Tarih: 15.11.2021 15:17

Atık toplama tesisinde makine kurulumu devam ediyor.

Facebook Twitter Linked-in

Çevre bilinci taşıyan hizmetlerini sürdüren Aksaray Belediyesi cam, plastik, metal, kağıt karton gibi geri dönüşümü mümkün olan mataryallerin toplanarak ekonomiye kazandırılması için projelendirdiğiAtık Toplama ve Ayırma Tesisinde sona yaklaşıldı. Ülke ve Aksaray ekonomisine katkı sağlayacak tesisin yakın zamanda hizmete açılması bekleniyor.

Kurulumu tamamlanma aşamasına gelen Atık Toplama ve Ayırma (TAT) merkezinde gelen çöpler renk, ağırlık, kalınlık ve manyetiklik özellikleri ayrıştırılarak balya pres makinaları vasıtası ile geri dönüşüme kazandırılacak. Sürdürülebilir bir çevre oluşturmak için Aksaray Belediyesi sıfır atık felsefesi ile çalışmalarına devam ediyor.

Hacılar Harmanı Mahallesinde 8 Bin Metrekare alan üzerine inşa edilen Atık Toplama ve Ayırma Tesisi (TAT) projesinin mali değeri 4 Milyon 750 Bin Türk Lirası Projeye Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in Çevre ve Şehircilik Bakanlığına yaptığı temaslar neticesinde 2 Milyon Türk Liralık hibe desteği sağlandı.

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer projeyle ilgili şu görüşlere yer verdi. “Sıfır atık yaklaşımını esas alan Belediyemizde Makine kurulumu devam eden ve kısa süre sonra hizmete açacağımız Atık Toplama ve Ayırma Tesisimiz (TAT) faaliyete geçtiğinde hem çevremizi koruyacak öte yandan geri dönüşümünü elde ettiğimiz ürünlerle Ülke ekonomisine katkı sağlayacağız” dedi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —