ASÜ İslami İlimler Fakültesi’nde mezuniyet coşkusu

ASÜ İslami İlimler Fakültesi’nde mezuniyet coşkusu

ASÜ İslami İlimler Fakültesi’nde mezuniyet coşkusu

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) İslami İlimler Fakültesi’nde mezuniyet coşkusu yaşandı. ASÜ Konferans Salonu’nda düzenlenen törende öğrenciler mezun olmanın gururunu yaşarken, Gazze’deki soykırıma da dikkat çekti.

Törene ASÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Köse, Rektör Yardımcısı ve İslami İlimler Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Erşan Sever, fakülte dekanları, hayırsever iş insanı Yalçın Kulak, akademisyenler, öğrenci velileri ve çok sayıda mezun katıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan tören, ney dinletisi, sema gösterisi ve ilahi konseriyle devam etti.

“Merhametin, Adaletin ve Hikmetin Temsilcisi Olacaksınız”

Törenin açılış konuşmasını yapan ASÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Köse, İslami ilimlerin insanlık tarihinin en köklü bilgi miraslarından biri olduğuna dikkat çekerek, bu alanda edinilen bilginin sadece zihinsel değil, aynı zamanda ahlaki ve manevi sorumluluklar da barındırdığını vurguladı. Prof. Dr. Köse, “ASÜ İslami İlimler Fakültesi, yıllardır bu sorumluluğu taşıyarak çok sayıda araştırmacı, din görevlisi ve eğitimci yetiştirmiştir. Bugün burada, o bayrağı devralacak yeni mezunlarımızın heyecanına ortak oluyoruz. Bu başarı sadece öğrencilerimizin değil; onları destekleyen ailelerin, fedakâr hocaların ve özveriyle çalışan idari personelimizin ortak başarısıdır” dedi. Mezun öğrencilerin merhametin, adaletin, hikmetin ve ilmin temsilcileri olacağına inandıklarını belirten Köse, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Biz bu gençlerin yetiştiği kuruma olan güvenle geleceğe umutla bakıyoruz. Mezun olan tüm öğrencilerimizi gönülden kutluyor, yollarının açık olmasını diliyorum.”

“Her İlim Sizlere Verilen Bir Emanettir”

ASÜ Rektör Yardımcısı ve İslami İlimler Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Erşan Sever ise törende yaptığı konuşmada, İslami ilimlerin yalnızca bilgi aktarımı değil; aynı zamanda bir terbiye, ahlak ve kalp inşası olduğuna işaret etti. “Kur’an’ın ilk emri olan ‘Oku’ sadece gözle değil, akıl ve kalple okumanın da önemini vurgular” diyen Prof. Dr. Sever, “Bu fakültede öğrendiğiniz her bilgi bir emanettir ve her emanetin bir mesuliyeti vardır. Sizler, sadece bilgi taşıyıcıları değil; aynı zamanda ahlakın ve hikmetin temsilcilerisiniz” ifadelerini kullandı. Konuşmasında fakültenin yapımında katkısı bulunan hayırsever iş insanı Yalçın Kulak’a da teşekkür eden Sever, tüm mezunlara başarı temennisinde bulundu.

“Vicdanın ve Sözün Bittiği Bir Çağda Yaşıyoruz”

Törende davetlilere hitap eden hayırsever iş insanı Yalçın Kulak da ASÜ İslami İlimler Fakültesi’ne destek olmaktan memnuniyet duyduklarını belirtti. Kulak, “Üniversitemizin farklı fakültelerine katkılarımız sürecek. Gençler bizim geleceğimizdir. Onların daha iyi şartlarda eğitim alması için desteğimizi sürdüreceğiz” dedi. Fakülte birincisi Mine Düzgün ise yaptığı konuşmada, Gazze’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekerek, “Sözün bittiği, vicdanın tükendiği bir çağda yaşıyoruz. Allah tüm mazlumlara ve Filistin halkına yardım etsin” şeklinde konuştu. Düzgün, tüm mezun arkadaşlarını kutlayarak başarılar diledi. Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere plaket ve diplomaları, fakülte dekanları, dekan yardımcıları ve öğretim üyeleri tarafından takdim edildi. Mezun öğrenciler, taşıdıkları pankartlarla Gazze’deki soykırıma dikkat çekti. Törenin sonunda tüm öğrenciler keplerini havaya fırlatarak mezuniyet coşkusunu doyasıya yaşadı.
 


 



  • Pazartesi 18.4 ° / 12.7 ° Güneşli
  • Salı 20 ° / 13.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 18.4 ° / 13.9 ° false
  • BIST 100

    10565,74%-0,59
  • DOLAR

    42,32% 0,20
  • EURO

    49,11% 0,01
  • GRAM ALTIN

    5556,15% 0,10
  • Ç. ALTIN

    9220,38% 0,00

Zonguldak

17.11.2025

  • İMSAK 06:07
  • GÜNEŞ 07:37
  • ÖĞLE 12:43
  • İKİNDİ 15:15
  • AKŞAM 17:39
  • YATSI 19:03
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kültür ve Sanat Politikaları Başkanı Hüseyin Yayman ve heyetinden Şair Sezai Karakoç’un ölüm yıldönümünde kabrine ziyaret

TİGAD GENEL BAŞKANI GEÇGEL" KIBRIS TÜRK HALKININ DİRENİŞİ TARİHİ BİR DESTANDIR"

CHP Aksaray Kadın Kollarından Çarpıcı Açıklama:“Kadınlar Ölmesin, Gençler Yaşasın! Bu Çürümüş Düzen Değişecek!”

68 Aksaray Kültür Derneği’nden Genel Sekreter Samet Öztürk’e Hayırlı Olsun Ziyareti

AKSARAY BELEDİYESİ GAZZELİ ŞEHİTLER YAYA ÜST GEÇİDİ AÇILIŞA HAZIR

Aksaray’da Ters Yola Giren Sürücü Dehşet Saçtı: 5 Araç ve 2 Yayaya Çarptı

Aksaray’da Otomobilin Bagajındaki Tüp Patladı: 1 Yaralı

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 12 9 1 2 19 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 12 8 0 4 15 28
3.TRABZONSPOR A.Ş. 12 7 1 4 10 25
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 12 6 1 5 7 23
5.GÖZTEPE A.Ş. 12 6 2 4 9 22
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 12 6 4 2 5 20
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 12 5 3 4 -3 19
8.CORENDON ALANYASPOR 12 3 3 6 0 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 12 4 6 2 -2 14
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 12 3 4 5 -2 14
11.KOCAELİSPOR 12 4 6 2 -4 14
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 12 4 7 1 -10 13
14.GENÇLERBİRLİĞİ 12 3 7 2 -5 11
15.KASIMPAŞA A.Ş. 12 2 6 4 -6 10
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 12 1 5 6 -15 9
17.İKAS EYÜPSPOR 12 2 8 2 -9 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 12 2 9 1 -11 7