AKSARAY’IN YAŞAYAN DEĞERLERİ 2 DİJİTAL GALA İLE TANITILDI

AKSARAY’IN YAŞAYAN DEĞERLERİ 2 DİJİTAL GALA İLE TANITILDI

AKSARAY’IN YAŞAYAN DEĞERLERİ 2 DİJİTAL GALA İLE TANITILDI

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) tarafından şehre vefa projeleri kapsamında hazırlanan ve farklı alanlarda çalışmalar yapan isimlerin hayat ve şehir hikâyelerinin anlatıldığı “Aksaray’ın Yaşayan Değerleri” belgeselinin ikinci bölümü tamamlandı. Belgeselin tanıtımı için dijital platformda bir gala düzenlendi.

- Çalışma, Aksaray’ı Anlamaya ve Anlatmaya Katkı Sunacaktır -

Vali Hamza Aydoğdu, Belediye Başkanı Evren Dinçer ve hikâyeleriyle belgesele katkı sunan Aksaraylı isimler Ali Genç, Ali Südemen, Hüseyin Avni Çekiç ve Rasim Gül’ün katıldığı galanın açılışında bir değerlendirme yapan ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, çalışmayı neden yaptıklarını anlattı. Bir insanın ve kurumun, yaşadığı şehre karşı vefa duygusuyla hareket etmesi gerektiğini ifade eden Şahin, Üniversite olarak bu duyguyla “Aksaray’ın Şehitleri,” “Aksaray’ın Gazileri,” “Aksaray Sempozyumu” ve “Aksaray’ın Yaşayan Değerleri” isimli bir dizi çalışma yaptıklarını söyledi. Bu projelerle Aksaray’ı daha iyi anlamaya ve kavrama çalıştıklarına dikkat çeken ASÜ Rektörü, “Aksaray’ın Yaşayan Değerleri projesi ile şehrimizde yaşayan büyüklerimizin hayat hikâyelerini kayıt altına alarak bir belgesel oluşturmak ve aynı zamanda bu hikâyeler üzerinden şehrin de hikâyesini ortaya çıkarmak istedik. 20 büyüğümüzle iki bölüm halinde yaptığımız bu çalışma, şehrimiz için bir sözlü tarih çalışması olacak ve gelecek nesillere aktarılacak. Ayrıca belgeselde yer alan konuşmalar, ileride farklı disiplinlerin derinlemesine araştırmalarına da aracılık edecektir. Biz, bu çalışmanın, Aksaray’ı anlamaya ve anlatmaya bir katkı sağlayacağı düşüncesindeyiz” dedi. Belgesele ait 10 dakikalık özel kesitin izlenmesinin ardından Ali Genç, Ali Südemen, Hüseyin Avni Çekiç ve Rasim Gül, genel duygularını anlatan kısa birer konuşma yaptılar.

- Eski ve Yeni Kuşağın Mutlaka Bir Araya Getirilmesi Gerekiyor -

ASÜ Rektörü Şahin’in son derece önemli ve anlamlı bir projeyi hayata geçirdiğini söyleyen Belediye Başkanı Evren Dinçer, yapılan bu çalışmanın şehrin birikiminin ve hafızasının geleceğe aktarılması bakımından çok değerli olduğuna vurgu yaptı. Kendilerinin de bu hususta her türlü katkıyı vermeye hazır olduklarını dile getiren Dinçer, “Büyüklerimizin anlattıklarıyla geçmişe bir yolculuk yaptık. İnsan, nerede doğacağına kendisi karar veremez. Kader bizi Aksaraylı olma noktasında birleştirdi. Ortak bir hikâyemiz var ve Üniversitemiz bu hikâyenin, bu hafızanın yaşaması konusunda güzel işler yapıyor. Biz de şehrimize değer katmak için elimizi taşın altına koyuyor ve çalışıyoruz” dedi. Vali Hamza Aydoğdu da özet görüntülerin kendisini duygulandırdığını söyledi. Belgesele atıfla genel bir değerlendirme yapan Vali Aydoğdu, eski ve yeni kuşağın mutlaka bir araya getirilmesi gerektiğini, geçmişle gelecek arasındaki köprünün sevgi ve saygı çerçevesinde kurulamaması durumunda toplumsal yaşamın da zor göründüğünü belirtti. Vatan, bayrak, devlet ve değerler sevgisini yeni kuşağa aşılamanın öneminin altını çizen Aydoğdu, şöyle devam etti: “Şehirler yaşayan varlıklardır; kişilikleri ve karakterleri vardır. Ama asıl olan, şehrin geçmişinde izi ve imzası olan insandır. Bu projeyi Aksaray’ın tüm damarlarına nakşetmemiz gerekiyor. Sayın Rektörümüze, çalışma için çok teşekkür ediyoruz.”

Pandemi koşulları nedeniyle etkinliğin dijital platformda yapıldığını ve farklı programları nedeniyle belgeselde yer alan isimlerden bir kısmımın galaya katılamadığını söyleyen Rektör Şahin, sürece katkı sunan herkese teşekkür etti ve sözlerini şu şekilde tamamladı: “Bir insan yaşadığı şehre ve kuruma âşık olmazsa hem mutsuz olur hem de başarısız olur. Biz, yaşadığımız şehre ve çalıştığımız kuruma âşık bir şekilde işlerimizi yapmaktayız.”



  • Salı 22.8 ° / 11.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 21.5 ° / 9.2 ° Güneşli
  • BIST 100

    9668,36%1,33
  • DOLAR

    38,81% -0,09
  • EURO

    43,67% 0,71
  • GRAM ALTIN

    4036,63% 0,90
  • Ç. ALTIN

    6550,35% 0,00

Aksaray

20.05.2025

  • İMSAK 03:40
  • GÜNEŞ 05:22
  • ÖĞLE 12:45
  • İKİNDİ 16:37
  • AKŞAM 19:59
  • YATSI 21:33
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri

ÜNLÜ FOTOĞRAF SANATÇILARI KARAMAN DA

TİGAD Genel Başkan Geçgel’den 19 Mayıs mesajı; “Milli bilinci yaşatma sorumluluğumuzun farkındayız” Türkiye İnternet Gazeteciliği Derneği (TİGAD) Genel Başkanı

Necati Coşkuner: “19 Mayıs, Kararsızlığa Karşı Ortak Aklın ve Cesaretin Tarihe Yazdığı Cevaptır”

AKSARAY’A SAĞLIKTA TARİHİ YATIRIM: YENİ DEVLET HASTANESİ GELİYOR

Aksaray’da son yıllarda etkisini giderek artıran kuraklık sorunu kapsamlı şekilde ele alındı.

Kırsaldan Laboratuvara: Cüce Yarasaların Genetik Kodları Araştırılıyor

Aksaray Üniversitesi’ne “Spor Dostu Kampüs” Ödülü

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 27 1 5 53 86
2.Fenerbahçe 33 24 3 6 51 78
3.Beşiktaş 33 16 7 10 20 58
4.Samsunspor 33 17 10 6 12 57
5.İstanbul Başakşehir 33 15 12 6 6 51
6.Eyüpspor 34 14 12 8 5 50
7.Göztepe 33 12 10 11 13 47
8.Konyaspor 34 13 14 7 -3 46
9.Trabzonspor 33 12 11 10 11 46
10.Kasımpaşa 33 11 9 13 1 46
11.Kayserispor 33 11 11 11 -8 44
12.Antalyaspor 33 12 14 7 -22 43
13.Gazişehir Gaziantep 33 12 15 6 -5 42
14.Rizespor 33 12 17 4 -13 40
15.Alanyaspor 33 10 15 8 -10 38
16.Bodrum FK 33 9 16 8 -13 35
17.Sivasspor 34 9 17 8 -13 35
18.Hatayspor 34 5 21 8 -26 23
19.Adana Demirspor 34 2 28 4 -59