Ali Abbas Ertürk Hamidiyelilerin Hazine Sorununu Çözün Dedi

Ali Abbas Ertürk Hamidiyelilerin Hazine Sorununu Çözün Dedi

Ali Abbas Ertürk Hamidiyelilerin Hazine Sorununu Çözün Dedi

ERTÜRK VATANDAŞIN SESİ OLDU
“HAMİDİYELİLERİN HAZİNE SORUNUNU ÇÖZÜN!”

Cumhuriyet Halk Partisi Aksaray İl Başkanı Ali Abbas Ertürk, Aksaray Merkez’e bağlı Hamidiye’de yarım asırdır devam eden tapu sorununu gündeme taşıyarak yetkilere seslendi.

Aksaray Merkez’e bağlı Hamidiye’de olarak bilinen ve yarım asıra yakındır Hazine Arazisi üzerinde bulunan evlerin, ev sahiplerine devri ile ilgili sorunları dile getiren Ertürk mahallede yaşayanların sosyo-ekonomik durumlarına uygun bir çözüm bulunabilmesi için yetkililere seslendi.  Hamidiye’de vatandaşların sorunlarını dinleyen ve çözüm için ilgili mercilerle iletişime geçeceklerinin sözünü veren Ertürk Hamidiyelilerin evlerine sahip olabilmeleri için istenen ücretlerin yüksekliğine vurgu yaptı. Talep edilen ücretlerin şu anki emlak piyayası fiyatları açısından normal gibi görüldüğünü ancak bahsi geçen evlerin durumunun farklı olduğunu söyleyen Ertürk “Emlak piyasası açısından bakarsak bu rakamlar kabul edilebilir. Ama insanların dedesinden, babasından kalmış evleri var, içinde doğup büyüdükleri, çocuklarını yetiştirdikleri evler. Birçoğu Organize Sanayi’de asgari ücretli çalışan.  Birçoğu emekli maaşından başka geliri olmayan vatandaşlarımız. Bu rakamlarla, bu taksitlerle evlerine kavuşmaları mümkün değildir” dedi. “Yetkililerin fiyatları belirlerken Türkiye gerçeklerini, ekonomik krizin gerçeklerini, insanların yoksulluğunu ve insanların gelir düzeyinin düşüşünü dikkate alarak uygun fiyat belirlemeleri lazım” diyen Ertürk TOKİ örneği vererek “TOKİ’yle nasıl uygun fiyatlı ev sahibi yapıyorsa devletimiz, bu bakış açısıyla sorunu ele alması lazım. Nasıl ki Organize Sanayi Bölgesi’nde piyasa fiyatının çok altında bir fiyatla istihdam olsun, yatırım olsun, insanlar iş sahibi olsun diye o arazileri uygun fiyatlı veriyorsa, Hamidiye ve Alaca’da da aynı uygulamanın yapılması lazım” ifadelerini kullandı. 

“Konunun Takipçisi Olacağız”


 CHP İl Başkanı Ertürk Hamidiye’de yaşanan sorunu yakından takip ettiklerini ve gündeme taşımayı sürdüreceklerini ifade ederek “Ana Muhalefet partisi olarak bu sorunun çözümü için ilgili mercilerle görüşeceğiz. Konuyu Genel Merkez’imiz kanalıyla ve Genel Başkanımız, Grup Başkan Vekillerimiz kanalıyla da takip edeceğiz diye konuştu. Ertürk çözüm için yetkilileri göreve davet ettiği açıklamasına “Bu kış gününde Hamidiye-Alaca’daki insanların kafalarındaki sorun çözülmüş olarak evlerinde rahat otursun. Bu sizlerin ortaya koyacağı ifadeye bağlı. Bir an önce emlakçılardan aldığınız fiyatlarla değil, vatandaşlarımızın ekonomik durumlarını, maddi durumlarını ve ödeme güçlüklerini dikkate alarak makul bir fiyat belirleyin” sözleriyle son verdi.



  • Pazartesi 18.4 ° / 12.7 ° Güneşli
  • Salı 20 ° / 13.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 18.4 ° / 13.9 ° false
  • BIST 100

    10656,50%0,86
  • DOLAR

    42,33% 0,21
  • EURO

    49,15% 0,06
  • GRAM ALTIN

    5557,24% 0,12
  • Ç. ALTIN

    9200,25% -0,18

Zonguldak

17.11.2025

  • İMSAK 06:07
  • GÜNEŞ 07:37
  • ÖĞLE 12:43
  • İKİNDİ 15:15
  • AKŞAM 17:39
  • YATSI 19:03
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri

Aksaray Belediyesi’nden Şehre Yeni Nefes: Millet Bahçesi ve Meydan Düzenlemesi Projesi Hızla İlerliyor

Aksaray’da Hz. Ali Şifa Camii İbadete Açılıyor: Açılışı TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş Yapacak

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kültür ve Sanat Politikaları Başkanı Hüseyin Yayman ve heyetinden Şair Sezai Karakoç’un ölüm yıldönümünde kabrine ziyaret

TİGAD GENEL BAŞKANI GEÇGEL" KIBRIS TÜRK HALKININ DİRENİŞİ TARİHİ BİR DESTANDIR"

CHP Aksaray Kadın Kollarından Çarpıcı Açıklama:“Kadınlar Ölmesin, Gençler Yaşasın! Bu Çürümüş Düzen Değişecek!”

68 Aksaray Kültür Derneği’nden Genel Sekreter Samet Öztürk’e Hayırlı Olsun Ziyareti

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 12 9 1 2 19 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 12 8 0 4 15 28
3.TRABZONSPOR A.Ş. 12 7 1 4 10 25
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 12 6 1 5 7 23
5.GÖZTEPE A.Ş. 12 6 2 4 9 22
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 12 6 4 2 5 20
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 12 5 3 4 -3 19
8.CORENDON ALANYASPOR 12 3 3 6 0 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 12 4 6 2 -2 14
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 12 3 4 5 -2 14
11.KOCAELİSPOR 12 4 6 2 -4 14
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 12 4 7 1 -10 13
14.GENÇLERBİRLİĞİ 12 3 7 2 -5 11
15.KASIMPAŞA A.Ş. 12 2 6 4 -6 10
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 12 1 5 6 -15 9
17.İKAS EYÜPSPOR 12 2 8 2 -9 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 12 2 9 1 -11 7