Başlık
ASÜ’lü Akademisyenlerden Bağımlılıkla Mücadeleye Destek
ASÜ’lü Akademisyenlerden Bağımlılıkla Mücadeleye Destek
Aksaray Üniversitesi (ASÜ) akademisyenleri, bağımlılıkla mücadelede farkındalık oluşturmak ve bilimsel katkı sunmak amacıyla önemli bir organizasyona katıldı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ev sahipliğinde, 25 Mart 2025 tarihinde Ankara’da düzenlenen “21. Yüzyılda Türkiye’nin Bağımlılıklarla Mücadele Seferberliği” adlı programa, ASÜ’yü temsilen Doç. Dr. Arzu Yüksel ve Arş. Gör. Dr. Hatice Öztürk katılım sağladı.
Etkinlik kapsamında, Türkiye’nin bağımlılıkla mücadelede yürüttüğü faaliyetleri, yasal düzenlemeleri ve politikaları içeren “Türkiye’nin Bağımlılıklarla Mücadele Seferberliği” kitabının tanıtımı yapılarak bir panel gerçekleştirildi.
Bağımlılıkla Mücadelede Kurumlar Arası İş Birliği Vurgulandı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun ve Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Doç. Dr. Mehmet Dinç’in açılış konuşmalarıyla başlayan organizasyonda, bağımlılıkla mücadelede farklı kurumların yürüttüğü kapsamlı çalışmalar ele alındı.
Panelin ilk oturumunda, madde, tütün ve alkol bağımlılığına karşı farkındalık oluşturma, bireylere beceri kazandırma, sıfır tolerans yaklaşımı, erken müdahale ve kurumlar arası iş birliğinin önemi vurgulandı.
İkinci oturumda ise, teknoloji, kumar ve diğer davranışsal bağımlılıklar kapsamında düzenleme, denetim ve koruma mekanizmalarının kritik rolüne dikkat çekildi.
ASÜ’lü akademisyenler, bu tür etkinliklerin bağımlılıkla mücadelede toplumsal bilinci artırmada önemli bir adım olduğunu belirterek, bilimsel çalışmalarıyla sürece katkı sunmaya devam edeceklerini ifade etti.
Kategoriden Haberler
- Cuma 12.6 ° / 7.5 ° Güneşli
- Cumartesi 11.5 ° / 8.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
-
BIST 100
15873,27%-1,56
-
DOLAR
44,45% 0,28
-
EURO
51,25% 0,15
-
GRAM ALTIN
6257,38% 0,19
-
Ç. ALTIN
10614,40% 0,00
Zonguldak
27.03.2026
- İMSAK 05:23
- GÜNEŞ 06:49
- ÖĞLE 13:15
- İKİNDİ 16:44
- AKŞAM 19:30
- YATSI 20:51





