Başlık
AVUÇLU, BERBER VE KUAFÖRLERE ÖZEL RANDEVU SİSTEMİ GELİŞTİRDİ
AVUÇLU, BERBER VE KUAFÖRLERE ÖZEL RANDEVU SİSTEMİ GELİŞTİRDİ
Asaray Üniversitesi (ASÜ) Mühendislik Fakültesi Yazılım Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Emre Avuçlu, öğrencisi Kevser Taptal ile “Kuaför ve Berber Randevu Sistemi” geliştirdi. Sistem, işletmelerin yanı sıra müşterilerin işlerini de kolaylaştırıyor.
İlgili işletmelerden geleneksel olarak telefonla randevu alındığını, bunun da zaman zaman problemlere neden olabildiğini söyleyen Doç. Dr. Emre Avuçlu, hazırladıkları sistemle müşterilerin web sitesi veya mobil uygulama üzerinden randevu oluşturabileceğini belirtti. Sistemin boş saat, uygun işletme, fiyat, daha evvelki randevu, ödemeler ve randevu iptali gibi fonksiyonları da sağlayabildiğini söyleyen Avuçlu, “Hazırladığımız sistemde kuaför ve berberler konumlarına, uzmanlık alanlarına ve hizmet puanlarına göre aranabilir. Aynı zamanda sistem, randevu hatırlatıcı mesajlarla da işletmeyi ve müşteriyi bilgilendiriyor” dedi. İşletme sahipleri için de sistemin pek çok avantaj içerdiğini söyleyen Avuçlu, şöyle devam etti: “İşletmeler tüm randevuları tek bir platform üzerinden kolayca yönetebilir, randevuları düzenleyebilir, iptal edebilir ve müşteri bilgilerine erişebilir. Çalışan bilgileri, çalışma saatleri, gün ve saat bazında doluluk oranları gibi bilgiler de sistem üzerinden kullanıcıya sunulabilir.”
Randevu siteminin kimi işletmelerde kullanılmaya başlandığını da kaydeden ASÜ Öğretim Üyesi, toplum kullanımına dönük benzeri projeler üretmeyi sürdürdüklerini, hâlihazırda kamu birimlerinde fatura tasarrufu sağlayacak bir proje üzerinde çalıştıklarını vurguladı.
Kategoriden Haberler
- Cumartesi 11.5 ° / 8.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Pazar 9.3 ° / 8.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Pazartesi 8.9 ° / 7.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,37% 0,19
-
EURO
51,18% -0,07
-
GRAM ALTIN
6417,41% 2,74
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74
Zonguldak
28.03.2026
- İMSAK 05:21
- GÜNEŞ 06:48
- ÖĞLE 13:14
- İKİNDİ 16:45
- AKŞAM 19:31
- YATSI 20:52





