Vadiden 117 metre yükseklikte inşa edilen teras projesinde 10 metre açık alana sahip olan terastan vadinin doğal ve tarihi tüm güzellikleri görülebilecek.

   Aksaray’ın turizmine doğrudan etki edecek Ihlara Cam Teras projesinin bölge ekonomisine de olumlu katkılar sunacağını belirten Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer “Ihlara Vadisi’nin insan yaşantısı izlerini taşıyan yani tarihle tabiatın birlikte yaşanan dünyanın tek kanyonudur.

   Ihlara Vadimiz gezenler tarafından Kapadokya’nın yüreğindeki incisi olarak nitelendiriliyor.

   Burayı ziyaret eden turistler tarih ve doğal güzellikler bir arada görme fırsatı buldukları dünyanın en nadir köşesidir.

    Cam teras projesiyle buradaki turizm çeşitliliğini arttırmayı hedefliyoruz. 

    Önümüzdeki turizm sezonu öncesinde cam terasın tamamlanarak hizmete açılacak.” dedi.

 

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —