Başlık
Başkan Yazgı, Restoresi Devam Eden 800 Yıllık Tarihi Hamamda İnceleme Yaptı
Başkan Yazgı, Restoresi Devam Eden 800 Yıllık Tarihi Hamamda İnceleme Yaptı
Aksaray Belediyesi, kaybolmaya yüz tutmuş tarihi mekanlara yapmış olduğu restorasyon çalışmalarıyla medeniyetleri tekrar gün yüzüne çıkartıyor.
Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı eşi Hasibe Yazgı ve Belediye Başkan Yardımcılarıyla birlikte Aksaray Belediyesi tarafından gün yüzüne çıkarılarak, restoresi devam etmekte olan Tarihi 2 Kılıçaslan Hamamındaki çalışmaları yerinde inceledi.
Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, eşi Hasibe Hanımla birlikte restoresinde sona yaklaşılan Tarihi hamamın tamamını gezerek, yapılan çalışmaları inceledi ve 2. Kılıçaslan Hamamının restore işlerinin tamamlanıp hizmete girmesiyle Aksaray´da çok güzel bir eseri gün yüzüne çıkarmış olacaklarını kaydetti.
Tarihi 2. Kılıçaslan Hamamının günümüze kadar gelmiş ender Selçuklu Hamamlarından birisi olduğuna dikkat çeken Başkan Yazgı, ?2. Kılıçaslan Hamamında daha önce başlamış olduğumuz bir çalışma vardı. Kurulda yeniden bir değişiklik yapılarak proje son hale getirildi. Restore işini yapan arkadaşlarda çalışmalarına devam ediyorlar. Burada toplam inşaat alanı 750 metre kare açık alan avlu kısmı da 300 metre karedir. Çalışmaların tamamlanmasıyla Kılıçaslan hamamını tarihi o eski ve güzel dokusuyla inşallah ortaya çıkartmış olacağız. Burada emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum? dedi.
Başkan Yazgı, hamamın restorasyon yapıldıktan sonra şehir merkezindeki gezilebilecek önemli turizm merkezlerinden birisi olma özelliğini taşıyacağını kaydetti.
Başkan Yazgı, ?Anadolu topraklarının kültürel zenginliğinden payını almış şehrimizin kültür mirasını koruyup yaşatmak ve geleceğe aktarmak için her zaman çalışmalarımız devam edecektir? dedi.
Kategoriden Haberler
- Cuma 12.6 ° / 7.5 ° Güneşli
- Cumartesi 11.5 ° / 8.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Pazar 9.3 ° / 8.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,45% 0,28
-
EURO
51,22% -0,04
-
GRAM ALTIN
6445,19% 3,19
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74
Zonguldak
27.03.2026
- İMSAK 05:23
- GÜNEŞ 06:49
- ÖĞLE 13:15
- İKİNDİ 16:44
- AKŞAM 19:30
- YATSI 20:51





