Alaboyun;Aksaray Tren projesi 2015 yatırım programına alındı

Alaboyun;Aksaray Tren projesi 2015 yatırım programına alındı

Alaboyun;Kırşehir-Yerköy demir yolu projesinin 14 Ocak 2015 tarihli Resmi Gazetenin 29236 nolu mükerrer sayısının 62. sayfasında yayınlandığını’ söyledi.

Aksaray Milletvekili Ali Rıza Alaboyun, yaptığı yazılı açıklamada ‘Sayın Başbakanımız ve bakanımız tarafından söz verilen Ulukışla-Aksaray-Kırşehir-Yerköy demir yolu projesinin 14 Ocak 2015 tarihli Resmi Gazetenin 29236 nolu mükerrer sayısının 62. sayfasında yayınlandığını’ söyledi.

Konu hakkında açıklama yapan Ali Rıza Alaboyun, bu projeyi uzun süre takip ettiklerini , birçok uğraşlar sonucunda projeyi öne aldırdıklarını dile getirdi. Projenin Fizibilite ve ÇED raporunun son iki yılda tamamlandığını söyleyen Alaboyun ‘Projenin 2015-2016 yıllarında uygulama projesi için yatırım programına alınmasını sağladık’ diye konuştu. Bir projenin yatırım programına alındıktan sonra programdan çıkartılmasının mümkün olmadığını dile getiren Ali Rıza Alaboyun, ‘Bizden sonra gelecek arkadaşların bu işi iyi takip etmeleri gerekir’ dedi.

Alaboyun,   ‘Bu hat için daha önce Bakanlıkça hazırlanmış proje, yatırım programı çerçevesinde tadilat edilecektir. Proje Samsun ile Mersin arasında Türkiye’nin Kuzey – Güney hattını tamamlayıcı bir projedir. Aksaray -  Ulukışla arasında proje tamamlandı ancak kuzey hattın devamı olan Aksaray-Ortaköy-Kırşehir hattındaki topoğrafya nedeniyle, zorunlu olan tünel, viyadük gibi altyapılar için proje tadilatı yatırım programı çerçevesinde ele alınacak’ diye Alaboyun ‘Proje tadilatının bitmesi ile 2016 muhtemelen yapım işine başlanabileceğini’ vurguladı.

 



maksut
16.01.2015 13:37:38
Sayın vekilimize teşekkür ederiz haberi yazan arkadaş resmi gazetenin 62.sayfasında değil 64. SAYFASINDA (Okuyucu araştırırsa yalan haber demesin )aman ....

maksut
16.01.2015 13:38:56
Sayın vekilimize teşekkür ederiz haberi yazan arkadaş resmi gazetenin 62.sayfasında değil 64. SAYFASINDA (Okuyucu araştırırsa yalan haber demesin )aman ....

Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
Av İbrahim Ergln´in Cenazesi Yarın defnedilecek
Yaya Geçitlerine görseller çiziliyor
Aksaray Polisi Aranan Şahıslara Göz Açtırmıyor
ATSO YÖNETİM KURULU ÜYELERİNDEN ALMANYA´DAKİ AKSARAYLI FİRMALARA ZİYARET
Bakanı Murat Kurum Aksaray´da İncelemeler´de Bulundu.
Yeşil Bir Aksaray İçin Şehrin Nabzı Dergisi ve Aksaray Orman İşletme Müdürlüğü El Ele
Otomobil ağaca çarptı 2 kişi yaralandı
İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRÜ MUSTAFA DOĞAN´DAN BAŞKAN YAZGI´YA TEŞEKKÜR PLAKETİ
Aksaray Polisi Ocak Ayında 99 Kişi Yakaladı
Aksaray!da FETÖ Operasyonu; 3 Kişi Gözaltına Alındı
FETÖ Emniyet Yapılanmasında 8 Kişi Göz Altına Alınd
Çin Büyükelçisi Vali Aykut Pekmez´i Ziyaret Etti
Eşini Av Tüfeği İle Vurarak Öldürdü
Aksaray´da Traktör TIR´a Çarptı 1 Öldü 1 Yaralı
Aksaray´da Trafik Kazası;3 Kişi Yaralandı

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor