Başlık
Aksaray’da Sahipsiz Hayvan Barınağının Duvarları Sanatla Renklendi
Aksaray’da Sahipsiz Hayvan Barınağının Duvarları Sanatla Renklendi
Aksaray Valiliği Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği tarafından inşa edilen Sahipsiz Hayvan Barınağının dış duvarları, doğa ve hayvan sevgisini yansıtan görsel resimlerle süsleniyor. Bu sanatsal çalışmada Aksaray Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin yanı sıra çeşitli okullardan gönüllü öğretmenler de yer aldı.

Barınağın çevresini renklendirmek amacıyla düzenlenen etkinliğe Güzel Sanatlar Lisesi’nden 8 öğretmen ve 45 öğrenci katılırken, farklı okullarda görev yapan 23 öğretmen de gönüllü olarak destek verdi.
Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, etkinliğe katılarak fırça tuttu ve barınak duvarlarına resim boyadı. Vali Yardımcısı Mustafa Duruk ve İl Milli Eğitim Müdürü Metin Alpaslan’ın da eşlik ettiği etkinlikte, Vali Kumbuzoğlu, çalışmalara emek veren öğretmen ve öğrencileri tebrik etti.

Vali Kumbuzoğlu, kısa sürede hizmete açılması planlanan barınağın kapalı ve açık alanlarıyla sahipsiz hayvanlara sıcak bir yuva olacağını belirterek, barınak alanında da incelemelerde bulundu. Hayırlı olması temennisinde bulunduğu barınağın, hem sahipsiz hayvanlara barınak sağlayacağını hem de toplumda hayvan sevgisini pekiştireceğini ifade etti.
Kategoriden Haberler
- Pazar 9.3 ° / 8.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Pazartesi 8.9 ° / 7.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Salı 11.2 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,37% 0,19
-
EURO
51,18% -0,07
-
GRAM ALTIN
6417,41% 2,74
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74
Zonguldak
29.03.2026
- İMSAK 05:19
- GÜNEŞ 06:46
- ÖĞLE 13:14
- İKİNDİ 16:45
- AKŞAM 19:32
- YATSI 20:53





