ASÜ Kontenjanların Yüzde 80´i Doldu

ASÜ Kontenjanların Yüzde 80´i Doldu

ASÜ Kontenjanların Yüzde 80´i Doldu

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, bu yıl ASÜ için ayrılan 5 bin 631 kontenjandan 4 bin 450´sine yerleştirme yapıldığını; boş kalan bin 181 kontenjanın bir bölümünün ise ek yerleştirmelerde dolmasını beklediklerini söyledi.

Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) Tercih sonuçları açıklandı ve 4 bin 450 öğrenci daha ASÜ´lü oldu. Akademik performans bakımından, 2000 yılından sonra kurulan devlet üniversiteleri arasında birinci sırada yer alan ASÜ´nün tercih edilirliği her geçen yıl biraz daha artıyor. ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, bu yıl kontenjanın yaklaşık yüzde 80´inin dolduğunu belirtti. Önlisans düzeyindeki yeni öğrenci sayısının bin 407, lisans düzeyindeki yeni öğrenci sayısının ise 3 bin 43 olduğunu ileten Şahin, bu yıl ilk kez öğrenci alan Tıp Fakültesi, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi ile İletişim Fakültesi kontenjanlarının tamamının dolduğunu ifade etti.

Şahin, ?ASÜ´ye katılan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Her geçen yıl gerek fiziki, gerek akademik, gerekse öğrenci sayısı olarak büyümeye devam ediyoruz. Bu yılki yeni katılımlarla birlikte ASÜ´de öğrenci sayımız 25 bini aştı? dedi.

 



Anahtar Kelimeler: Kontenjanların Yüzde Doldu
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
*Türkiye İnternet Gazetecileri Derneği' TİGAD''tan Anneler Günü Açıklaması*

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor