Aksaray Barosu Başkanı Av. Levent Bozkurt; İstiklal Marşının Kabulü ’nün 93.Yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Bozkurt yayınladığı mesajında şunlara yer verdi. İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy hasta iken içlerinde yazar ve komutanların bulunduğu bir grup ziyaretine gider. Ziyaretçilerden birinin “İstiklal Marşı yeniden yazılsa daha iyi olmaz mı?” sorusuna İstiklal şairi Akif , "Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın"diye cevabı verir.
5 Şubat 1921 de kaleme alınan ve İstiklâl Şairi Mehmet Akif'in 'Kahraman Ordumuza armağan ederek Safahat adlı eserine almadığı, 12 Mart 1921 de Birinci TBMM tarafından kabul edilen “Türk Milleti’nin bağımsızlığa ve kutsal değerlerine olan inancını destanlaştıran İstiklâl Marşımızın kabulünün 93. yıldönümünü idrak etmenin onuru, gururu ve mutluluğunu yaşıyoruz.
Merhum Mehmet Akif’in, vatan toprakları işgal altındayken kaleme aldığı İstiklal Marşı; milli mücadele ruhunu, Türk Milleti’nin vatan sevgisini, bağımsızlığa olan tutkusunu en güzel biçimde yansıtmaktadır. Vatanı için gerektiğinde canını feda etmekten kaçınmayan büyük Türk ulusunun kahramanlık destanı olan İstiklal Marşı bugün de bizlere vatanın ne kadar kutsal bir emanet olduğunu göstermektedir.
İstiklal Marşı, bizim şan ve şerefle dolu tarihimizi, umutla baktığımız geleceğimizi, uğruna canımızı hiç düşünmeden seve seve verdiğimiz istiklalimizi ifade eder. Türk Milletinin zaferini, yüceliğini ve bayrağımızın kutsallığını en güzel duygularla anlatan istiklal marşımızın milli şairi Mehmet Akif Ersoy vatan ve bayrak sevgisi, bağımsızlık aşkı gibi ortak değerler üzerinde şekillenen milli mücadeleyi İstiklal Marşı'nın mısralarına sığdırarak, Türk milletinin gür sesi olmuştur.
Anadolu'nun birçok şehri düşman işgali altındayken Türk halkı kadını, erkeği, çocuğu ve askeriyle ülkesi için zor şartlar altında bir karış toprağını vermemek için mücadele verirken, Mehmet Akif ERSOY Türk milletine, cesaret vermek, duygularını harekete geçirmek üzere İstiklal Marşı’nı yazmıştır. İstiklal Marşı, Türk Milletinin bağımsızlık savaşını ölümsüzleştiren, eşsiz bir eserdir.
İstiklal Marşı, vatanı işgal kuvvetleri tarafından paylaşılan ve tarih sahnesinden silinmek üzere olan bir milletin yeniden dirilişini, yeniden şahlanışını anlatan bir destandır. İstiklal Marşı, necip milletimizin milli ve manevi değerleri uğruna verdiği mücadelenin ifadesidir. İstiklal marşımız, tarih sahnesinden yok edilmek istenen bir milletin hangi değerlere sarılarak, istiklal mücadelesini kazandığının belgesi olarak insanlık tarihi içinde çok özel bir yerde durmaktadır.
Mehmet Akif Ersoy, İstiklâl Marşı'nda, Milli Mücadele döneminde Kurtuluş Savaşı'nın kazanılacağına olan inancını, Türk askerinin yürekliliğine ve özverisine güvenini, Türk milletinin bağımsızlığa, hakka, yurduna ve dinine bağlılığını dile getirir.
Milli marşlar, Milletlerin birliğini sağlayan ve yaşatan temel unsurlardandır; İstiklal Marşı, Türk Milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesini ölümsüzleştiren, Türk Milletini ortak düşünce ve değerler denkleminde buluşturan eşi bulunmaz bir eserdir
Türk milletinin bağımsızlığı tehlike altındayken, Türk halkı genciyle, yaşlısıyla kadınıyla, erkeğiyle, çocuğuyla, cephedeki askeriyle vatanı için zor şartlar altında bir karış toprağını vermemek için dillere destan bir savaş verirken, Mehmet Akif ERSOY, o günlerde Türk milletine, cesaret vermek, duygularını harekete geçirmek üzere İstiklal Marşı'nı yazmıştır. İstiklal Marşı, Mehmet Akif'in kaleminden ulusumuzun birlik ve beraberliği ile başaramayacağı engelin olmadığının en seçkin ifadesi olarak çıkmıştır.
Mehmet Akif Ersoy gibi üstün değerleri yaşatmak, anılarına sahip çıkmak, eserlerini, fikirlerini anlamak, üstüne giyecek paltosu bile olmamasına rağmen, hak ettiği halde para ödülünü bile almayan bir ahlak anlayışına sahip İstiklal Şairini, bugünkü nesillere aktarmak Türk milletinin önemli bir sorumluluğudur.
Türkiye Büyük Millet Meclisinde İstiklal Marşımızın kabulünün 93. Yıldönümünü, Mehmet Akif'in deyimiyle " Allah milletimize bir kez daha İstiklal Marşı yazdırmasın" temennisiyle, başta TBMM Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere İstiklal Marşı'nı kabul eden TBMM üyelerini, İstiklal savaşı şehitlerimizi, gazilerimizi ve Mehmet Akif Ersoy'u şahsım ve Aksaray Barosu adına rahmet, şükran ve minnetle anıyorum.