Tarih: 03.03.2014 00:00

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Baş müzakereci Mevlüt Çavuşoğlu Aksaray`a geldi

Facebook Twitter Linked-in

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Baş müzakereci Mevlüt Çavuşoğlu Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Aksaray'a geldi.Çavuşoğlu, Somuncu Baba Külliyesi önünde Aksaray Valisi Şeref Ataklı, Belediye Başkanı Nevzat Palta, Ak Parti İl Başkanı Fatih Yıldırıcı, Belediye Başkan Adayı Haluk Şahin Yazgı ve partililer tarafından karşılandı.

Bakan Çavuşoğlu, Aksaray Belediyesi tarafından yaptırılan külliye ve Somuncu Baba Minyatür Müzesini gezdi. Belediye tarafından özel üretilen Somuncu Baba ekmeği ikram edilen Çavuşoğlu, ekmeklerin tadına baktı ve çevresindekilere de ikram etti. Çavuşoğlu, daha sonra külliye içinde yer alan Somuncu Baba Türbesini ziyaret ederek dua etti.

Ardından Vali Şeref Ataklı'yı makamında ziyaret eden Bakan Çavuşoğlu, burada yaptığı kısa konuşmada, Aksaray'da son yıllardaki büyük gelişimeler söyledi. İlin gelişmesinde belediye başkanı ve milletvekillerinin önemli payının olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, "Aksaray, artık bir sanayi bölgesi oluyor. Üniversitesiyle de öğrenci şehri oldu. Hazırlanan çeşitli projelerle Ab fonundan 25 milyon avro kaynak aktarılmıştır. Bu kaynak miktarının daha da artacağını ümit ediyorum" diye konuştu.

Bakan Çavuşoğlu, daha sonra kapalı çarşıda karşılaştığı esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti. Tokalaştığı bir vatandaşın "Başbakanımız ile de böyle tokalaşsam başka bir şey istemiyorum" demesi üzerine Çavuşoğlu, "İnşallah ayın 28'inde buraya gel. Başbakanımızla tokalaşırsın" diye cevap verdi.

Ardından, Belediye Başkanı Nevzat Palta'yı ziyaret eden Çavuşoğlu ve berberindeki heyet öğle yemeği için Orhan Ağaçlı ’ya ve oradan sonra Ak Parti İl başkanlığının düzenlediği toplantıya katılmak için Aksaray Kültür Merkezinde geçti.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —