Aksaray'ın Turizmi Konulu Çalıştay Yapıldı

Aksaray

Aksaray'ın Turizmi Konulu Çalıştay Yapıldı

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumkumoğlu'nun başkanlığında Aksaray İl Özel İdaresinde düzenlenen Turizm Çalıştayında Turizm sektörünün karşılaştığı sorunlar masaya yatırıldı. Vali Kumbuzoğlu, “Konaklama, gastronomi ve kalifiye eleman sorunlarını çözerek, turizm potansiyelimizi hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız” dedi.

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu’nun başkanlığında Belediye Başkanları, turizm sektörü temsilcileri ve ilgili birim amirlerinin katılımıyla gerçekleştirilen Turizm Çalıştayı, şehrin turizm geleceğini şekillendirmek için kritik bir adım oldu. Çalıştayda, konaklama yetersizliği, gastronomi alanındaki eksiklikler ve sektörde kalifiye eleman sorunları gündeme taşındı.

Vali Kumbuzoğlu, Aksaray’ın turizm potansiyelinin yüksek olduğunu belirterek, bu potansiyelin en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti. “İlimizin doğal ve tarihi zenginliklerini turizm sektörüyle bütünleştirecek, konaklama ve gastronomi alanında yeni projeler üreterek halkımıza fayda sağlayacağız. Ayrıca, turizm sektöründe kalifiye eleman açığını kapatmak için mesleki eğitim programlarına ağırlık vereceğiz,” şeklinde konuştu.

Toplantıda, Aksaray’ın turizm altyapısını güçlendirmek ve bölgeye daha fazla turist çekmek için yeni yatırım fırsatları da değerlendirildi. Çalıştay katılımcıları, sorunlara hızlı ve etkili çözümler geliştirmek için iş birliği içerisinde hareket edeceklerini belirtti.



Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
Aksaray jandarması bir işyerinde çok sayıda kaçak telefon ve elektronik sigara ele geçirdi 2 kişi yakalandı

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor